|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 2:12 pm
| Автор |
Съобщение |
|
Svetoslav40
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 11:12 pm Мнения: 95 Местоположение: Shumen
|
 начална скорост
трябва ми начална скорост на мисалта за това, как да проследя (PIC, CCS) светодиода на компютъра, в момента дали е лог1, лог0 или мига? нещо се омотах из прекъсванията, мисля си че с прекъсвания трябва да стане или? идеи?
|
| Пет Дек 09, 2005 6:31 pm |
|
 |
|
bateAz
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
??? Я уточни!
|
| Пет Дек 09, 2005 11:38 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами прекъсване , полиране идеята е една, имаш си таймер, при всяка смяна на състоянията го нулираш, ако таймера ти е по малък от х, където х е периода на мигане значи или мига, или току що си е сменил състоянието, знаеш и текущатото състояние, пазиш и старото, знаеш че не е мигал, сега се е сменил, изчакваш време х, ако таймера е по малко значи мига, ако не е значи просто си е сменил състоянието ....
ама как го наисах, сега и ако го разбереш .... 
|
| Съб Дек 10, 2005 2:07 am |
|
 |
|
Svetoslav40
|
амммм, ше го размисляме тука с компанията.....шегувам се, маи схванах ко искаш да ми кажеш.
bateAz: тряя ми нещо, дето да следи един пин на пик-а, дали е лог1, лог0 или мига, честотата на мигане е около 2-3херца, това дето го каза тони, маи нещо не е като за начинаещи програмисти... но сега ше видя ко ше снесе тиквата ми....нямаше да се сърдя и на едно примерче де, ама ади...
|
| Съб Дек 10, 2005 10:45 am |
|
 |
|
Dimiter
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 3:18 pm Мнения: 309 Местоположение: Sofia
|
Да не би да искаш да следиш даден хъб/ суич да не е забил? 
|
| Съб Дек 10, 2005 8:49 pm |
|
 |
|
Svetoslav40
|
не, много по сложен е въпроса, искам да следя жената и децата, и затова искам да си направя ( с ваша помощ ) едо модулче за компа, което ще следи бутона и сетодиода (не за харда ами другия, системния да кажем) и понеже он-офф бутона ще минава през пика, ресет също, имам контрол върху това, дали имат право да боравят с тези бутони, и дали са ги барали дори и в какво състояние е бил компа през това време като проследява диода дали е ON-log1, OFF-log0 и мигащт за слееп/ Та ме интересуваше как да направя следенето на диода, наи вече да разбера дали мига, другото е ясно (маи). проблема е в това че съм гола вода в програмирането..за сега, надявам се.
|
| Нед Дек 11, 2005 1:37 am |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Вай! 007!
|
| Нед Дек 11, 2005 11:43 am |
|
 |
|
vlado
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
 Решение
@Светослав40: Купи им на жената и децата отделен компютър и няма да трябва да правиш толкова сложни неща 
|
| Пон Дек 12, 2005 2:17 am |
|
 |
|
Dimiter
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 3:18 pm Мнения: 309 Местоположение: Sofia
|
Трябва ти само софтуер
|
| Пон Дек 12, 2005 12:33 pm |
|
 |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
Има един проект в нета, скоро го гледах, значи правиш си една джаджа и я закачаш на клавиатурата. Тя си зима оттам захранване. И записва всичко, което се пише на клавиатурата. После, със програмка от ПЦ-то гледаш какво се е писало. Има и схема и сорсове и програмката в нета. Мисля че записваше данните от клавиатурата в еепром.... Много е удобна за подобни цели 
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Пон Дек 12, 2005 12:49 pm |
|
 |
|
vlado
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
Не знам как е в България, но keyboard loggers и инсталиран spyware на "семейно" РС са силно незаконни в Щатите. По закон нямаш право да се месиш в живота на други хора (даже и членовете на собственото ти семейство) без разрешение от тях. Четох скоро за подобен съдебен процес - мъжът инсталирал подобен софтуер да хване жената в изневяра. Тя наистина му изневерявала, но съдът навътрил него поради използването на незаконни средства.
|
| Пон Дек 12, 2005 5:26 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
SpyBuddy 
|
| Пон Дек 12, 2005 6:07 pm |
|
 |
|
Svetoslav40
|
маи някои не ме е разбрал, Става дума за ON-OFF бутона на компа, за него никав софтуер не ми помага. Аз не искам да знам какво правят и каде ровят, искам само да знам дали са пипали ON-OFF бутона и ресета. И като знам на кви броики съм го оставил, ще знам и колко пъти е пускан компа.
|
| Чет Дек 15, 2005 3:18 am |
|
 |
|
vlado
|
Ами ако се научат да го пускат и спират с дърпане на power кабела  ?
|
| Чет Дек 15, 2005 6:05 am |
|
 |
|
Svetoslav40
|
е, добре, те ще го спрат от кабела, ами как ще го включат??? нали ше ми отброи едно включване без да е изключен компа, забранил съм им шътдаун функцията и работят само с повер бутона, ами като разбера че е спирал компа от липса на напрежение но тока нее спирал??? нали ще ги изрина с парцалите и ще има бан на машината....бъзикам се... все пак...благодаря на вси4ки за помощта
|
| Пон Дек 19, 2005 4:26 pm |
|
|