|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:02 am
Размисли-страсти за работна заплата, цензура и озоновата дупка
| Автор |
Съобщение |
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
 Размисли-страсти за работна заплата, цензура и озоновата дупка
Би трябвало обяви за работа без конкретно число на заплатата да не се публикуват. Какво толкова тайно има?
|
| Чет Сеп 26, 2013 3:46 pm |
|
 |
|
Vesko
Ранг: Популярен
|
 Re: Обява за работа - Microchip
Заплатата е взаимно договорка между работник и работодател. И може много да варира в зависимост от уменията на работника да работи (или пък да преговаря) 
|
| Чет Сеп 26, 2013 5:04 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Аз го написах ама някой ме цензурира - мина времето когато всички взимаха по 200 лева без значение какво могат.
|
| Чет Сеп 26, 2013 5:17 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Е какво има да се чудите ква ше е заплатата - средностатистическа за бранша ще е - нали се сещате какъв "ендженер" ше си намерят в София за 300-400 лв заплата...
|
| Чет Сеп 26, 2013 7:45 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
т'ва (за цензурирането) не го вярвам... а иначе никой наемен работник не трябва да забравя, че заплтата преди да се плати, първо трябва да се изкара. при това съотношението е приблизително 1/3 за работника, 1/3 за държавата, 1/3 за чорбаджията. когато се пазарите за заплата, не забравяйте да погледнете и през тази призма. то хубаво да искаш хилка на ден, ама колко са хората, които могат да изкарват печалба от 60 хилки всеки месец? или пък колко може да се изкара от продажба на чипчета по $1?
|
| Чет Сеп 26, 2013 7:51 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Ами поста ми с точно този коментар изчезна ... Естествено е че тези неща се договарят след като се види какво се предлага от едната и от другата страна.
Според мен е пълна глупост да се обяви една сума която за един да се стори ниска, за друг недостижима и така да ги откажат предварително.
|
| Чет Сеп 26, 2013 8:12 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Прав си, Дедо. И точно за това чорбаджията (ако не е в сивия сектор де...) е редно да обяви числата. Давам толкова, защото за по-малко вероятно няма да намеря читав човек, а при повече бизнеса ми не става. Или от толкова до толкова, в зависимост от качествата на човека и изискванията на позицията. Мисълта ми по-горе беше, че в http://www.jobs.bg не би трябвало да публикуват обяви без обявена заплата. Хайде стига толкова глупости, ако искам да разбера нивото на заплатите в Комет, не ми трябва да питам (тях)...
|
| Чет Сеп 26, 2013 8:28 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
А, бре вие пилот на совалка ли търсите, бре... или продавачка в магазин, та такава тайна?
|
| Чет Сеп 26, 2013 8:33 pm |
|
 |
|
head_up
Регистриран на: Нед Юни 01, 2008 9:54 pm Мнения: 1503 Местоположение: Пловдив
|
Вярвай, вярвай. И моят пост изчезна. Демокрация 
|
| Чет Сеп 26, 2013 10:05 pm |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Бе коя вярва, кой не, но днес бях отварял топика и цветно си спомням че имаше трети пост от ilkor, а сега го няма. Кой, кога, защо - не знам, но е изтрит. Дали от автора, дали от модератор, дали от евреите?
|
| Чет Сеп 26, 2013 11:11 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Който и да е трил не си казва обаче  . Май ще трябва да направим като бекъп един гарантирано свободен мейлинг лист или нещо подобно дето да не позволява никому да има хрумвания за правомерността на това, което говорят другите.
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Сеп 27, 2013 9:12 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз ги изтрих и след малко като прочетете това, пак ще ги изтрия. И ще оставя, този на Лео дето пита за заплатата.
Така, че чувствайте се свободни да си пишете каквото и колкото искате.
А който не го кефи цензурата, да се оплаче на собственика на форума.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Сеп 27, 2013 9:21 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Пет Сеп 27, 2013 9:24 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Цецо ако ще триеш, трий и поста на Лео.
Или се води дискусия на тема пари, или не се води. Според мен не й е мястото тук, ако Лео наистина се интересува от заплатата да се свърже и да се пазари.
Разбирам, ако има информация че фирмата е некоректна, да лъжат и т.н. Тогава е добре да се предупредят останалите. Иначе си е бизнес между две страни и кибиците нямат място...
|
| Пет Сеп 27, 2013 9:37 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
брей, цецо, не очаквах да си нямаш друга по-сериозна работа както и да е, пожелавам на колегите да си намерят някой, който като му кажеш че искаш да купиш "чипс" да не пита със сирене или без... пък ако е някоя засукана кака, може и да ме навият да им пробвам МИПС-овете, знае ли човек.
|
| Пет Сеп 27, 2013 9:41 am |
|
|