Отговори на тема  [ 105 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Размисли-страсти за работна заплата, цензура и озоновата дупка 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: Размисли-страсти за работна заплата, цензура и озоновата
падам от смях... ами то и обявите за работа са едни и същи - половината "ами тя обявата си тече ако напусне някой случайно" (сещай се ква фирма е щом всеки момент някой ще напуска"
другите пък търсят специалист в 15 сфери на с по 15 години стаж във всяка една, и да не е на повече от 30 години.... и да е навит да бачка извънредно на заплата по ниска от на чистачка.....
на такива работодатели такива работници им се падат :)
ей за това в бг като те питат къде отиваш всички казват " отивам на работа " , никой не казва " отивам да работя " :)

не е вярно това че заплатата е според колкото носи на фирмата, това е нагла лъжа, и милиони да му носи лакомия му гъз расте заедно с приходите, и на фона на милиони приходи пак ще си прецака най добрия работник със 100 лева, където лакомията и глупостта започват да преливат

има 2 истини в тоя живот, едната от баща ми, другата от един работодател (меко казано мошенник)
-никога не очаквай някой друг да ти отреже толкова хляб колкото ти е нужно
-никога не му плащай достатъчно, като е на зор е винаги под ръка, и винаги оставяй нещо за доплащане за да го държиш за топките и да не може да избяга

тези двете ме стимулират да не си търся работа като работник :)

Съб Сеп 28, 2013 1:01 am
Профил

Абе Ник доста генерализираш нещата, първо обикновенно работника е по лаком от работодателя си, и много често първо надценява своя принос, и второ подценява разходите които има работодателя ми, в резултат много често работниците си мислят аз си скъсвам гъза и тоя печели милиони а на мен ми дава 1000 лв. ... или 10.000 или 100.000 да му дадеш пак ще е същото в БГ, това ти го гарантирам защото го виждам.
Да има обяви които са едни и същи, спор няма,имисля че е нормално, ето нека Димитър да ти каже как е с текучеството в САЩ. Основно постоянните обяви са от гоелмите IT фирми които освен всичко и плащат сравнително добре, хайде ти ми кажи защо имат текучество и там.
Аз примерно винаги плащам според това какъв е приноса и се старая да е максимално добре. В момента знам че 2-3ма недовослтват защото им се вижда ного работата, ама не казват нищо защото сме плащали доста повече от другите, съвсем скоро обаче ще ги пратя да си ходят защото на мен не ми трябват служители които недоволстват и то при условие че им предлагаш условия много по-добри от на други места.

Съб Сеп 28, 2013 3:56 am
Профил
Аватар

Бе то е ясно, че ако някой не си казва цената просто се опитва да хитрее.
Аз като пазарувам докато имам предложения с написани цени тия без цените просто
ги игнорирам. Дори както в случая когато не е обява за конкретна работа а за "да видим
какъв ще го намерим та да решим какво ще го правим" пак нищо не пречи да се каже,
че е така и да пише обхват, примерно 500 до 5000. Колкото по-малко е информацията
толкова по-вероятно е да бъде подмината от свестен кандидат; от "абонираните" (баси, и
такива ли имало :) ), плява и т.н. питането няма да се размине както и да е написана.

Но всичко това си е работа на тоя дето пише обявата, както и диалога, който се води
около нея във форум както е тук. Ако не иска да я пусне във форум и не иска
приказки около нея човек ще я пусне в сайт за обяви.
Цецо да ми се изживява като разбирач на бизнес взаимоотношенията и да
трие постове на хора дето нито ги знае дали не са и по-умни от него, без да е и почнал
да разбира, че освен ганьовския манталитет ("аз сега ще ви науча") има и други
начини на поведение и влияние върху хората, айде стига. Баси жалката работа.
Май е време да направя един бекъп мейлинг лист наистина, да може човек да постне
каквото си иска и да знае, че няма някой самозван умник да решава съдбата на постовете му.

http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/

Съб Сеп 28, 2013 8:21 am
Профил WWW
Аватар

Копирах линк-а в този форум защото все пак тук влизат професионалисти в областта за която търсим хора.
А в самата обява има елементарен тест защото не ми се четат данните на стотици кандидати решили просто да си опитат късмета :)
Понеже наистина нищо не пречи да се каже 500 - 5000 - ето казвам го :) Едва ли е по информативно от написаното вече - по договаряне.

За триенето - явно е че има гаф, дано и сгафилият го разбира...

Съб Сеп 28, 2013 9:23 am
Профил
Аватар

ilkor,
и за в бъдеще пускайте обяви, дори ще е добре някой от фирмата да чете поне веднъж форума да се информира какви са броженията в нашата общност. не знам за друго място в български форум, в който плявата да е на поносимо ниво. тука някак си успяваме по-фокусирано да си лафим.

комет е основен играч на нашия пазар. всички ви ползваме, понякога с благодарност, понякога с мърморене. би имало само полза и за нас и за вас, ако можем да ви даваме насоки за подобряване, а вие да ги чувате, или поне да ги дискутираме.

желая ви успех на целия екип!

---

за елементарните тестове.

при последния опит да си намерим софтуерист, предложих на кеворкиращите да включат елементарна задачка:
Цитат:
да се напише функция, която да отпечатва сбора на числата от 1 до 100

на какъвто и да е език. дори елементарн принт със сметнат наум резултат би бил изпълнение на задачата.
по-сложната задачка е функцията да приема параметри за начало на редицата и дължина.

резултата е бил потресаващ...
само един от юнаците написал фор цикъл. на въпроса ако трябва да се сметнат 1 милиард числа, отговорил "ами нали процесорите вече са бързи"

Съб Сеп 28, 2013 9:58 am
Профил
Аватар

ilkor написа:

Гаф има - в темата и затова беше преведена в ред. Който го разбира, разбира, който не... да се оправя както намери за добре.

Съб Сеп 28, 2013 10:49 am
Профил ICQ
Аватар

Цецо написа:
ilkor написа:

Гаф има - в темата и затова беше преведена в ред. Който го разбира, разбира, който не... да се оправя както намери за добре.

"ша ви науча аз вас", аха.
Друга ганьова черта е упорството да си остане ганьо посмъртно.

Съб Сеп 28, 2013 11:01 am
Профил WWW
Аватар

tgi, аз по темата диалога с теб го приключих. Казвам ти го просто да не се хабиш да пишеш ако е насочено към мен.

Съб Сеп 28, 2013 11:26 am
Профил ICQ

ДедоБоре написа:
ilkor,
и за в бъдеще пускайте обяви, дори ще е добре някой от фирмата да чете поне веднъж форума да се информира какви са броженията в нашата общност.

Броженията в нашата общност са - като мина през магазина на центъра и попитам за някой дребен чарк, да ми кажат че в магазина нямат, но в склада в Дружба имат повече от 500 бройки.

Съб Сеп 28, 2013 11:35 am
Профил
Аватар

Цецо написа:
ilkor написа:

В темата гаф няма. Има гафове в обявата, но автора (не аз) не разбра градивната ми критика.

ilkor, какво търсите? Продавач-консултант, дивелопър, маркетинг мениджър, пенкилер или к'вото доде. Който е писал обявата очевидно не му е работа да прави такива неща. Ако търсех работа, не бих кандидатствал по подобна обява и особено след твоите коментари, защото смърди на гнило. И не само маржа на заплатата от 500 до 5000. Ам'чи вий сте търговска фирма. К'во разработвате, ако не е тайна? К'ви алгоритми, к'ви програми, к'ви 5 лева на дребно?

В една друга тема в този форум, един юнак пита как да започне на С с PIC24. Ами окажи му съдействие. Вие сте най-близо до Майкрочеп.

Аз също имам нужда от съдействие, та ще ти отцепя един въпрос. Кои регистри трябва да се сетнат на PIC24FJ64GA102 за да се активира прекъсване от RTCC на всеки час. На половин и една секунда става, но на 10 сек. и нагоре - не ще (пробвано е на минута, 10 минути и час)? Има подобно питане (не е от мен) в няколко форума, включая и форума на Майкрочеп, но е без отговор.

Съб Сеп 28, 2013 11:43 am
Профил
Аватар

Цецо написа:
tgi, аз по темата диалога с теб го приключих. Казвам ти го просто да не се хабиш да пишеш ако е насочено към мен.

Ако исках да пиша само на тебе щях да го направя, не се притеснявай.
По темата нямам нужда от отговорите ти, знам ги преди да си ги измислил.

Съб Сеп 28, 2013 11:45 am
Профил WWW
Аватар

tgi написа:
Аз като пазарувам докато имам предложения с написани цени тия без цените просто
ги игнорирам. Дори както в случая когато не е обява за конкретна работа а за "да видим
какъв ще го намерим та да решим какво ще го правим" пак нищо не пречи да се каже,
че е така и да пише обхват, примерно 500 до 5000.

Адаш, обявата първо не е за чаркове, а за хора и второ "500 до 5000" не носи почти никаква полезна информация. Т.е. сравнението ти е неуместно :) . Баси, вие ако видете тукашна обява, на която не само че няма обявена заплата, ами и пише " Всички кандидати, които пращат резюме да напишат в него история на предишните си заплати и да посочат накра каква заплата искат" и сигурно тогава ще откачите тотално и ще изпишите най-малко 100 страници :D . Договарянето за работа си е вид сделка и винаги печели този, който има по-добри умения да се продаде. Всякакви предварителни цифри са почти напълно безсмислени, особено пък в нашата професия. Отделно има свободен пазар на труда и това поне малко гарантира, че заплатата ще е в границите на нормалното за индустрията.

Последна промяна Dimitar на Съб Сеп 28, 2013 2:08 pm, променена общо 1 път

Съб Сеп 28, 2013 2:02 pm
Профил
Аватар

Е, леко се получи ама вие що биете негрите :)
Обявата съм я писал аз и ако на някой не му харесва си е лично негов проблем!
Естествено че числата 500-5000 бяха закачка - който разбрал - разбрал!
За невключилите ще напиша друг диапазон 5 - 50 000 лева :)

Ако някой се нуждае от технически съпорт - има си начини да го получи.
Конкретно по твоя въпрос ще е полезно да се прочете това:
http://ww1.microchip.com/downloads/en/D ... 39696a.pdf

Съб Сеп 28, 2013 2:07 pm
Профил
Аватар

Що да са само закачка 500 до 5000, не е много информация но не е и никаква.
Казва, че крайното число не е известно, а не премълчано - т.е. зависи от други
фактори, явно работодателят още умува какво точно му трябва което е ОК,
всичко на тоя свят е в движение.

Адаш, тия обяви за работа дето искат да им се редиш на опашка не ми приличат
на обяви за работа а на списък с гишета за социални помощи бе :D .
Наемането на работа е сделка в която има две страни, едната иска да наеме
другата да бъде наета. Ако няма кого да наемеш да ти свърши работата ще
платиш цената, на която го намериш; и ще го гониш със секретарки които
да му свършат работата, която му е досадно да свърши сам и може да стане
причина да го изтървеш.
Ако са безброй кандидатите за една и съща работа, тя отишла работата ... :D :D :D
(не е да не знам, че е отишла отдавна де :D ).

Съб Сеп 28, 2013 2:49 pm
Профил WWW
Аватар

Добре де - не мога да разбера за какво го подкарахте така човека. Например във фирмата дето работя сега заради два "Фруткейка" фирмата е назад с една година и крупна сума пари - и двамата на интервютата са показали завидни знания в областта и повече от две години много успешно са симулирали работа. Дори бяхме на косъм всички останали да останем без работа като последствие от тяхното "усърдно и компетентно работене". Ако някой е закъсал за работа ще се хване на малко, пък като докаже че може ще му дадат много. Варианта "от-до" е добър ама да е наистина в реалните граници. Всичко останало не е само въпрос на договорка а и на работене.

Между другото похвално е, че представител на "другата страна" най-накрая започна да гледа какви са мненията на консуматорите им. Щеше да е добре и другите от време на време да хвърлят поглед и да гледат на къде духа вятъра.

Съб Сеп 28, 2013 3:16 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 105 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Следваща