|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:08 am
Размисли-страсти за работна заплата, цензура и озоновата дупка
| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Размисли-страсти за работна заплата, цензура и озоновата
я сега малко лигично да разсъждаваме.... като има недостиг на нещо (в случая читави работници) цената на това нещо се вдига, в случая обаче нищо не се вдига.... цената си остава като на чистачка тук има една поговорка - като залагаш банан ще хванеш маймуна следователно не се търсят читави а евтини работници е, какъв е проблема тогава? за банани - маймуни
лично съм бил свидетел как се наема лесния за баламосване, пред този с 2 пъти повече умения и познания, щото ква файда от уменията му ако не може да му бавиш парите и да му плащаш по малко за повече работа, по добре някой дето ще мълчи и ще трае
странен начин на мислене граничещ само с глупостта но е генетично заложен на българина
|
| Съб Сеп 28, 2013 3:44 pm |
|
 |
|
Desert Leo
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
 |  |  |  | ilkor написа: Е, леко се получи ама вие що биете негрите  Обявата съм я писал аз и ако на някой не му харесва си е лично негов проблем! Естествено че числата 500-5000 бяха закачка - който разбрал - разбрал! За невключилите ще напиша друг диапазон 5 - 50 000 лева  Ако някой се нуждае от технически съпорт - има си начини да го получи. Конкретно по твоя въпрос ще е полезно да се прочете това: http://ww1.microchip.com/downloads/en/D ... 39696a.pdf |  |  |  |  |
Баси работодателя, баси и съпортаджията. Моят въпрос съм го решил и знам отговора. Питах дали ти го знаеш. Очевадно - не. Какъв съпорт на Майкрочеп предлагаш? Аре бегай да учиш и не пиши парични суми, дето не си ги виждал на живо.
|
| Съб Сеп 28, 2013 3:53 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Нито образованието, нито културата ми позволява да ти отговоря! Определено сме от различни планети ... Жив и здрав бъди 
|
| Съб Сеп 28, 2013 4:44 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Очевадно е така. А не би трябвало, щото трябва да оигурявате и съпорт. Та бъди здрав и компенсирай пропуснатото в образованието и културата...
|
| Съб Сеп 28, 2013 4:53 pm |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Това сигурно е БГ феномен и сега (помня го от тодорживково време, след това не съм се цанил на работа тук) но няма нищо генетично в цялата история. Просто толкова им е "работата" на такива фирми, да се отчете някаква дейност за да се вземат едни пари отпуснати за еди какво си. Нищо освен имитация на дейност не е предвидено да се състои. Преди не много години (6-7) влязох в досег с тоя модел тука пак, поръчаха ми една разработка за 5к афро (много евтино за това, което получаваха). Останах си с капарото; оказа се, че съм им трябвал защото са получили някаква субсидия (май 130к лева беше) и каквото имаха преди да съм свършил (схеми, голи платки) им е стигнало да отчетат цялата дейност и да си разпределят парите, къде ти ще плащат да си вземат готовото поръчано нещо и да си развалят хатъра (оставаха им 2к афро да платят). Очевидно 100% от каквото имаше свършено въобще за отчитане за 130-те к беше свършено от мене, другите си разпределиха субсидията (която те си бяха уредили по партийна линия, естествено, така че им разбирам мисленето и на тях....  ). Специално в Комет не мисля обаче, че работят по този начин. Всъщност знам, че не работят така защото сме приятели от много години с най-важния човек там  . Той знае какво прави и има умението да си води хората, да знае от кого какво да очаква и т.н., това го можеше още съвсем млад и преди Комет (освен дето беше и прекрасен инженерин), мога само да си представям докъде е стигнал след толкова години работа в тая посока. За него мога лесно да си представя, че би искал първо да види човека после да доизмисли какво ще го прави, наистина е много добър точно в това. Та и 500-5к е добър интервал в случая  .
_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Сеп 28, 2013 4:58 pm |
|
 |
|
3aek
|
лео мисля че вече съвсем се оля  майкрочип са тези които трябва да си правят съпорта на продукта, комет са търговци, какъв съпорт очакваш от тях че се заяждаш на дребно? на комет работата им е като ти потрябва нещо от майкрочип да го намериш при тях и те се справят добре нямаше да е зле да има някой като комет да предлага и продуктите на атмел а не за всяка дреболия да поръчвам от mouser а после за количества да чакам по 2-3 месеца доставки
|
| Съб Сеп 28, 2013 6:10 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
e, тя обявата беше за търговец, не за ФАЕ...
но по принцип е хубаво да има ФАЕ, че и повече от едно. така и така са се хванали на въдичката на мокрочип, поне да направят канапа по-дебел, че да хващат и по-големи риби в нашия мижав гьол. пък ако ще ФАЕ-то само да мести въпросите във вътрешната мрежа. преди много години ми се наложи да задам специфичен въпрос - никой не ми обърна внимание. добре, че имам едно приетелче, което е ФАЕ за австралия.
и аз съм се чудил защо упорито предлагат само микрочип и с отвращение карат всичко друго. диджито вече са с безплатни доставки за фактура над $200 и комет малко губят баш сериозните доставки.
|
| Съб Сеп 28, 2013 6:31 pm |
|
 |
|
Desert Leo
|
Съгласен съм с теб, но HR-аджамията на Комет го правеше постоянно, та прихванах от него.  Сори...  Ако на Цецо му се занимава, да трие постовете ми - все ми е едно. Аз от това не се обиждам...
|
| Съб Сеп 28, 2013 6:33 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Първият ред го оставям без коментар  За останалото е почти така. Има различни нива на съпорт. В Комет има технически отдел който извършва също такъв за продуктите които се предлагат. В обявата е написано какви други дейности освен съпорт извършва този отдел. Нормално е да има по-засукани въпроси на които могат да отгорят единствено хора сблъскали се с подобен или по-навътре с технологията. Тогава съпортът се прехвърля към FAE на Майкрочип. Ако те също не могат да дадат решение има още няколко нива нагоре. Това са основни принципи за филтриране на запитванията - да не навлизаме в отегчителни подробности 
|
| Съб Сеп 28, 2013 6:52 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Обявата е за Приложен Инженер. Търговеца се занимава с други неща ... не искам да подценявам техният труд също.
|
| Съб Сеп 28, 2013 6:54 pm |
|
 |
|
3aek
|
да, така е, но ги пращат от америка и трябва да се освобождават от митница и се губи 1-2 дни на бг митницата mouser са измислили нещо по-умно всички поръчки от европа ги карат във чехия и ги освобождават групово после от чехия ги разпращат така че каквото поръчам от mouser идва на другия ден без да се занимавам с митници също като дигикий ако поръчката е над 150 афро транспорта е безплатен
|
| Съб Сеп 28, 2013 6:59 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Тази обява не висеше ли повече от година в търговския ви отдел в офиса ви до Практикер в столичния квартал Дружба?
|
| Съб Сеп 28, 2013 7:55 pm |
|
 |
|
ilkor
|
Висеше, но явно не е имало ефект:) Сигурно е било миналата година. Аз ръководя техническият отдел от почти година и пак набираме инженери - в момента приложни за Майкрочип.
|
| Съб Сеп 28, 2013 8:09 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
 |  |  |  | ДедоБоре написа: за елементарните тестове. при последния опит да си намерим софтуерист, предложих на кеворкиращите да включат елементарна задачка: на какъвто и да е език. дори елементарн принт със сметнат наум резултат би бил изпълнение на задачата. по-сложната задачка е функцията да приема параметри за начало на редицата и дължина. резултата е бил потресаващ... само един от юнаците написал фор цикъл. на въпроса ако трябва да се сметнат 1 милиард числа, отговорил "ами нали процесорите вече са бързи" |  |  |  |  |
Аз им задавах малко по засукан въпрос Май само един или двама човека досега отговориха и наистина разбраха въпроса ... а за твоя въпрос - (1+100) * 50 или нещо от сорта (1+100) + (2+99) + (3+98) ... (49+50)
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Нед Сеп 29, 2013 12:04 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Това последното (49+50) всъщност е (50+51)  .
|
| Нед Сеп 29, 2013 12:18 am |
|
|