Отговори на тема  [ 1334 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 89  Следваща
Платкаджийници и фирми за насищане 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Платкаджийници и фирми за насищане
Cekins написа:
Мисля че тукинка е мястото за малко допълнение към темата :

Я кажете къде читаво бързичко и евтинко могат да направят гъвкав лицев панел с вградени бутончета и т.н. благинки. Какви са условията за проектите - с каква програма мога да си направя проекта за вида на изгледа на панелчето. Условия, срокове и всякакви други подробности.

Вариантите за изработване са повече от един, всеки с предимствата и недостатъците му. Затова, най-добре да уточните какво точно ти трябва, и ще стигнете до някакво решение.

Софтуер за проектиране - какъвто ти е удобен за работа. Желателно е изходният файл да е във векторен формат.

Това което трябва да проектираш:
размер на панела
размери и разположение на бутоните
графично оформление - надписи, контури, цветове
схема на свързване на бутоните
има ли светодиоди и ако да - схема на свързване
пинаут, и вид на конектора на клавиатурата
ако кабелът за свързване на клавиатурата е част от фолиото и - дължина, форма
* като опция, ако има яснота за формата и вида на бутоните, можеш да ги проектираш на някоя платкарска програма, заедно с връзките между тях. Същото важи и ако гърбът на клавиатурата ще е платка.

Сигурно има и други, но не се сещам засега.

Съб Юли 27, 2013 11:19 pm
Профил
Аватар

Ами полезни съвети - благодаря :)

По принцип с векторите нямам проблеми - не съм кой знае колко добър ама 15 години (допреди да семня попрището в електорниките) съм работил графичен дизайн и Корела по едно време ми беше като придатък на ръката :) Иначе панелчето е простичко - 4х8 см. с няколко прозрачни места и 4 бутончета с обща маса - стандартно изпълнение. Бутоните ще ми трябват с около 5-6 см лентово кабелче излизащо от тясната страна; пиноута - някъв дето да има евтин и достъпен конектор за него. По принцип ще има три светодиода, ама си мисля че ще е по-евтино да ги сложа на платката дето ще е дисплейчето на нея и с три прозрачни отворчета да се виждат. Както казах в момента клиента гони бюджет и ще се гони да е ефтинко.

Нед Юли 28, 2013 10:30 am
Профил ICQ
Аватар

http://www.taurus93.com/ като че ли за лицеви панели имат най-ниски цени. Но не съм правил клавиатури при тях.

Нед Юли 28, 2013 11:06 am
Профил
Аватар

Да - тези излизат при гуглене ама и техния сайт малко постен откъм информация. Между другото попаднах ХобиКит :) изглежда освен китовете, правят и панелчета с клавиатури. Та ще накарам тоя за когото ще правя джаджите да говори с човека - има връзка с него - поне да се ориентираме дали ще си заслужава гърча да го правим така или да слагам тактили през дупки и няква проста разпечатка на ПВЦ дето секи може да ми я направи.

Та като имам инфо ще го споделя.

Нед Юли 28, 2013 4:00 pm
Профил ICQ
Аватар

Случайно попаднах на още една европейска платкаджийница. Сайта им изглежда много подобен на eurocircuits, незнам дали имат нещо общо. Нацъках на двете фирми едни и същи условия в калкулатора и на тия новите като, че ли са малко по-ниски цените. 4 броя платки - 100x80mm, 4 слоя FR4 на 35 микрона, 0.3mm дупка, 0,15mm клиренс/ширини - на новите ми даде 130 срещу 160 евра при това за 5 срещу 7 работни дни. Цените им за стенсили също изглеждат атрактивни, в европата са, няма митници, бързо идват. Та се чудя дали следващата платка да не пробвам при тия.

https://portal.multi-circuit-boards.eu/

П.С. иначе ги пробвах eurocircuits, много доволен. :)

Сря Мар 12, 2014 1:43 pm
Профил ICQ

Изглежда добре. Че и могат кажи-речи всичко.

Аз чакам 4-слойна от seeedstudio. 0.3mm дупки и 8 милса писти. Ще видим.

Понеже междувременно от същото място ми дойдоха и двуслойни - еми аз кусур не мога да им намеря. Перфектно центрирани дупки, много добра солдер маска и бял печат, много добра метализация, и доста добре изравнени на горния слой. Ама, май това им беше лимита - 8 милса и 0.3мм дупки. И подецването/изтъняването почти го няма. За 2x5 броя 100x100mm крайната цена с транспорта е 56 долара. Ако човек няма спешности и може да чака 20-ина дни - перфектното решение за нискотехнологични прототипи.

Ще гледам да постна снимки по-късно. Като дойдат 4-слойките, и на тях. За тях крайна цена - 80 долара. Пак за 5бр 100x100мм.

Сря Мар 12, 2014 2:45 pm
Профил ICQ
Аватар

За 4-слойните за истински 4 слоя ли става дума, че има и предлагане на такива с фиксирани вътрешни (изцяло мед), като например 4 Layer - MiniBoardPro:

http://www.expresspcb.com/expresspcbhtm ... iboard.htm

Сря Мар 12, 2014 2:57 pm
Профил
Аватар

Ако питаш мен - за истински 4 слоя иде реч. Иначе за китайците предполагам също са си истински. За първи път виждам това, което ти даваш унифицирани размери и сандвич - звучи хитро за прототипиране, ама цените не са чак толкова по-ниски май, та за малко бройки не е особенно интересно. За големи пак не става, щото те рядко подлежат на унифициране.

Иначе това което ме притеснява с китайците е, трудната комуникация. Тия на евроциркуитс, от сайта/калкулатора им ти е ясно точно какво поръчваш. При китайците са едни пазарлъци, мейлове, телефони, заекване ... ако случайно ти трябва точно определен сандвич, става една.... и накрая като ги получиш се оказва, че нещо не е баш както си го искал. Я сандвича наредили както на тях им кефне, я пуснали по-тънка/по-дебела мед щото такива заготовки имали... А това са неща, които няма и как да провериш лесно на прима виста.

Специално в тия на спидстудио не видях и нищо за ел. тест да пише, а това при многослойка е задължително.

Сря Мар 12, 2014 3:13 pm
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
За първи път виждам това, което ти даваш унифицирани размери и сандвич - звучи хитро за прототипиране, ама цените не са чак толкова по-ниски май, та за малко бройки не е особенно интересно. За големи пак не става, щото те рядко подлежат на унифициране.

Прототипи, заради бързите срокове - 3 работни дни за псевдо 4-слойната. За US е удобно.

Сря Мар 12, 2014 4:59 pm
Профил

И мен ако питаш - пак така. Съвсем истински са си. Можеш да слагаш каквото ти е кеф на междинните слоеве.

Сря Мар 12, 2014 5:56 pm
Профил ICQ

Цецо написа:
Специално в тия на спидстудио не видях и нищо за ел. тест да пише, а това при многослойка е задължително.

Пише. Правят стандартно на всички. Влиза си в цената. Има и спецификация на слоевете и т.н.

Имат и "advanced" услуга от скоро. С повече слоеве, по-тънки писти и т.н.

Иначе, тия, дето ги поръчах - само им пуснах гербери и си платих. Нищо повече. Ама, моита са нарязани и т.н., за прототипи. Не са на панели и т.н, и няма да се сглобяват машинно.

Сря Мар 12, 2014 6:00 pm
Профил ICQ

Ето и обещаните снимки на платките на seeed. Падовете са от корпус TQPF64 със стъпка 0.5, а кондензатора на втората е 0603. Пистите - 10 и 12 милса. Виждат се и белезите от е-теста. В случая е двуслойна платка.

Прикачени файлове:
seeed3.png
seeed3.png [ 664.56 KiB | Прегледано 5513 пъти ]
seeed2.png
seeed2.png [ 608.31 KiB | Прегледано 5513 пъти ]
seeed1.png
seeed1.png [ 624.69 KiB | Прегледано 5513 пъти ]
Нед Мар 16, 2014 6:29 pm
Профил ICQ

И четирислойките дойдоха.

Къдрави писти 0.2мм:
Прикачени файлове:
seeed4L1.jpg
seeed4L1.jpg [ 68.36 KiB | Прегледано 5419 пъти ]

Пак писти 0.2мм, с via 0.3мм с 0.2мм периферия:
Прикачени файлове:
seeed4L2.jpg
seeed4L2.jpg [ 104.63 KiB | Прегледано 5419 пъти ]

Кусур аз не мога да намеря, поне за целите за които ще ползвам въпросната платка. Само да идваха по-бързо...

Пет Мар 28, 2014 8:45 pm
Профил ICQ
Аватар

ЛТМ отново успяха да ме впечатлят! :D
Преди време бях си правил едно устройство по линията "за дома и семейството". Дадох една бройка на приятел, да ползва и тества. От известно време споменяваше, че ту работело, ту не. Днес му направих дисекция. Преобладаващата част от метализациите на отворите бяха прекъснали. 8O Препоих го, и всичко отново заработи. Върнах се в годините на самоделните двустранни платки, без метализация на отворите - запояване на елементите от двете страни на платката.
Хвала! :D

Съб Апр 19, 2014 5:25 pm
Профил

До сега само от ЛТМ нямах оплаквания. Може би кой кога как се случи? Сега са с СПС- някой правил ли е от тогава?
Дали се е появила туканка платкаджийница 4х0.1мм(3.8милс)? (За македонско и пловдивско спрягаха)
Благодаря

Нед Апр 20, 2014 10:34 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 1334 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 89  Следваща