| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
 Re: новини от производителите на МЦУ-та...
Е те по принцип евалите винаги ги правят с финтилатор. В таблетите после слагат разни фолиа и глупости та прехвърлят без движещи се части жегата на задния панел примерно. Отделно си мерят температурата и гасят курове ако трябва. За повечето лузерски приложения голямата мощ не създава ядове, напротив. Примерно ако ръзцъкваш интернет, онова хваща страницата рендва я за милимунди и гаси големите куровете и остава на малките докато ти четеш. Няма време нито да загрее, нито да източи батерията. Иначе има интересно развитие само с малките А7-ци. Гледам докато другите се изхвърлят кой по-голям и повече да натъпче в чипа си, Broadcom пускат доста 2/4 курови А7-ци. Простички, малкички и мнооого по-слабички, ама явно това им трябва за дребни рутерчета и джаджи.
|
| Пет Авг 02, 2013 12:29 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
Медиатек готвят направо 8 ядрен А7 http://www.mediatek.com/_en/Event/20130 ... eOcta_.phpЕдва ли ще е за джаджи - там и едно ядро стига ...
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Пет Авг 02, 2013 1:01 pm |
|
 |
|
3aek
|
интересно както удвояват броя на ядрата всяка година докъде ще стигнат  а то е ясно че тези много ядра ще стимулират още по-мързеливото писане на програмисти и реално до никаква по-голяма производителност няма да се достигне
|
| Пет Авг 02, 2013 7:06 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Оф нито е така нито инак, да не вдигат производителността за да се научат хората да програмират също не иде  . Но това не променя верността на това, което казваш де....
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Авг 02, 2013 7:09 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
|
| Пет Авг 09, 2013 10:25 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
То убаво, ама днес цените на код меморито не са определящи за крайна цена на дивайса. И Рама и Флеша са евтини, дисковете също. Виж ако и в кеша го държат компресирано, вече ще е интересно.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Авг 09, 2013 12:21 pm |
|
 |
|
palavrov
|
Проблема не е в цената на паметта, ами в това, че ще се четат по малко байтове - т.е. ще се повиши производителноста. От доста години процесорите са скопени точно тук - висока вътрешна честота, ниска на шината за данни - т.е. процесора доста време прекарва в чакайки да му дойдат следващите инструкции. Като са в кеша добре, ама като не са нали трябва да се заредят? Сега само се чудя дали ползват ZIP, RAR или kkrunchy
|
| Пет Авг 09, 2013 3:10 pm |
|
 |
|
tgi
|
Точно така е - и точно там софтуерно има фактор между 10 и 100 за спечелване. Но не знам друг да го е правил и знаейки колко обем е било аз да го направя не виждам друг на хоризонта да посмее да опита... 
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Авг 09, 2013 3:18 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Сря Авг 14, 2013 3:30 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Аз си имам такова. пратиха ми го фрее. Още се чудя кво да го правя, имаше един конкурс за идеи с него... явно им трябват безплатни тестери  Явно бъг-а така е открит. Но сега се занимавам с голямото му братче LPC18хх серията и не ми остава време да го разцъкам
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Авг 15, 2013 5:16 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Аз все така не разбирам защо ти е ARM в 8 пинов корпус ... единственото което се сещам е за да си запълниш времето докато му четеш ератата.
|
| Чет Авг 15, 2013 7:27 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Ползваш ги на мястото на 555.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Авг 15, 2013 10:12 pm |
|
 |
|
tgi
|
И не можеш да направиш с тях всичко, което правеше с 555 (е и обратното е вярно де  )
|
| Чет Авг 15, 2013 10:16 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Ами аз скоро точно това правих, вместо 555 pic10-ka, тъй като имах няколко времена и таймоута, а горкия няма нищо освен един брояч, малко се псувах че не сложих 12-ка че има прекъсване. Но все пак и бе зпрекъсване стана точен таймер и нещото работи, релано даже смао с 555 нямаше д астане тая работа, по скоро някой 123 с това онова отвън.
|
| Чет Авг 15, 2013 10:52 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Няма да сквернословите против 555, това е чип легенда  Някъде из нета бях видял 100 различни схеми с него, някой си бяха откровенни глупости, но имаше някой дето наистина бяха оригинални 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Авг 16, 2013 8:15 am |
|
|