Re: PADS,Alegro, Altium или друг КАД
LP Wizard-а ли имаш предвид за рисуване на футпринтове?
добър тул е, макар и ограничен в видовете чарколяци. иначе е точен и полезен тул.
другото, за което се сещам е UltraLibrarian, него не съм го пипал на живо. имаше и още някаква фирмичка, която правеше всеобхватен тул, който по мнението на потребителите беше много polezen, но метърджийте я глътнаха и от тогава нищо не се чува. очевидно считат, че техния комплект тулове е перфектния и всички други са кретени, щом не могат да работят с тях.
разбира се, че големите схеми се разпарчетосват, то иначе къде ще му излезе края (на чаршафа)...
обаче ей таквиз работи продъжават да ми изглеждат грозно...
да, в парт-едитора има възможност да се връзват много пинове към един земя и захранване, но трябва да се кълват на ръка и упражнението става опасно. изобщо - тая част от библиотекарстването е най-опасна и неавтоматизирана.
за CES-а чуденето ми е за схема от вида:
то, че могат да се задват дължи - ясно. че могат да се задават равенства (А1,А2,А3... да са колкото А0). е, формулите се пишат малко на птичи език ала-сендмейл, споменат между редовете, но става.
обаче, как аджеба се пише формула за релация между части от сигнала - в случая между два виртуални пина - TL2 да е равно на TL3, за целия бъс? ако извадиш някоя препоръка от пищова ти от курса, ще съм благодарен.