Отговори на тема  [ 83 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6
Промени в избирателния закон 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Промени в избирателния закон
Ами навремето като пуснаха програмите за селските раьони аз имах идея да се направи един цех за металообработка, не много голям, но примерно един два лазера, водоструйно рязане, една щанца, няколко ъпканта, такива неща, стандартни листови неща. Събрахме се трима човека, единия имаше подходящо място, аз и още един мислехме да инвестираме, идеята беше да се поръчва и онлайн, пускаш детайла и го получаваш по куриер, както и да е. Почнахме да правим бизнес план, първо се оказа че в това село няма кой да работи, айде решихме че можем да съберем от околните. После се оказа че кмета му е през оная работа, най-накрая се оказа че то това село не било селски раьон, съответно не може да се кандидатсва за финансиране. Теглихме по една майна и до там беше. Идеята ми е че не само за малките населени места, ами дори и за селата не се прави нищо нещатат малко да живнат. Кметовете се размърдват само ако надушат далавера, а дори и да решиш да правиш нещо няма кой да работи ... за какви села говорим, отиди в Румъния да видиш как е.

Нед Юли 28, 2013 11:31 pm
Профил
Аватар

моето впечатление от края на миналата седмица е за:
нова загора, търново, горна оряховица, лясковец (все общински центрове). няколко села с по 1000 души наоколо.
минах и по под-балканската 'магистрала' - калофер, хаимбоаз, но не съм спирал. обстановката не предполага здравословно отпускане. индустриални руини, запустели къщи, купища строителни отпадъци след "ремонта" на прохода. прах и мръсотия. хвърчащи турски тирове, залепени по 3-4 без никаква дистанция между тях.

в същност спрях на някаква бензиностанция на петрол преди прохода да купя вода. човека седеше в сянката на навеса, лющеше семки и ми каза: "имам почивка, затворено е". изгледах го със строгия поглед, но оня не се впечатли. казах си - майната му, ще си купя вода на следващата бензиностанция. е, не си купих - просто нямаше къде, чак в търновско се появиха някакви прашни вехти капанчета.

тези хора не ги интересува оставка на правителството, оставка на парламента, нови избори, нов избирателен закон. не ги интересува НИЩО.
тук-таме има градинки с по няколко лехи домати, чушки и лук. 2-3 кокошки. колкото да има за салата и нещо за ядене. тия хора ги няма в "икономиката" - нито правят добавена стойност, нито данъци можеш да събереш от тях, нито потребяват (защото нямат доходи). иначе всички имат по 2-3 имота от наследство. само, дето няма на кого да продадат. тухлена къща с 4 дка двор на 13км от търново от една година е обявена за 3000лв...

в по-големите градове профила е друг, защото хората нямат къщи с дворове. там са принудени да си купуват доматите и чушките, ракията, месото. налага се да работят за чорбаджия, основно в някакъв вид търговия.

някои икономисти ги оценяват на 30% (от населението). според мен са 90% от територията.

Пон Юли 29, 2013 9:47 am
Профил

Вчера си ходих до Шумен, нищо не е помръднало, даже напротив, става по-зле и по-зле. В същото време цените на имотите като в София, никой не купува, но пък цените са такива .. върви разбери.
Дедо .. къде тая къща бре, аз от извесно време се оглеждам, преди имаше повече, сега не ги и виждам, за тия пари си струва да намаля посещението на турската мръвкаджийница, а и ше мога да кажа че съм спестил от закуски .. е вечери, ама то все тая.

Пон Юли 29, 2013 12:35 pm
Профил
Аватар

дедо...тия 2-3 имота при бедствие от семеен характер се продават на безценица и като останат на улицата скачат под влакове и от мостове...
след/а и преди/ живите факли по протестите медиите филтрират суицидни новини-форуми на жп бачкатори описват ужасиите,а аспаруховия мост бие даже и голден гейт
много малко стават клошари-живеят още година-2 и чао

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Последна промяна am stereo на Пон Юли 29, 2013 10:18 pm, променена общо 1 път

Пон Юли 29, 2013 4:53 pm
Профил WWW

Да и ... какво от това. В смисъл като факт е ОК, така е и едва ли някой спори, но какво променя това. Отчаянието е голям враг ..... вярата .. право е писал Вапцаров, неговата може да е била друга, но все така вяра. И без нищо на улицата отново има много пътища и варианти, просто човек трябва да се пребори с предрасъдъците и скруполите си, пък в крайна сметка единственият път по който вървим е тоя към сърта, така че рано или късно се срещаме с нея. Аз лично не си пожелавам да е късно, нямам никакво желание да живея 100 години, камо ли вечност. Приемането на този съвсем естетвен край на живота ни мисля е много важно за да може човек да се отърси от някои безсмислени тревоги и притеснения и да живе живота си днес и на момента. Утре ... утре ще дойде утре, може и да не дойде, вземай решения и действай днес, мисли за утре, но не прави от утре фикс идея .. така аз приемам нещата.

Пон Юли 29, 2013 5:22 pm
Профил
Аватар

ToHu, другият път като ходиш нагоре гледай да не стигнеш до Дунава, че току виж ти е станало все едно дали ще скочиш в него :)
И всичко това заради шепа измет за изтребване...

Между другото точно в селото на жената през последните години се построиха и фалираха няколко фабрики но не заради липса на работници...

Пон Юли 29, 2013 9:39 pm
Профил
Аватар

бонго-това са масите народ навсякъде,а тия които сами просперират са шепа народ в сравнение с масите

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Пон Юли 29, 2013 10:15 pm
Профил WWW

Ами аз в Дунава няма да скоча, като му дойде времето тогава, не го мисля много. А иначе, и аз знам хора които отваряха фабрики и фалираха, но не винаги причината е в бизнес средата или нещо от сорта. Познавам хора които започнаха не лош бизне си го съсипаха, в момента в който имаха малко пари започна купуване на апартаменти, на Х5-ци, на яхти .... то не е един или двама, много са, вкл. и мои клиенти. Та и това да се взема в предвид.
Имам познат който има цех за листов материал. Ами тоя човек още кара кола за под 10 хил лв, по стара и от баба алфа май, иначе всяка година инвестира в оборудване, вече има 3 лазера, два големи и хубави прогрмани ъпканта и купища дребна техника. Ако си беше харчил парите за Х5-ци и къщи на по 3 етажа едва ли щеше да е още в бизнеса.

Пон Юли 29, 2013 10:36 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 83 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6