|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:29 pm
PADS,Alegro, Altium или друг КАД
| Автор |
Съобщение |
|
HSB
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
 Re: PADS,Alegro, Altium или друг КАД
Аз ползвам на служебното пц за служебни работи 16.2 -под Вин 7 64 битов. Та направо се качваи натам . Аз Оркада не ползвам -ползвам Алегрото( направо си е пълна алергия ) и не мога да ти кажа как точно се държи оркада но поне си се хаква нормално .
|
| Вто Авг 20, 2013 9:58 pm |
|
 |
|
HSB
Регистриран на: Сря Юли 26, 2006 12:15 pm Мнения: 1375 Местоположение: Phoenix AZ
|
Аз съм ползвал DMS - работи си .....е разбирасе ИТ отдела видя зор отначало докато тръгне това онова но после си беше ок. Обаче аз само съм го ползвал -не съм настроивал ,човаркал нищо по ДМСа.
|
| Вто Авг 20, 2013 10:01 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
е, то си е нормално като са замесени жаби, котараци, корби и прочие простотии да е трудно да ги натамъниш да работят заедно. томкета го виждам по-често счупен, отколкото работещ - все нещо нямало, все нещо не работело, пък и като гръмне, четеш съобщението малко като виц на немски... прехвърлих няколко хиляди страници документация докато седях покрай басейна, нещата може би са пускаеми от моя гледна точка. по-скоро питането ми беше дали има някакъв негативен "фючър", който получаваш в оркестъра? примерно - забавяне при рисуване на схеми, гърмеж при пакетиране, анотиранията добре ли влизат напред-назад... гледам, че йерархията може да бъде с повече нива (комп->пасивен->резистор->жичен->прецизен), което в нормална CL не знам как се прави. вие с плъгина на DxD ли го ползвате (от менюто DMS) или през дейтабука? или експортвате CL от DMS-a? не мога да схвана кой път да хвана, а поле широко и пътища много. именно мнение на юзер търся, да разбера дали се заслужава пренасочването на движението по новата магистрала.
|
| Вто Авг 20, 2013 11:19 pm |
|
 |
|
Koleto
Регистриран на: Съб Фев 18, 2006 11:55 pm Мнения: 1301 Местоположение: София
|
Дедо, там дето си спасявам задника от кризата в момента работим с това животно - всичко е на метнор (чумата да го тръшне).... ДМС-а според мене не влияе изобщо на работата на DxDesigner/Expedition.... Просто DxDatabook-а ползва експорт на базата (при нас така са го направили) от ДМС-а - така можеш да си дефинираш какво да ти е достъпно в схематик кепчъра като компоненти та да не стават фалове. Проблем при нас се появява ако връзките м/у сървърите дето държат бозите е калпава (а те са пръснати по света и по някога е  )... Иначе има много хляб в ДМС-а но за съжаление си трябва мощна SW поддръжка...
_________________ Някой ден и костенурките ще се научат да летят...
|
| Сря Авг 21, 2013 11:25 am |
|
 |
|
HSB
|
 |  |  |  | ДедоБоре написа: е, то си е нормално като са замесени жаби, котараци, корби и прочие простотии да е трудно да ги натамъниш да работят заедно. томкета го виждам по-често счупен, отколкото работещ - все нещо нямало, все нещо не работело, пък и като гръмне, четеш съобщението малко като виц на немски... прехвърлих няколко хиляди страници документация докато седях покрай басейна, нещата може би са пускаеми от моя гледна точка. по-скоро питането ми беше дали има някакъв негативен "фючър", който получаваш в оркестъра? примерно - забавяне при рисуване на схеми, гърмеж при пакетиране, анотиранията добре ли влизат напред-назад... гледам, че йерархията може да бъде с повече нива (комп->пасивен->резистор->жичен->прецизен), което в нормална CL не знам как се прави. вие с плъгина на DxD ли го ползвате (от менюто DMS) или през дейтабука? или експортвате CL от DMS-a? не мога да схвана кой път да хвана, а поле широко и пътища много. именно мнение на юзер търся, да разбера дали се заслужава пренасочването на движението по новата магистрала. |  |  |  |  |
И аз като Колето ще ти потвърдя - няма никъкъв проблем при чертането ,анотаците и т.н В началото сървъра беше в немско -2 етажа от мене и всичко беше ок -ама после някоя умна глава го премести в америка и..... Ако всичко е при тебе - прогнозирам почти никакви проблеми. Ние го ползвахме с Дх през дейтабука . при големите фирми DMS има много смисъл - например аз можех да видя кои компонент в кои проект се ползва и колко броики купуваме и съответно и аз да го ползвам за моя проект -дигам количеството и ми пада цената. Също така можеше да се види функция на компонента и ако някои колега неиде другаде по света намери нещо по хубаво от това дет на мен ми е извсно -хоп и аз го ползвам .
|
| Чет Авг 22, 2013 3:15 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
последната седмица-две се убеждавам, че в ментор работят само пълни олигофрени. сугурно назначават само анти-социални типове, който обичат да ядат супа с пинсета, чук и щрайхмус. за програмист(к)и се предпочитат филолози, за които представата им за PL/1 e нещо като есперантото. и задължително да са се изрусявали поне веднъж в живота си. DMS-a почти го подкарах. според мен няма такава некадърност, ей! без много да му мисля му посочих таблицата със съпротивления (около 650,000 реда и търсачката се одърви. при положение, че в юзерския интерфейс има колко реда да ти вади от таблицата при търсене, великите програмист(к)и не са се сетили да прехвърлят тежестта на SQL-машината (с лимит клауза в селекта примерно), ами ... правят N-сесии с по един селект. и ако сървъра не е на същата машина, недай боже да не е и в същата мрежа, си ебава мамата дори с 50 редчета. аз така и не можах да свикна с кретенските им разбирания за редакторите за символи и футпринтове, да не говоря за редактора за чарколяци. параметризацията е нещо, което не смея да ползвам, колкото и да е полезна. поради същата малоумна причина със скоростта на заявките. единствено работи добре с аксески бази на локалната машина. айде, сковах си няколко скрипта да ми вършат работата по новите чаркове, но все още понякога успявам да убия редактора на символи по такъв начин, че всички ядра се качват на 100% и после не мога да изтрия бъгавия символ от ЦБ без да ребутна машината. обаче да си кова цял DMS не е ташак. та ми е интересно, колко народ е отдела, който се занимава с библиотекарстване? като ви притрябва чарк, дето го няма в DMS/ЦБ, за колко месеца ви го правят комплекта файлове? пък дори и за прост такъв. имам и няколко прозаични въпроса, ако някой има опит, ще се радвам да ме осветли. 1. как рисувате символи с много еднакви изводи? за MOS транзистор с по 3 крака дрейн/сорс е ясно, по-скоро питането ми е към чипове с 200 крака земя и захранване. ако се нарисуват всички краци, става доста непрактично да имаш GND_276 VCC_CORE_168. редактора на символи позволява по повече от един пин-номер на крак, обаче стринга е къс, нещо от порядъка за 50 символа. практически за трисимволни номера на крака (А01) със запетайките това прави около петнайсетина номера на пин... ако се направят като бъс, после пък трябва много да се внимава да не го вършеш с по-малък брой жици. веднъж го направих и DRC-то не ме наплю, бях много озадачен. и разбрах, защо ментарджийте препоръчват да се рисува по един чаршаф А3 със земи... ако пък няма символ със захранвания и се разчита на пинмапа в парт-едитора, почва едно кълване на номера докато ти изтекат очите. за малки чипове става, но от 200 пина нагоре вероятността за грешки е доста висока. 2. като рисуваш схема е много удобна функцията да симулираш тел-по-тел (с десен клавиш -> LineSIm link). обаче ако имаш 'array component' - нъцки: Конкретно става дума за бъс, терминиран със съпротивления към захранване и земя. На схемата е много красиво, само 2 съпротивления са нарисувани, иначе трябва да наплющя 120 парчета на отделен чаршаф. не можах да намеря препоръка в наличните 12,000 страници документация. може би не питам както трябва... 3. в CES, когато топологията е H-дърво... как да му обясня да се балансира клоновете сам? въобще, функцията е много хубава, обаче е никак интерактива и хипер бегло документирана. трябва ли да има няколко витуални пина? май може/трябва да се направи с формула, ама съм изпаднал в интелектуална немощ и ще се радвам някой да ми даде сдъвкано примерче. особено ме вкара в мисъл как, ако изравняваш бъс, да посочиш референция към дължините до/между виртуалните пинове на водещия тел?
|
| Чет Сеп 26, 2013 6:54 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Дедо, като те слушам и то май няма вече свестни кад системи за платки 
|
| Чет Сеп 26, 2013 6:57 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ми то е или грозна и умна, или убава и тъпа... шанса да намериш златен пръстен, след като преровиш дворните кенефи в цялото село е по-голям, отколкото да срещнеш умна и хубава. компромиса е грозновата, която смята интеграли на ум, или хубавка, която да може да изпържи две яйчица. в компания можеш да изсвириш някаква мелодия на всичко, особено ако компанията вече е на градус. удобно е да си носиш китарата - 5 акорда и си готов да издрънкаш всичко. обаче не е практично да влачиш пиано до десетия етаж. но, ако си музикант, пианото е почти задължително. е, малко хора си имат в къщи роял, но пък на концерт е незаменим. а в пиано-бара рояла е кух - обикновена лакирана масичка за ВИП пияндета. дрънкачите си мъкнат предварително напрограмирано електронно пиано. ментора има страхотни инструменти като резултат. обаче за да изсвириш каквато и да е мелодия, трябва бая дрънкане. и клавишите не са нито само бели, нито само черни... както писах по-горе, менторските продукти са не само неудобни и с кретенски интерфейс, те определят стандарта алегрото в много отношения може да се сравнява с експедишъна като постигнат резултат. обаче и на него интерфейса му е пълна лайнарщина. определено и той не е система от рода - сядаш зад рояла и свириш като клайдерман. в някои отношения по интерфейса дори ментор са напред, да видиш ти...
|
| Чет Сеп 26, 2013 7:22 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
E аз те затова си стоя на 99SE и не искам друго, тъпичка е, ама не ми с еналага да рутвам неща като на Дедо, USB-ta, SATA и памети на къси разстояния и на ръка се оправям, не искам от нея нищо освен да е един редактор, и като такъв се оправя горе долу добреако изключим липсата на някои прости но много удобни функции. А ако опра до DDR-3 на 50 см от проца както казал щуреца, ща не ща от Дедо помощ ще поискам ... Тъпия нов алтиум не знам как му свиквате, аз немога, за PAD-са не искам и да си мисля, ментор съм ги заклеймил отдавна, единствено флотерма им ползва но най-вероянто той не е техен та и затова някак работи при мене 
|
| Съб Сеп 28, 2013 12:12 am |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Не можеш, защото подсъзнателно не искаш. И е нормално като дълго време си ползвал нещо и не виждяш пряка полза да ползваш новото. Аз също го ползвам предимно за редактор. Рядко за симулации на сигнали, ако не може с друго. На мен също в началото ми се струваше едно голямо сложно дърво. Ама сега за друго не искам да чувам, точно поради същите причини като теб - свикнал съм му и не виждам смисъл от нещо друго.
|
| Съб Сеп 28, 2013 12:58 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ами не знам какво толкова ви плаши тоя Алтиум, ама аз не мога да се сетя за едно нещо, дето чак толкова да ме дразни - същински Протел 99СЕ си е от всякъде. Верно малко по-шарен и тежичък ама е същото. Оня ден четох, че за следващата година вече ще му направят разклонения - едно ще се бори за хай енда с ментора и ще има хай спийд рутинг и симулации като на ментора, друго разклонение ще си стои като сега в средния сегмент и трето разклонение ще бъде насочено към лоу енд юзерите като тези дето ползват Игъл примерно, та даже и импорт от файлове на Игъл щяло да има. Та ако почакаш още малко и ще имаш лек и не напудрен алтиум, дето да ти е баш по желанията  .
|
| Съб Сеп 28, 2013 1:00 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
И за да дръпнат менторските клиенти ще направят и в алтиума менторските менюта и начин на работа... 
|
| Съб Сеп 28, 2013 2:49 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Аз в цитата, дето си дал говоря за леката версия на Алтиум, дето ще прилича на Игъл не на Ментор, тала че няма как да искат с нея да дърпат менторските клиенти, т.е. и менютата няма да са като на ментора  .
|
| Съб Сеп 28, 2013 3:13 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
в симулаторите (SI) надали ще ги стигне някой скоро. все пак техния симулатор е вече на почти 30 години... единствено алегрото се доближава по качества на симулацията до него, но те и кейданс са в бизнеса от десетилетия. пък и техния симулатор не е кой знае колко по-красив от менторския. основните им тулове са горе-долу добре. първия фронтален сблъсък с DxD е доста подтискащ, докато му свикнеш. обаче има доста уникални качества, който не само ти улесняват живота, ами и правят схемите по-красиви и читаеми. array компонентите примерно. това например ти дава възможност да не рисуваш отделно захранване за средно-големи чипове. тука са 35 кондензатора. сещате се колко място заемат иначе. за това пък няма какво да говорим. 120 съпротивления... в началото всички стойности бяха по 100 ома, ама след рутирането се оказа, че към земя трябва да е 68. с два цъка смених всичко стойности. е, има и гаден момент. по никакъв начин не мога да форматирам дългия стринг с R1,R2,R3... да стане на няколко реда, а не на един.
|
| Съб Сеп 28, 2013 9:35 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Не става ли да напишеш нещо от сорта R13..R33 и той да се усети, че става въпрос за всичките от R13 до R33? Баси и неземния кеф ако беше толкова умно  .
|
| Съб Сеп 28, 2013 1:51 pm |
|
|