| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30685 Местоположение: София
|
Аз си получих нещицата от TI в тях има и техен ARM, но трябва да видя кога ще имам време да се занимавам с него, сигурно няма да е скоро, че времето е кът в момента.
|
| Съб Ное 19, 2005 7:17 pm |
|
 |
|
Zdrav
Регистриран на: Сря Яну 26, 2005 2:01 pm Мнения: 1952 Местоположение: Варна
|
Никола при какви условия прави теста?
Интересува ме:
- от къде изпълняваше процесора програмата от FLASH или от RAM, Wrigler-a беше ли закачен;
- RTCK pullup или pulldown;
- захранване на платката - как?
и други подробности които би споделил. 
|
| Чет Ное 24, 2005 10:49 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
От флаша се изпъняваше. Платката е олимекската. Захранването от лабораторен захранващ блок. Тестовата програма IR декодер и светодиодче за индикация на вярно приет код. с 2-3 см кабелчета навързан. Без навързан JTAG и без връзка с друга апаратура. На сходни условия съм ги тествал и останалите процесори. Ефекта е че просто спира да приема команди от дистанционно.
|
| Чет Ное 24, 2005 11:08 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
Благодаря за отговорите.
Тези дни смятам да направя някаква постановка да пробвам готовите платки с LPC. Надявам се на по-добри резултати. 
|
| Пет Ное 25, 2005 8:41 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Преди известно време говорих с един руснак дето прави разни електроники за нефтените сондажи и тои каза че филипсовите са сред наи нестабилните. Ако ти трябва наистина устоичивост пробвай тексаските,томпсоновите или на frescale.
|
| Съб Ное 26, 2005 12:49 am |
|
 |
|
Zdrav
|
Макар че дискусията по темата замря предполагам че интересът все още съществува.
Ето един документ от сайта на Texas Instruments:
http://focus.ti.com/general/docs/lit/ge ... leType=pdf
Макар че е предназначен да вдигне акциите на MSP430 серията, погледнете го и обърнете внимание на състезателя в осми коридор.
|
| Нед Дек 18, 2005 2:08 am |
|
 |
|
Gogo
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
Най-вероятно е така. Или пък ИАР-а не е много в час със всички там споменати контролери. Докато четях пдф-а, си компилирах за 18ф242 някой от там дадените примери (microchip C18 ver. 3.01). Това което се получи, няма нищо общо с онова дето го пише в пдф-а
|
| Нед Дек 18, 2005 3:13 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Gogo ме е изпреварил  Снощи много се запулих  в тия резултати, тъй като ми се видяха много неверни за PIC-a.
Просто още с компилацията на първия пример се вижда, че TI лъжат, или пък нарочно са избрали най-смотания компилатор за тестовете ( имам предвид за PIC-овете ). За първия пример IAR изразходва според TI 386 байт код, но CCS изразходва само 152 байта, при което по този показател е изпреварен само от ATMega8 & 8051. Като брой цикли изразходи 147 цикъла, а не 318 какта е при IAR, като по този показател е изпреварен само от 8051.
Тъй че тези тестове са меко казано според мен неверни. Значи такива тестове се правят като се избират за съответния процесор най-оптимизирания компилатор или се пише на асемблер, за да е всичко отпимизирано, в противен случай са вятър и мъгла.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Нед Дек 18, 2005 10:41 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ха-ха, че вие на такива "платени" публикации вярвате ли? Все едно да вярваш на рекламите по ТВ.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Дек 18, 2005 2:53 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
A бе вие в саксия ли сте расли? Целта на рекламата е да те зариби, а не да те информира. А "информацията" във фирмените сайтове повечето пъти е реклама.
Бива ли така да се вързвате? Както сте я подкарали, след ден-два и на речите на политиците ще започнете да си водите записки! 
|
| Нед Дек 18, 2005 3:22 pm |
|
 |
|
Zdrav
|
Че е разбираемо резултатите да са изопачени това едва ли на някой не е ясно.
Добре за PIC са избрали неоптимизиран компилатор. Ами за ARM? Реклама ли им правят?
И въобще много левашко. Рекламите по телевизията са И за Пена от Долно Чукаляне ама тази "реклама" на TI едва ли е да те зариби да си купиш 100 000 бройки и после да се чудиш какво да ги правиш. Както се вижда от постовете по-горе едва ли би имала успех сред хората за които е предназначена. Особено сред нас българите дето не сме с вързани очи нали
Аз също компилирах някои от примерите с GCC за ARM7 TDMI-S в thumb. Като размер генерираният код е близък до този който е даден в резултатите. Можем да направим и ние заедно една такава табличка пък тогава вече да говорим по темата.
|
| Нед Дек 18, 2005 10:06 pm |
|
 |
|
backson
Ранг: Новодошъл
|
 кво ви става бе ?
Гледам тука, префърчат 32 битови платформи, 1мб флашове  Първо си изяснете какво се прави,какъв бюджет може да се отдели и какви средства са необходими  С лека ръка се закопават фирми дършащи повече от 60% от пазара на микроконтролерите ?! PICа бил такъв, бил онакъв, а повечето са виждали PIC12, най-много да са чували за PIC16. Някой да каже кой дава по-добра и подробна документация и приложения от Microchip ? По-добри цени ? По-ефтини програматори ? Кой съобщава сам за грешките си ? Твърдите че другите контролери са идеални ?! ОК. Блажени са вярващите. 
|
| Сря Дек 21, 2005 3:27 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Аз да отправя едно предупреждение, преди да са се разразили страстите.
|
| Сря Дек 21, 2005 3:30 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
няма, споко аз си наместих приоритетите, горе-долу
|
| Сря Дек 21, 2005 3:35 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Ей са ще дойде Кольо и ще го сдъвче тоя новодошлия фен на Микрочип.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Дек 21, 2005 3:50 pm |
|
|