Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
MAKROsoft подаръци 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: MAKROsoft подаръци
баш тези редактори са писани в зората на прозорците, най-вероятно на вижуал бейзик. то и това им е основния скрипт език.
по онова време М$ имаха една концепция за GDI, която обаче не се справя добре със съвременните изисквания за много езици, много монитори, големи шарении и т.н. има невероятни гличове, ако локала не ти е US, валутата долар и разделителя за стотинки не е точка. е, поне 24-часовия часовник не го ушеметва.

софтуерите не правят графични замазвания с версии до ХР включително. заради лимитa от 3GB RAM, и понеже не вървят под ХР-64, алтернативата е вин7. като ми останат нерви и време, ще сглобя една нова машина, ще я набучкам с видеоплатки като "салата таралеж" и ще почна веселбата. може пък и да няма проблеми. лаптопа е със седем, не съм забелязал проблеми, но на него основно цъкам поправки и не съм сигурен дали съм пускал тези редактори.

та ако има някакво недоглеждане, е по-скоро в поддръжката на вин7 на стари вижуал компоненти (.ocx основно). не знам кое ще стане по-бързо - М$ да направят по-добра съвместимостта, или ментор да си обновят софтуера. и двете няма да станат преди 2030 година...

от онова поколение, ментор имаха един що-годе читав редактор са символи. не знам какво им щукна, но 2008-ма решиха да направян нова подновена версия. и надминаха себе си. с нея почти не може да се работи, някои бъгове са направо шокиращи със своята елементарност. стария редактор вече не е съвместим с новия. в съпорт нета настана вой, доста ги наричаха олигофрени и директно ги питаха "абе вие сериозно ли нито един път не сте пробвали новия редактор?" отговора неизменно е, "ние работим за да подобрим фунционалността на новия редактор". и до ден днешен няма видимо подобрение.

така че - това е фактическата ситуация и аз трябва все пак да се адаптирам към нея. с наличните криви брадви да си кова каручки.
но не ми се навлиза надълбоко в тъмни и мътни води как се е развивала хавата в главата на М$. просто реших да попитам дали някой е блъскал дървото, да сподели опит.

Пет Ное 01, 2013 11:32 pm
Профил

А не може .. кой каза? Аз сега се боря с едно безумие на Tyco, то е Zetler или един господ знае какво, та софтуера на това чуде е win базиран, те това може да семери с най-гоелмите бози на ментор че и отгоре, и не стига че е тъпо измислено, ами като отвориш да редактираш един пойнт /няма значение какво е/ отива около 2 секунди да си ъпдейтне полетата. После половината параметри или ги браузваш всеки път, естествено тия които ти трябват са някъде на 5-6 нива надолу в дървото, съвсем естествено в категория user, и съвсзем естествено това е последна, но освен всичко друго не приема и скролера. Естествено са направили на всяко и номерче, но по някаква странна логика не можеш да го пишеш, трябва и там да скролираш до него ... и като капак на всчико не поддържа copy/pase, това е правено умишлено 100%, така както често се налага да пишеш един текста на всеки пойнт не просто пействаш а пишеш ... 40 точки ги конфигурирах почти 3 часа, а имаме системи с по над 4000 точки, представям си ако някой тръгне да прави нещо такова с тоя безумен продукт.
Та малко офтипик, но явно е мода нещата да се правят юзер унфрендли :)

Иначе за бозата, това което говориш .. проверявал ли си за вируси, има някои доста гаднички с подобно поведение, омотват целия боз.
Аз в понеделник вече уморен от липсата на истински драйвер в паралела реших да ъпдейтна OS-X и да сложа нов паралел, голяма грешка, виртуалната машина тръгна, но само тя, и от тогава съм в процес на преинсталация, прежалих ХР-то и минах на 7 колкото и да не ми се иска, но тоя път без виртуална машина, да видим.

Съб Ное 02, 2013 1:05 am
Профил
Аватар

единствения продукт, сравним с ментора е алегро.
и там е същия уникален интерфейс
Прикачени файлове:
ale-color1.jpg
ale-color1.jpg [ 126.72 KiB | Прегледано 1855 пъти ]

като намалиш прозореца и правоъгълника с цветовете също намалява, но винаги остава значително по площ неизползвано поле.
Прикачени файлове:
ale-color2.jpg
ale-color2.jpg [ 111.58 KiB | Прегледано 1855 пъти ]

и за разлика от ментора, трябва винаги да натискаш 'apply', за да се рефрешне екрана.
така и не намерих къде се управлява прозрачността. можеш да си запишеш цветовата схема, но не можеш да я избiраш лесно (трябва File->Load).
има може би някакъв замисъл с това табче, но в моята версия (16.3) то е само за украса. ако различните схеми ти излизат като табове би било чудесно.
Прикачени файлове:
ale-col-tab.jpg
ale-col-tab.jpg [ 4.26 KiB | Прегледано 1855 пъти ]

в ментора е малко по-добре решен въпроса - листбокс със записани схеми. относително лесно се връчва на копче от клавиатурата.
Прикачени файлове:
MG-color-scheme1.jpg
MG-color-scheme1.jpg [ 20.46 KiB | Прегледано 1855 пъти ]

САМ350 също го усраха. в 10-та версия смениха интерфейса с по-фешън.
Прикачени файлове:
cam350-10-icons.jpg
cam350-10-icons.jpg [ 30.86 KiB | Прегледано 1855 пъти ]

иконки със сенчици, простотии. на двуядрена машина с FireGL карта се вижда как се прерисува слоя. обаче все още няма прозрачности и като наредиш 12 слоя трябва бая въображение. да не говорим, че няма конфигурация на мишката - скрол, зум, пан. и като превключа от ментора в кама и почвам да местя мишката като валяк по магистрала...

но явно, за да правиш платки, трябва да си търпелива натура. всякакви гадости по интерфейса са в пъти по-малко изнервящи. разчита се, че ако не се побъркаш от интерфейса, ще може и да ти стигнат нервите за да опроводиш и платката :D

виж, дизайнерите са по-крехки натури. фотошопа е със значително по-барнат интерфейс.

Съб Ное 02, 2013 10:19 am
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
единствения продукт, сравним с ментора е алегро.
и там е същия уникален интерфейс
Прикачени файлове:
ale-color1.jpg

като намалиш прозореца и правоъгълника с цветовете също намалява, но винаги остава значително по площ неизползвано поле.
Прикачени файлове:
ale-color2.jpg
...

Винаги съм се чудел на подобен подход. На прозореца има празно място, в същото време, подпрозореца е частично скрит и има хоризонтален скролбар. Кретеноидна работа...
Другата класика - малък прозорец, в който информацията пак е частично скрита, не може да бъде увеличен, но с хоризонтален и вертикален скрол...

Съб Ное 02, 2013 12:39 pm
Профил

Аз току що разбрах защо се пеня вече 3-ти ден и не мога да си инстална софта, тъпия есет някак си е решил да действа по усмотрение, скъса ми нервичките, чак тая сутрин се сетих че преди година две имах същия проблем но тогава направо разкарах есета, сега май успях да намеря идиотските му опции, как може да напишеш такъв софт не знам, ако ми падне в ръчичките продукт мениджъра ще му се иска да е еритик по времето на испанската инквизиция.

Съб Ное 02, 2013 1:32 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2