Отговори на тема  [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Универсално дистанционно? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Универсално дистанционно?
Ами сега не помня наизуст мануала на акурата но там имаше два начина за обучение, за дистанционно със скачаш код и за такова без, и май това със скачащия трбяваше няколко пъти да натискаш .. имаше нещо да с есинхронизира, не помня вече. По скорошни са ми спомените от хондата но там прогрмаирах дърто дистанционно с фиксиран код, иначе применика с акурата е същия защото и менуала е същия, но все пак акюра е хонда :)

Сря Юли 24, 2013 5:59 pm
Профил
Аватар

Не знам защо, но имам чувството, че самото дистанционно е универсално и обучено. Мисля го гледах в някъв магазин преди години, етикета гласеше точно това.

Сря Юли 24, 2013 11:36 pm
Профил
Аватар

Ако универсалното дистанционно запомня само некриптираната част на кода от предавателя, то тогава как ще успее да накара приемника да работи само с тая част :) . Не знам как го правят, но е факт че колите се обучават да ги запомнят и после работят без проблеми. Даже съм забелязъл, че с универсалния предавател, дето е в огледалото на колата гаража ми се отваря от два пъти по-голяма дистанция :D . Сега пробвах да видя с какъв чип е оригиналния предавател за гаража, ама не успях въобще да го намеря какъв е, т.е не знам дали моя е със скачащ код, но много хора знам, дето ползват универсалните предаватели в колите и никой не съм чул да се оплаче, че е имал проблеми да запомни предавателя на гаража си или пък после да не работи. Или никой гараж тук не е със скачащ код или явно работата става и работи :) .

Чет Юли 25, 2013 2:31 am
Профил

Със сигурност имат опции и за скачащ код, съвсем ясно си спомянм че в мануала на нашите има секция за нормален код и скачащ код, обучава се по различен начин. А с запаменятването, май е от кола до кола, на хондата го подкарах но не мога да кажа че е от първия пъ или без псуване, но това което имаме в инди 100% не е със скачащ код.

Чет Юли 25, 2013 8:02 am
Профил

Dimitar написа:
Ако универсалното дистанционно запомня само некриптираната част на кода от предавателя, то тогава как ще успее да накара приемника да работи само с тая част :) . Не знам как го правят, но е факт че колите се обучават да ги запомнят и после работят без проблеми.

Ами ето какво пише производител на универсални дистанционни:
Код:
By means of a simple programming process, HomeLink copies the codes of your original remote control. Working closely with manufacturers of automatic door opening systems and radio equipment, Johnson Controls has engineered HomeLink to operate systems that use either standard or rolling codes.

Ясно е, че ако си във връзка с производителите на другата джаджа и имаш ключовете им, няма да имаш проблеми с разпознаването и генерирането. Ако се пробваш да правиш нещо самосиндикално, опцията за скачащия код отпада.

Чет Юли 25, 2013 8:52 am
Профил
Аватар

а,има ли възможност дистанцията му да е двупосочна-и колата да връща потвърждаващ сигнал
има такива :!: :idea: :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=Itc-HVZe ... detailpage

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Чет Юли 25, 2013 10:06 am
Профил WWW

Ами и това е възможно но тогава не би следвало да може изобщо да се копира. С такива бутони в моемнта са охрнаителните системи които използваме, комуникацията е двупосочна и няма поне лесен начин да се декриптираи хакне, или поне така с епредполага, сертифицирани са за военни и секретни обекти в НАТО :)

Чет Юли 25, 2013 11:29 am
Профил
Аватар

am stereo написа:
а,има ли възможност дистанцията му да е двупосочна-и колата да връща потвърждаващ сигнал
има такива :!: :idea: :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=Itc-HVZe ... detailpage

Такива например са клавиатурите на гаражните врати. Там вкарваш код, вместо да натискаш само бутон и клавиатурата го праща на приемника и ако е грешен приемника връща грешка и клавиатурата почва да мига, демек си вкарал грешен код. Ама предавателите, дето се носят не са такива. Това за гаражните врати иначе keyless дистанционните за самите коли са си точно двупосочни, за да отворят колата, ама те пък бачкат на много малко разстояние - само до около 2 метра около колата, защото така или иначе трябва да се натисне бутона на врата на колата, за да я отключиш/заключиш.

Чет Юли 25, 2013 5:14 pm
Профил

Това с клавиатурите е съвсем друга система, това е към охранителния панел, е някои са вързани и с вратите, но така или иначе е в секюритито или в къщната автоматика, и там си е просто безжична централа. Иначе дистанционните по принцип са на друг принцип, а читавите са и на две честоти.

Чет Юли 25, 2013 5:43 pm
Профил
Аватар

Не бе Тони, гаражните врати си идват с дистанционни и една клавиатура, дето се слага до гаражната врата и тя работи само с нея. Няма никаква връзка с другите системи в къщата. Та тая клавиатура не е с жица, а е с двупосочна радио връзка.

Чет Юли 25, 2013 5:59 pm
Профил

Ааааа такова не съм виждал, аз в гаража имам клавиатура ама е към сота пак безжична, това ще е нещо друго и по-ново,като бравите които идват с вграден контрол на достъпа., не че е такова де.

п.с. много сте модерни вие в това Тшикаго :)

Чет Юли 25, 2013 6:11 pm
Профил
Аватар

Какво модерно, моята е кой знае от кога - поне 10-на години най-малко. На разните познати и те са такива, т.е. аз други не съм виждал от как съм тук :) .

Чет Юли 25, 2013 6:56 pm
Профил

Явно при вас е такава модата, ама какво да се очудваме, детройт е близо, може да е прехвръкнала някоя велика идея като бутони в дръжката на колата :) .. това сигурно е на определена фирма, знам ли, аз пък никъде не съм виждал, е не че по цял ден гледам гаражни врати ама сигурно все щях да забележа, поне в нашето кварталче няма ни в инди ни във вегас .... айде за вегас може д аима обеснение, да не го бъркат пияниците със слот машината :D

Чет Юли 25, 2013 7:29 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
am stereo написа:

Такива например са клавиатурите на гаражните врати. Там вкарваш код, вместо да натискаш само бутон и клавиатурата го праща на приемника и ако е грешен приемника връща грешка и клавиатурата почва да мига, демек си вкарал грешен код. Ама предавателите, дето се носят не са такива. Това за гаражните врати иначе keyless дистанционните за самите коли са си точно двупосочни, за да отворят колата, ама те пък бачкат на много малко разстояние - само до около 2 метра около колата, защото така или иначе трябва да се натисне бутона на врата на колата, за да я отключиш/заключиш.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... KUhK3cu-GQ

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Чет Юли 25, 2013 8:24 pm
Профил WWW
Аватар

Знаеш ли какво голямо удобство в много случаи е да имаш бутони на врата на колата и да можеш да я отвориш с набирането на код - та хич не е малоумна идея :) .

Чет Юли 25, 2013 9:56 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 39 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща