Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
MAKROsoft подаръци 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение MAKROsoft подаръци
компютъра взе много да се влачи, до толкова че да не мога да опъвам жици в реално време.
на няколко часа се налага да го ребутвам, че да се освести ХР-то. загледах се какво се е накачулило и 8O
Прикачени файлове:
mAKrosoft.jpg
mAKrosoft.jpg [ 66.41 KiB | Прегледано 6181 пъти ]

нищо от това не съм качвал, качват си го съответните програми. и всяка явно е натамънена да работи с конкретна версия, щото си държи баш на нея. особено впечатляващ е последния рънтайм!

има ли начин за оптимизация?
как да разбера кое от кого се ползва?

ясно е, че трябва да направя поредната вноска за многоядрен, многоглав, многодисков и многопаметен компютър, за да си чета новините в дира... но ментроските простотии (подозирам и други със същите рънтайми) имат гличове в юзерския интерфейс под вин7, заради 'clear view' технологиите.
Прикачени файлове:
MGE-plane.png
MGE-plane.png [ 15.6 KiB | Прегледано 6181 пъти ]

Прикачени файлове:
MG-PSE.png
MG-PSE.png [ 30.32 KiB | Прегледано 6181 пъти ]

не съм го борил лично още, просто чета на стената на плача. и май зависи от това в каква последователност се качват ОС, драйвери за картите, какъв монитор е закачен в момента на инсталацията и дали се сменя след това с друг и т.н.

и понеже в момента съм много на зор и нямам време да се боря с кардинални простотии, трябва малко да си забързам текущото желязо с ХР.
ясно е да не пускам хром, флаш, каквито и да е мозили, джави и т.н.
други акъли?

Чет Окт 31, 2013 2:03 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: MAKROsoft подаръци
XP Control panel->Display->Display Properties->Font size=normal

ако size > normal ... е "нормално" да има проблеми !

Чет Окт 31, 2013 2:27 pm
Профил
Аватар

на ХР всичко си е ОК.
обаче лимита от 3Г РАМ ме подпира да минавам на вин7.
а там има фючъри, които май не подлежат на ръчен контрол

Чет Окт 31, 2013 2:38 pm
Профил
Аватар

в вин7 я има същата опция и май по дефаулт е 125%

по-принцип можеш да зададеш "compatibility mode" за всяко приложение - може и да помага

под вин7x64 съм имал проблеми само с липсващи драйвери на програматори, ... но постепенно почти всичко съм подкарал.

Чет Окт 31, 2013 2:49 pm
Профил

И моя виндовс на времето страдаше от претоварване, и преди неколко години си реших проблем радикално :)
Нема виндовс, нема проблеми ...

Чет Окт 31, 2013 3:59 pm
Профил
Аватар

Тия "гличове" не се ли оправят ако се изключи Clear View на 7цата? Аз досега такива размествания в текста не съм имал с никой продукт.

Чет Окт 31, 2013 4:25 pm
Профил ICQ
Аватар

те по-скоро възникват, когато се работи на шантави резолюции. снимките са от един монитор на 2560х1440
М$ се опитват да влязат в някакъв сценарии като сменят dpi и ниските нива да успеят да натамънят кутийките.

както съм казвал, ментор държат палмата за анти-юзерски интерфейс. в същност това са десетки (или може би дори стотици) програмчета, които се викат едно друго, комуникират си по всички известни на науката начини, писани са по различно време, на различни етажи, и с различни средства. никой не си е играл да консолидира дори библиотеките в една и съща технология (нет, вижуал или голо С++), камо ли пък да си говорят между етажите. а пък някои програмки са глътнати от други фирми, авторите на които са имали съвсем друга визия за интерфейс или стил.

та аз не очаквам тази вавилонска кула някой да седне да я оправя. също така не очаквам тя да е в час с нови М$ технологии, още по-малко пък очаквам да проработи с тях що-годе прилично за по-малко от 8 години след първия рилийз.

ако не ми трябваше повече памет, бих си седял на ХР. и без друго вин7 все още ми е неудобен. е, не чак колкото "ментор-стайл"

Чет Окт 31, 2013 8:56 pm
Профил
Аватар

Стандартният афрътмаркет тунинг с TweakUi, XPLite и прочие програми не дава ли резултат?
Ровене в регистъра: /моята_машина/.../run и /аз_съм_потребител/.../run

Пет Ное 01, 2013 1:54 am
Профил
Аватар

ами трябва да сбера една машина с вин7 и да почна пробите. някой ден, като намеря седмица две без да имам важна работа.

за настройки на работещата машина ме е страх. убивал съм машини с ровене в регистъра, та може би ще си карам така. то и вероятно няма да има оправия. какво като разбера кой .DLL от кого се ползва, след като хрома с флаш гълта един гигабайт от раз... то хубаво биг-брадър, ма гугълския е ептен биг.

Пет Ное 01, 2013 9:24 am
Профил

ps66 написа:
в вин7 я има същата опция и май по дефаулт е 125%

по-принцип можеш да зададеш "compatibility mode" за всяко приложение - може и да помага

под вин7x64 съм имал проблеми само с липсващи драйвери на програматори, ... но постепенно почти всичко съм подкарал.

Dеfault е 100%. Повечето програми се очовечват като се сложи на 100%, ако не е. При изключен clearview и това, сложено на 100%, не съм забелязал нещо да се дъни.

Работя на 125%, и дори тогава да има издънки тук-там, обикновено не са фатални. Ако пък са - връщам на 100 и всичко е ОК. До сега не ми се е налагало да изключвам clearview.

И не на последно място - не мисля че тия библиотеки, показани горе, са ти проблема. Уиндоуса просто си иска преинсталация през определено време, ако много инсталираш и опитваш, дори да махаш после ненужното.

Пет Ное 01, 2013 11:10 am
Профил ICQ
Аватар

ми това е нова инсталация, от началото на септември. машина на платкаджийстване, няма много ненужни програми качени.

Пет Ное 01, 2013 12:08 pm
Профил
Аватар

_

Последна промяна ps66 на Чет Ное 14, 2013 5:18 pm, променена общо 1 път

Пет Ное 01, 2013 12:09 pm
Профил
Аватар

Дедо, това (последната картинка от първия ти пост) е най-малоумния пример за юзер интерфейс, който съм виждал на последък :D . Явно в Ментор работят някакви много велики програмисти с още по-велики мениджъри 8O .

Пет Ное 01, 2013 2:46 pm
Профил
Аватар

абе в същност, не е кой знае колко ненормален интерфейса, когато е наред. даже бих казал, че този редактор им е най- юзер френдли 8)

Прикачени файлове:
MG-PE2.jpg
MG-PE2.jpg [ 107.18 KiB | Прегледано 5966 пъти ]

Прикачени файлове:
MG-PE3.jpg
MG-PE3.jpg [ 110.26 KiB | Прегледано 5966 пъти ]

Прикачени файлове:
MG-PE4.jpg
MG-PE4.jpg [ 113.29 KiB | Прегледано 5966 пъти ]

малко е странна логиката, но след ден умуване схващаш кое каква икона има. и другите "редактори" имат същия интерфейс, та чуденето е общо взето докато запалиш. е, без документация не става. то и без друго си е тегаво, ама и като се разместят едни редове става "ойде конья у рьяката"

обаче редактора за футпринтове е изнервящ наистина.
Прикачени файлове:
MG-CE-pin.jpg
MG-CE-pin.jpg [ 115.82 KiB | Прегледано 5966 пъти ]

полетата в таблицата не могат да се копират (cut-paste), няма fill down фунция. и всеки пин трябва да го избираш от лист-бокса. който, ако е много дълъг, трябва да го скролваш и да се дзвериш всеки път дали си избрал правилния стек... и ако компонента е 200 крака, на около 30-тия почваш да псуваш тиха, на 100-ния вече псуваш всички в ментор, на 150-тия стискаш зъби и довършваш цъкането под налягане...

малки удобства биха подобрили използваемостта неузнаваемо.

Пет Ное 01, 2013 6:48 pm
Профил
Аватар

Бе то много хубаво, ама не може да направиш таблица, на която наименованията на редовете са лейбъли извън таблицата и като промениш някой шрифт и всичко отива по дяволите. Или трябвало да ги хакнат всички неща в таблица или всички извън таблица, какви са тия неща на половина :D .

Пет Ное 01, 2013 10:36 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща