Отговори на тема  [ 46 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Адаптор за Uniscan 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение 
georgimv написа:
Няма да намериш 90S2313 койтоработи над 10MHz

Моя унискан на основата на Атмел е с кварц на 10.245MHz и не виждам да е проблем....

Вто Дек 13, 2005 7:04 pm
Профил ICQ

Мнение 
А аз искам да наказя още по-дълбоко. Някой занае как може да се намери описание на протокола? Тези които са писали унискан-а от къде са се сдобили с него? Едва ли е от Рено, защото те си имат собствени апарати за диагностика.

Пет Дек 16, 2005 7:53 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Има няколко стандарта за комуникационни протоколи, които се използват за диагностика (КВП1281, КВП2000, ОБД .. и т.н.). Основната информация може да се купи от саитовете на ISO или SAE. От 2008 година обаче, диагностиката на всички автомобили става по CAN. Това е изискването. Информация също може да се купи от тези сайтове. Всеки производител се стреми да се придържа към тези документи при писането на диагностичния протокол, но си позволяват и известни импровизации. Това, естествено е вътрешна информация, но и тя може да се намери. ... или да се 'свали' от ве4е готов прибор.

Пет Дек 16, 2005 8:46 pm
Профил

Мнение 
nickich написа:
КВП1281, КВП2000

За тези не съм чувал, или поне не се сещам. Но това за уеднаквяването на стандартите не е ли от 5-8 години. За по-старите, 91 год. да речем каквато е мойта, там не е ли идивидуално за фирмата.

Пет Дек 16, 2005 9:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
KWP1281 много прилича на KWP71... Ако искаш погледни този линк:
http://www.hex.co.za/vaginfo/
Това е сайта на един познат, и аз оттам започнах преди ... много време.
Този протокол се използва от ФВ в някой модели и до днес, така че спокойно можеш с него в реална ситуация. Там е описано подробно само основната част на протокола, за повече инфо можеш да си логнеш комуникацията и да парсваш. Мога и аз да ти дам повече инфо, но общо взето това може да ти е само началото, скоро няма да има много хляб в този протокол. А ако имаш познания и възможности - почни с CAN. Доста по-перспективен е!

KWP2000 повече прилича на OBD, въпреки че са и доста различни.
Ако ме насочиш какво точно искаш да направиш, може би ще мога да ти помогна повече...

Пет Дек 16, 2005 9:43 pm
Профил

Мнение 
Ами за мой късмет, май съм си взел кола с най-кофти интерфейс Рено 19 91г., еку сименс. Иначе нямам някакави комерсиални намерения, по скоро го правя като хоби. Карам на газ, а там не може да се постигне добра ефективност между разход и мощност, както е при бензина. Та смятам да си направя нещо като еку за газ, за сега имам един прототип, макар че иска още работа за да стане нещо от него. Но ми трябва да следя повечко параметри по работата на двигателя и да сравнявам как е на газ и бензин, а може и направо да вземам някой данни от там за газовот еку.

Пет Дек 16, 2005 10:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не мисля че това ще ти помогне, най-малкото данните, които мислиш да вземеш няма да са в реално време. ...мисля, че някаде из форума беше дискутирана подобна тема за газов инжекцион...

Пет Дек 16, 2005 11:27 pm
Профил
Аватар

Мнение 
.. за ЕКУ-то, ако имаш някакъв диагностичен софт. за това Рено, можеш да проследиш комуникацията и да разбереш протокола, после другото е по-лесно, схтом е само за данните от двигателя...

Пет Дек 16, 2005 11:29 pm
Профил

Мнение 
Резбира се не мисля да вземам данни, критични към време.
Софт имам, но към него трябва и харуер, къкъвто точно се дискутира в темата. А пък мен нещо не ми се захваща с този speed adapter като незнам дали ще работи като хората.

Пет Дек 16, 2005 11:45 pm
Профил

Мнение 
Колега logi,явно имаш като моята кола рено 19 91г.Аз съм с двигател 1.7 и програмата унискан дава за него 11 параметъра или така наречените live data. За целта обаче трябва да имаш спеед адаптер вързан към основния Унискан. Моя Спеед не е оригинален, а е на база AT90s2313. Не случайно ви казах в темата да поровите руския интернет по тази тема...

Пон Дек 19, 2005 11:33 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
hricava тръгна ли всичко при теб нормално?
Има ли някаква реална полза от използването му?
И ако отговора е 2*да.
Какви са ти плановете?

Пон Дек 19, 2005 12:23 pm
Профил

Мнение 
Бачка да.Направих го за мое удовлетворение след 3 години ровене в нета. Планове нямам специално за този адаптер. Но имам за друг- Renault Clip/Sagem diagnostic/ и как да го подкарам да работи с рено :)

Пон Дек 19, 2005 5:27 pm
Профил ICQ
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Здравейте всички и аз съм го правил Uniscan-a със Atmel-a ама ми е интересно да видя схемата на speed адаптера, ако може някои да помогне.

Сря Яну 11, 2006 4:45 pm
Профил ICQ

Мнение 
Спеед предназначението му е да свали скоростта на предаване на данни от 62 000 на 9600 - това е

Сря Яну 11, 2006 4:58 pm
Профил ICQ

Мнение 
http://renault.hut.ru/!/diagnost.html :wink:

P.S. Мамка му... що не работи форума както трябва - не мога да постна линка като хората!

Съб Яну 14, 2006 12:27 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 46 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща