Отговори на тема  [ 3070 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 205  Следваща
Altium Designer... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Altium Designer...
А защо трябва да е само една видеокарта?

Чет Сеп 19, 2013 8:12 pm
Профил ICQ
Аватар

А има и "четирицевки"...

Чет Сеп 19, 2013 8:21 pm
Профил

Хм за прилични цени има ATI Eyfinity, до 6 изхода са геймърските, другите им май могат да 12, т емогта и да се връзват през SLI ... бях писал LSI:). Предимството е че можеш да ги пуснеш като еидн монитор всички .. което май в случая не е голямо предимство. Като казвма като един монитор нямам в предвид extended desktop а еидн монитор, т.е. всичко с евижда като един device както от боз, така и от директа и опенГЛ-а.
Дедо ... стига с това телоподаващо, занеш ли какви хубави профили имат хилти за такива цели, аз ги позлвам като правим видео стени. Е имам и еидн каталог за работни монитори, в мсисъл може да ги редиш, малко по красиво изглежда отзад.
А иначе .. аз в офиса имам 27" и то ябълков, в доста висока резолюция, ама това не променя нищо. Поне едно 50% от вреето работя на лаптопа, а тоя е такъв какъвто е, точно сеганяма да го сменя заради протела, иначе обмислям таква стъпка, не за друго ама тая тошиба само ме шиба ....

Чет Сеп 19, 2013 8:26 pm
Профил
Аватар

те хилти и дюбели и анкери имат за по 3-4 тона :?
основния момент в експеримента е дли ще е удобно. с джелезна квадратна тръба ми е най-бързо - даваш списък с дължини, мерят те на кантара, заваряваш и пробваш. ако не става, оставяш конструкцията до контейнера на улицата и докато се прибереш бай мангал го е отнесъл.

с профили ще стане сигурно по-елегантно, и може би по-леко. ама трябват сглобки, прецизно рязане, натамъняване. и сърце няма да ми даде да ги хвърля после. виж, ако експеримента е успешен, може да почнем серийно производство с профили.

основните 2 монитора си остават на наточената 3Д карта.
другите 3 съм им намерил един матрокс, дето поддържа 3 талавизора, трепач е в 2Д, но 3Д му куца.
имам 2 слота PCIe X 16, остава бозата да не се сдуха от змей с толкова глави (не въм пробвал още).

със солида нямам грижи да го търкалям с мишка. обаче менторските продукти са не само неудобни, те определят стандарта по неудобност на интерфейса.
ще е интересно с тази врътка. ицо, ти имаш ли такава?

малко тъпо ми се вижда в днешно време да си правя и мишка :(

Чет Сеп 19, 2013 9:52 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

за мишката...
Аз ползвам една такава от много години, няколко пъти съм и сменял бутоните. Мен ме кефи че има още два бутона отстрани та тях много ги ползвам. От скроловете само единия, другия скролва вертикално, ама по-бавно

http://www.a4tech.com/product.asp?cid=1&scid=8&id=22

Има я в ebay
http://www.ebay.co.uk/itm/A4-Tech-WOP-3 ... 3f21d4ff6e

Чет Сеп 19, 2013 9:58 pm
Профил

Абе с профилите е много лесно, сглобките са бързи, и всичко става буквално за минути. http://www.hilti.bg/fstore/holbg/LinkFiles/MQ.pdf тук ги има профилите, иначе това май е каталог за конзоли, но със същите профили и сглобки правиш всичко, за теб най малките 21 мисля бяха ще са ОК.
Иначе за мишка ... абе не мога да се сетя сега ка се казаше, има едно търкало, то не е търкало ами е .. ха де ... абе нещо като тракбол, ама само дето не е бол :), имаш доста контроли, вкл. и врътки големи, доста добре се работи в солида с него, правено е за 3Д приложения, все и с ментора ще му се намери приложение.
Иначе ако не беше интерфейса щях да позлвам продукти на ментор, навремето първия ми сблъсък беше ... хмм абе с аналога на солида, сега не му помня името, е те такова животно няма, дълги години не исках да поглеждам механичен кад, то не ми се и налагаше много де, чертаех на ръка и това е :)

Чет Сеп 19, 2013 10:20 pm
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
...ще е интересно с тази врътка. ицо, ти имаш ли такава?...

Откакто започнах да чопля по-интензивно в солида осезаемо усетих липсата и, и съм се наканил да закупя.
Преди време бях вземал за проба. На мен ми пасна като възможности.
Ако искаш мога да я взема пак, за да пробваш как ще е при теб.

Чет Сеп 19, 2013 10:53 pm
Профил

Абе дръвчета отвсякъде ме сполитат, с тоя алтиу нищо нямам да направя, нямам нерви да с еборя с менюта които не виждам. Пробвах да си сложа 99 намерих в нета някакъв ама дърво ... не знам каква версия случих но не си познава библиотеките, това явно е някакъв стандартен проблем с боз 7 но при мен не се фиксва ...

Пет Сеп 20, 2013 4:00 am
Профил
Аватар

тони, може би наистина ще пропусна упражнението с телоподаващото... имаш ли 3D модели?

ицо, когато го вземеш пак, ще се радвам да го врътна в ментор среда.
иначе ментора не се споменава в списъка с поддържаните софтуери... в ментор са адски консервативни или мързеливи. имам чувството, че все още има някои програми, които са писани на перфокарти :x не мога да ги разбера много добре каква им е стратегията (ако я има). изкупиха купища фирми в бранша, правещи ако не конкурентни продукти, то поне улесняващи живота програмки. и ги затриха - няма поддръжка, няма обновления. държат си на техните дървении, които на всичкото отгоре имат едни и същи бъгове с години.

на мен прост пан по двете координати ми е достатъчен.
е, и един куп модални бутони за лявата ръка, които да си сменят значението в зависимост от фокуса биха били супер.
но ще трябва да се софтуерисва за джамове, за което не мога да събера нерви от много отдавна.

Пет Сеп 20, 2013 8:01 am
Профил

ToHu написа:
Абе дръвчета отвсякъде ме сполитат, с тоя алтиу нищо нямам да направя, нямам нерви да с еборя с менюта които не виждам. Пробвах да си сложа 99 намерих в нета някакъв ама дърво ... не знам каква версия случих но не си познава библиотеките, това явно е някакъв стандартен проблем с боз 7 но при мен не се фиксва ...
Довечера ще се опитам да изровя 99-ката от архивите някъде, ако не си си намерил и ти трябва още ще измислим как да ти я прехвърля....

Пет Сеп 20, 2013 10:54 am
Профил ICQ

ДедоБоре написа:
тони, може би наистина ще пропусна упражнението с телоподаващото... имаш ли 3D модели?

Имам ама на 12 хил км ще пробвам да ги изровя през VPN-a, ама кой ги знае в кой проект са, ще поровя след малко :)

А за ментор, е те ако си направят много лесни софтуерите кой ще им плаща за съпорт, ти плащаш ли съпорт за солида ?

Пет Сеп 20, 2013 9:49 pm
Профил

Te това намерих .. някъде със сигурност имам пълната гама на компоненти, с ъгли и всичко, ама не мога да се сетя в кой проект съм го праивил а виждам около 300 проекта и не ми се проверява всяка папка, не за друго ама през VPN не ми прави превю, а дистанционно отваряне е ужас при пинг от 2 сек. :)

п.с. само не помня ... това май е най малкия им профил, но мисля че го имат и на 1/2 дълбочина, виж в каталога

Прикачени файлове:
room.zip [1.11 MiB]
353 пъти
Пет Сеп 20, 2013 10:08 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Здравейте колеги.
Тези дни си инсталирах Алтиум 14 и ми се ще да поразуча като цяло програмата. Намерих и доста документация по нея така че лека по лека смятам да навлизам в нещата с четене. Искам само да попитам ако някой знае възможно ли е от някъде да се свалят готови библиотеки с компоненти допълнително?
Видях че програмата поддържа нещо като сървъри към които можеш да се вържиш и да теглиш готови шернати библиотеки или нещо от сорта май представлява но не съм много сигурен за това. Другия вариант се оказва за теглене на библиотеки е през сайта Altium Live където има доста готови библиотеки на доста производители на компоненти. Искам да попитам там възможно ли е да се изтеглят оттам готови библиотеки безплатно без регистрация.
По принцип пуснах заявка за регистрация но не е ясно дали въобще ще ми одобрят активирането на безплатен акаунт ако не си техен клиент. Ако някой има опит оттам нека да сподели за което ще съм му признателен.

Сря Ное 13, 2013 4:50 pm
Профил

Без регистрация - тсъ. Безплатно има, ама са по-дърти от тия, дето си вървят с алтиума.

Впрочем, ще правят семинар на 3-ти декември в София.

Сря Ное 13, 2013 5:05 pm
Профил ICQ

sparkybg написа:
Без регистрация - тсъ. Безплатно има, ама са по-дърти от тия, дето си вървят с алтиума.

Впрочем, ще правят семинар на 3-ти декември в София.

А да попитам някой тук от форума въобще успявал ли е да си направи такава регистрация защото четох в eevblog че малко е невъзможна мисията като цяло да те огрее с регистрация ако не работиш за някоя компания или не ми дадеш някой служебен имейл адрес на фирма например за връзки или например че си заинтересован в закупуването на софтуера им.
Май в крайна сметка ще трябва първо да се науча да правя библиотеки с компоненти ми се струва.
Ще почакам и ще видя дали нещо ще имам късмет.

Сря Ное 13, 2013 5:44 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3070 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 205  Следваща