|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:08 am
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
 Re: Цената на протеста
Виждам три лагера в тоя спор: ToHu, Lupus, miro, zaphod, може би и Дедото, откровенно са симпатизанти на комунистите, да не казвам направо са си комунисти  Те може и да живеят добре, проекти за по 300 млн. не е шега, Направи ми впечатление колко често в темата се бъркат млрд. с млн., та може да се окажат проекти и за 300 хил. Веднъж съм участвувал в държавен БГ проект за около 3 млн. евро, от които реално се инвестираха 300 хил. евро, другото отиде по клона, то не бяха червени генерали и полковници, военни от запаса, техните жени, братчеди и внуци, софийски архитекти, царските юпита, светила от БАН и т.н. Нещо подобно ще е с АЕЦ Белене. Напълно разбиераемо е колко са неуморни и сладкодумно изобретателни хората от този лагер, как всеки ден ни просвещават колко лошо ще стане, ако се протестира до дупка и ако се изгонят комунистите, как без тях като работодатели останалите щели да пукнат от глад и т.н. А те, комунистите крадяли, крадат и ще крадат с мярка... Във втория лагер са около 15-тина човека, които очевадно не искат повече комунистически партии производни от бившата ДС да управляват ( БСП, ДПС и Атака ). Ако се постигне главната цел партиите на ДС да се изхвърлят от властта за дълъг период от време, цената на протестите няма да има практически никакво значение. И 10 млрд. лв. да достигне е все тая, няма да са прахосани напразно. Това е инвестиция в бъдещото на страната. Докато 10 млрд. лв. за Белене означава да захраним червения октопод за поне 5г. напред. В третия лагер са мижитурките, които мърморят колко е зле, но не смеят нищо да предприемат, дори и да отидат да гласуват. Може и да бъркам в горните ми размишления За мен решението си остава да разделим държавата на две, примерно комунистически Север, и капиталистически Юг. Всеки който подкрепя Севера да върви да живее в Северна България, всеки който подкрепя Юга да се мести в Южна. След 10г. Юга спрямо Севера ще изглежда като Южна Корея спрямо Северна Корея...
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Авг 06, 2013 5:46 pm |
|
 |
|
zaphod
|
така е пирев, разкри ме, аз съм комунист, боря се да удържим борците за свобода и демокрация в калта, където им е мястото и да запазим заплатите им все така ниски, за да служат и сервилничат както се полага. капитализма не ме кефи, защото там всички са равни и живеят охолно. при капитализма в неделя няма от къде да си купиш хляб, защото там Държавата защитава правата на работниците и не оставят да ги експлоатират мръсните часници - червени олигарси. искам да е комунизъм и плебеите да са бедни и да си знаят мястото. много ли искам?
|
| Вто Авг 06, 2013 7:13 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
КПСС § БКП, вечна дружба. Айде ще си призная, като съм се родил, първата ми работа е била да си поискам партийната книжка, в по-ново време съм пръв в походите към бузлуджа и всяка вечер се кланя пред портрет на Ленин, под него е димитров, а под димитов е станишев. Лупус и Дедо са ми комири, стари комуняги..... абе миро ... не знаех че е от нашите, шпионин е той, внедрен е от ЦРУ.
|
| Вто Авг 06, 2013 7:56 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Другарки и другари! Моля да бъда преместен в трета група (на мижитурките). В краен случай прозт комунист, щото като комунист с шизофрения съм позор за Партията... 
|
| Вто Авг 06, 2013 9:50 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
за корупцията пишете с имена и факти-стига мишуване-пирев;тони;тги..знаете
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Вто Авг 06, 2013 10:11 pm |
|
 |
|
ToHu
|
ами то корупцията е много интерсно нещо, знеш примерно кой на кого плаща, ако организация Х каже абе искам тоалетна хартия, ама да е жълта с на оранжеви мензухарчета и да мирише на боровинки, а таква произвежда само организация Y, ясно е че Х иска точно това от Y. Кое обаче е факта, че Х иска определен продукт, че Y пък го доставя, или че покрай цялата работи някой от Х получава пари, в случая това че хартията ще е жълта и с мензухарчета по никакъв начин не променя предназначението и и техническите и параметри, т.е. ти дори да имаш таква дето ухае на боровинки пак сиоут щото не е жълта и на мензухарчета. Та въпреки че е очевидно, е много трудно доказуемо. Да не говорим че рядко става и за пари напред, т.е. факта че Y плаща на X е недоказуем, т.е. не може да е факт, нещо което не се е случило, а не се е случило тъй като не може да се докаже, предполага се но ... предполагаеми факти ... Да речем че има много сделки за които е ясно кой на кого плаща, но доказването на това е много трудно макар и да е очевидно, защото едно е да е логично и очевидно, друго е да е доказуемо. Аз лично не съм видял никой на никого за нищо да дава пари, т.е. всички корупционни схеми за които мога да твърдя че са такива са практически недоказуеми, или труднодоказуеми.
|
| Вто Авг 06, 2013 10:27 pm |
|
 |
|
zaphod
|
ами тони, това с минзухарчетата много често се практикува и без да има корупция, когато няккава служба иска да си купи точно определен продукт, но закона я задължава да пуска търгове и обществени поръчки. въобще тая работа с корупцията е умряла работа, все едно аз да почна да изисквам от жена ми документи че като е купила веро, това е било най-евтиното и не е прибрала пари за джобни или не е облагодетелствала нейна приятелка продавачка. тия неща просто не бачкат и ги измислят разни зубрачи, на които не бих поверил цветята ми да поливат, а камоли да редят общество. аз за това се кефя на бойко, щото е прост и тия зубрашки простотии не им се кланя много много.
|
| Сря Авг 07, 2013 6:51 am |
|
 |
|
ToHu
|
Абе виж сега, ако искаш точно определен продукт е едно, но я ми кажи колко от продуктите са точно определени, т.е. има смисъл да са точно определени. Това че министерство Х е свикнало да пазарува от фирма Y, не значи че трябва д аспецифицира само техни продукти, макар и много да го кефят, и да са много коректни и дори да няма подкупи. Значи това трябва да се реши генерално, ако ще се спазва закона и ще иам обществени поръчки нека се спазва и да няма малоумни изисквания. Ако се каже че може да се купува по усмотрение ОК, нека да е така, аз лично съм превърженик на тоя вариант, ама не става и двете. Дай сега щото трябва ще правим обществнеи поръчки, ама пък ще си купуваме все от същия доставчик щото така ще си напишем прецедурата че само той да отговаря. За мен всичко написано по тоя начин е корупция, пък дали е или не ми е все тая, има ли условия еднозначно определящи един участник, марка, продукт, това си е корупция. В нашата държава всичко се опорочава. Примерно инвестиционното проектиране или консултирането. Това на практика не е истинско проектиране, това е проектиране чиято цел е най-вече остойностяване. Масово още от инвестициония проект се залага на опредлени продукти. Другото, ползват се консултанти, ама какви консултанти като те са от определени фирми. Да речем нещо просто CCTV система, аз лично работя по проекти за различни страни, единствено в делата на нашите консултнти мога да прочета марки и изисквнаия които еднозначно определят продукта. Аз също консултирам и правя такива проекти, никога не съм си позволил да сложа в такъв проект модел или марка, залагат се параметри. Това се пренася към всички сфери на държавни поръчки.
Та според мен трябва да се реши. Първо изкривяванеот идва от тежеста на цената и това че най-често се печели с минимална цена и нищо друго не се взема под внимание, после стремежа на някой да вземе нещо качествено, за което ти говориш, много добре ама си има начин. Със сигурност има и друга добра тоалетна хартия, това че ти не си я видял и ползвал не значи че я няма. Ако искаш постаив условия, якост на опън, плътност и квото още се сетиш, ако искаш организирай тестово бърсане на задници, ама просто така да посочиш един щото си доволен и в същото време да харчиш обществени пари ... аз лично затов аи нямам интерес към никакви държавни поръчки. Няколко пъти съм пробвал просто защото реално е нямало кой да свърши работата, и въпреки това си избират хора които единствената им цел е да усвоят парите, пък дали ще се свърши работа майната му. Абе ... умряла работа, ако ще е така по добре да има праивла и да с еспазват, пък то е ясно че с тия правила няма работа за нас там.
|
| Сря Авг 07, 2013 10:47 am |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
даааа... http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 4&t=345006чухте ли в момента плевенлиев протестира да даването на 2.5 млрд от пенсионния фонд на офшорка с 17паунда капитал...
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
Последна промяна am stereo на Сря Авг 07, 2013 6:19 pm, променена общо 1 път
|
| Сря Авг 07, 2013 2:30 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
има и четвърта група, при това немалка. такива (като мен), дето пет пари не дават нито за комунистите, нито за капиталистите. едва ли сме и за третата група, защото аз а предполагам и други, с удоволствие биха направили доста (аз и доста съм правил) за убежденията си. а те по същество са че трябва тотален ресет на системата в световен мащаб. не мисля че демокрация по американски образец ще доведе до нещо по-добро от демокрацията по съветски образец преди това. както се катурна второто, така не след дълго ще се катурне и първото, и то по същата причина - заради собственото си лицемерие че е "най-доброто за хората". самото понятие "демокрация" може и да е работило в древна атина при 20к население дето всеки е познавал всеки. в наши дни просто не става друго, освен развъдник на лобизъм, корупция и промотиране на посредственост чрез непоемането на лична отговорност.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Сря Авг 07, 2013 2:53 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
другари, кога ще направим партийно събрание? всеки да си носи партийната книжка, без значение БКП, СДС, ГЕРБ. хората с жълти книжки ще се препитват допълнително. хората с военни книжки ще почерпят с по една бира. колежките са освободени от плащане (не се броят за хора)
|
| Сря Авг 07, 2013 3:26 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Така, ясно то без намеса свише няма да стане : Ръководството на БКП реши : Провеждане пленум на паритята Дата 10.08.2013 Час 17:00 Входа на южен парк от към витошка, ресторант Зеко Неявилите се им се отнемат партийните книжки, червените връзки и губят право от участие в следващите 234 държавни поръчки, или заплащат неустойка в размер на 56% от нетните приходи за последните 3 години. п.с. плащане в брой, банкови преводи, оръжие, наркотици и други индиректни форми на заплащане не се приемат.
|
| Сря Авг 07, 2013 8:56 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
а за тия другари дето се жертват за партийното дело зад граница, няма ли да има нещо? 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Чет Авг 08, 2013 1:10 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Прав е другаря Н'бабане Гт'муан'га (баси псевдонима), Какво да правим ний дето градим партийното дело с гинес в ръка и чадър в другата, но с не по-малко плам в очите  Може би един телемост на дружбата - сега бог дал тилифони с интернет и скайп 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Авг 08, 2013 12:22 pm |
|
|