| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 OTG?
Някой има ли опит с OTG устройства?
Иде реч за STM32F4 който трябва да работи като CDC или HID дивайс, но и да може да се ъпдейтва през флешка (Mass Storage).
Някакви подводни камъни?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Окт 16, 2013 10:06 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
 Re: OTG?
Лятото работих по подобен проект, но беше под линукс - а там е друга бира - т.е. всичко си идва на готово и борбата е повече да подкараш УСБ интерфейса да работи стабилно, а после OTG си идва кажи речи от самосебе си. Единственото което мога да ти помогна е да те насоча в сорсовете на линукса какво да гледаш ако ти трябва референция, че там е малко разпиляно и се губи време докато намериш каквото ти трябва.
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Окт 16, 2013 11:15 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Мъчих се на Дискавъри-то да ги подкарам. HID стана без проблем с готовия софт, който предлагат от ST. CDC-то ми се опъна и го зарязах, може и да има проблем с драйвера за Вин, който съчиних. С MSDC въобще не съм играл.
|
| Чет Окт 17, 2013 12:16 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Аз и HID и CDC съм пускал техни, търкалят се. Проблема ми е по скоро с ХОСТ имплементацията... Там нямам никакъв опит. Както и с хардуерната част - когато си ХОСТ се предполага, че трябва да осигуриш захранването, вероятно някакъв токов ограничител ще трябва....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Окт 17, 2013 9:41 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
С едно изречение - не особено добре проектиран хардуер и още по-малко софтуер  Все пак би трябвало да работи, как е друга бира... Примерно на места имат полиране, което ме изумява защото все пак ST имат чепове с повече от едно USB и би трябвало да могат да работят едновременно. Те пак ще работят, ама с каква скорост и какъв cpu usage ще правят не е много ясно  Относно хоста, нямат power fail и Power enable... Ще трябва сам да си ги правиш и управляваш което може би не е толкова фатално. За сравнение при Луминари ги има, обаче сложихме малко по-слабо захранване и като ръгнеш нещо с по-големи кондензатори онова почва да се шашка. Та се наложи малко да им поизключвам автоматиките и да го пускам на ръчен режим 
|
| Чет Окт 17, 2013 10:09 am |
|
 |
|
velio
|
Цецо, разгледай развойните платки на ST, там има примерни токоограничаващи ключове. Намират се и са евтини. host/device превключавено трябва да става по ID пина... уж... Това е откъм хардуер май.
|
| Чет Окт 17, 2013 11:07 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
Имам работещ USB MSD Host bootloader на дискавърито, всичко си работи нормално. За съжаление целия код не мога да го споделя, но има доста варианти из облаците. Всъщност нищо специално не си спомням да ме е мъчило. За комбиниран HW (OTG) наистина е добре да видиш някоя по-сериозна платка за да не го мислиш.
|
| Чет Окт 17, 2013 11:33 am |
|
|