Отговори на тема  [ 105 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Размисли-страсти за работна заплата, цензура и озоновата дупка 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Размисли-страсти за работна заплата, цензура и озоновата
Цецо написа:
...
Какъв е проблема?

Че няма човек, комуто да е приятно някой да го цензурира. На тебе явно ти доставя
удоволствие да го правиш, инак не би проявявал интерес. Всеки с мераците си.
Но после не се чуди ако хората те ругаят, те и контрольорите по транспорта ги
ругаят по подобна причина, и милиционерите... съответно и едните и другите
не са станали такива насила та са си заработили отношението.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Сеп 27, 2013 5:30 pm
Профил WWW
Аватар

Че какво ми дреме какво ви е приятно? Това не е раздел "Орална любов". Не мисля, че някой влиза вътре да си прави кефа...

Последна промяна Цецо на Пет Сеп 27, 2013 5:42 pm, променена общо 1 път

Пет Сеп 27, 2013 5:38 pm
Профил ICQ

И сега какво?

Ако някой предлага старите си чаркалъци - не може без цена.
Ако някой предлага работа - не може със цена ?!

Някой май не е в мир със себе си ... не я ли изкарахте тая криза на средната възраст :D

Пет Сеп 27, 2013 5:40 pm
Профил
Аватар

Мен ако питаш също съм за точен ценоразпис, ама такива са реалностите на пазара. Алъш-вериш. Поради тая причина и не трия обяви без цена, щото явно хората искат да имат поле за пазарлъци. И в правилата го пише - пожелателно е.

Но поезия и философски творби там се трият.

Пет Сеп 27, 2013 5:44 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение Размисли-страсти за работна заплата, цензура и озоновата дуп
Аз го бях написал, но ти ми изтри коментара - точен ценоразпис имаше при социализъма:
вишисти 300 лева, среднисти 200 лева - или си едното или другото :) Ама дали разбираш нещо на никой не му дремеше ...

Какъв е смисъла да напиша 500 или 5000 лева, когато оценя човека на 2000 примерно?
Или викаш аз имам една сума месечно която трябва да похарча ... добре, айде заковавам я - 300 лева като за вишист :)

Пет Сеп 27, 2013 5:52 pm
Профил
Аватар

Цецо написа:
Че какво ми дреме какво ви е приятно? Това не е раздел "Орална любов". Не мисля, че някой влиза вътре да си прави кефа...

Ооо ти си там точно за това, не се самозаблуждавай. Това, че не ти пука какво им е приятно на
другите въобще не е вярно, пука ти и то как. Ако не смяташе, че ще им е неприятно нямаше
да намираш стимул да ги цензурираш. Няма кого да заблудиш за това, всеки го е изпитвал - е, повечето
престават да го изпитват някъде между 10 и 15 години.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Пет Сеп 27, 2013 5:54 pm
Профил WWW
Аватар

ilkor написа:
Аз го бях написал, но ти ми изтри коментара - точен ценоразпис имаше при социализъма:
вишисти 300 лева, среднисти 200 лева - или си едното или другото :) Ама дали разбираш нещо на никой не му дремеше ...

Какъв е смисъла да напиша 500 или 5000 лева, когато оценя човека на 2000 примерно?
Или викаш аз имам една сума месечно която трябва да похарча ... добре, айде заковавам я - 300 лева като за вишист :)

Ами и затова съм ти оставил темата без ценоразписа. Това не те ли задоволява?

Продължавам да не мога да разбера какъв точно ти е проблема? Темата си е там, точно както си я написал.

Искаш да се заяждаш надребно с другия потребител ли? Ми давайте тука. Просто няма да е там.

Да признавам, че в суматохата изтрих няколко мнения и няма как да ги върна. Вероятно са съдържали някакви титанично важни сентенции. Обесете ме, признавам си вината.

Пет Сеп 27, 2013 5:58 pm
Профил ICQ
Аватар

Еб@ти тъпата тема! :D

Пет Сеп 27, 2013 7:42 pm
Профил

Мнение 
Според мен е добре дори при обяви за работа (търси/предлага) да има някави ориентировъчни числа. Ще икономиса много време и на тоя, който търси и на тоя който предлага. Малък пример: колегата ilkor търси някой да може да прави совалки и е склонен да му плати мрз или някой си дето не е чувал за Ом и иска 1(2,3 и т.н.)к заплата. В единия случай се губи времето на кандидата, в другия на работодателя.

п.п.
не се хващайте за дребните неща
п.п.п.
наздраве :)

Пет Сеп 27, 2013 9:00 pm
Профил
Аватар

Аз не продавам хляб за да мине някой набързо и ей така между другото да вземе два без да губи време.
Обявата е съвсем сериозна и очаквам кандидатите, както и аз да изгубим повечко време за да може всяка една от страните да каже какво предлага и какво иска. Пък не се знае - може да търся хора както за совалка, така и за МР3 ...

Ако ми трябваше някой да ми изкопае трап 5Х5Х1 метър щях да напиша давам 300 лева и да се приключи.

Пет Сеп 27, 2013 9:28 pm
Профил
Аватар

Desert Leo написа:
Би трябвало обяви за работа без конкретно число на заплатата да не се публикуват. Какво толкова тайно има?

не съм съгласен, има инженери с различни възможности които могат да заемат една длъжност

това не са домати да кажеш - търся домати по 3лв килото

когато дойде някой на интервю го оценявам колко работа би ми свършил и му правя предложение, обикновено предложението ми е - стартова заплата ххх след 3-6 месеца сядаме и пре-договаряме на базата какво е реално показал за този период защото на интервютата не може всичко да се прецени може или да подцениш или да надцениш човека

Пет Сеп 27, 2013 10:10 pm
Профил
Аватар

Стига сте се излагали бе - обяви за работа, особено за специалисти с обявена заплата са супер смешни. Всичко е въпрос на договорка, даже не е задължително двама души на едни и същи позиции да получават еднакви заплати. Може даже единия да взема два пъти повече от другия ако носи на фирмата два пъти повече пари. Така че обявена цифра за позиция за специалист само може излишно да отблъсне потенциални кандидати. Достатъчно е пусналия обявата да напише "Конкурентно заплащане" или пък "Заплащане според опита". Аз също бих пуснал обявата точно така - одавна мина времето на социалистическата уравниловка. Щял някой си, дето си търсил работа само да си загуби времето питайки за заплатата - баси и смешката. Ми като ще си губи времето да не пита въобще нищо, даже няма смисъл да чете обявата също. А пък да направите такъв панаир за такова нещо е още по-голяма смешка :) .

Пет Сеп 27, 2013 10:45 pm
Профил

А аз такива дето първият им въпрос е каква е зпалатата дори не си правя труда да им отговарям кактово и да било, директно през вратата, ако ще и нобелова награда да са му връчили, да питаш за заплата преди да занеш какво ще работиш ... ама някой такъв тарикат ще му кажа 6000 заплата и ще му скъзам гъза до де се сети че трябва да напусне, както имаме 20-на дк около единия офис ....

Пет Сеп 27, 2013 10:48 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Щял някой си, дето си търсил работа само да си загуби времето питайки за заплатата - баси и смешката. Ми като ще си губи времето да не пита въобще нищо, даже няма смисъл да чете обявата също.

:D прав си но имам чувството че тук в БГ има една групичка които са абонирани за jobs.bg седят си някъде на заплата а едното им око е все в сайтовете за работа, досега няколко пъти съм ползвал jobs.bg ами имам чувството че има едно 1000 души абонирани и подават резюмета без даже да четат за какво е обвата, едни и същи хора, та това си е време губещо, колегата сигурно иска да си спести пращането на CV на обяви под текущата му работна заплата

Пет Сеп 27, 2013 11:04 pm
Профил

Не само в jobs е така. Аз скоро търсих пак хора, не девелопъри а за поддръжка, пак мъка, получих общо към 300 CV-та и едвам избрах 3-ма плява отвсякъде.

Съб Сеп 28, 2013 12:06 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 105 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща