|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:08 am
смущаващо устройство за ТВ
| Автор |
Съобщение |
|
lorinser
Ранг: Минаващ
|
 смущаващо устройство за ТВ
Здравейте другари! Нов съм във форума и се регистрирах от безкрайна нужда от помощта Ви. Аз нормален човек на 29г, с нормална работа и нормален живот в София. НО, няма да е за дълго. Позната история... над мен живеят семейство темеруди, които са си поставили явно за цел да ме побъркат, да откача, да напусна апартамента ми... Милион пъти пробвах с добро... няма и няма. ВСЕКИ ДЕН телевизорът им е надут на макс до 3:00 през нощта и за капак стават в 7:30 и ПАК на ново. немога повече заради тях да спя само по 4 часа... цял ден съм неадекватен на работа... цял ден ми се спи и ме боли глава. ИСКАМ един ден поне да си легна в 23:00часа и да заспя. поне един... вече не мисля за работа и успехи а само как да имам малко спокойствие след 22ч ПОЛУДЯЛ съм вече....  ще ги пребия тия.. а неискам да се стига до там. Полицията е безсилна-казват-Няма купони, няма силна музика.... е да ама тва дуднене безкрайно от телевизора е по-гадно от силна музика---ПСИХОАТАКА Е.. Момчета, ще платя на някой да ми направи нещо като заглушител на кабелната или заглушител на телевизора. Обхват 2-3 метра.моля пишете ми на ЛС, или ми клипнете на 0888431143 Спасете мен, или няколкото темеруда над мен... Прочетох това и имам искрица надежда че може и да стане: "Каспаров, нали ти разправях къв майтап беше като зашумих квартала на 433МХз и на Керчев сина му кви физиономии прави като видя че джиБа не се заключва" "мойе да стане с генератор на 10,7 MHz. Ако има мощност ще заглуши входа на МЧУ-то. Такива генератори не е трудно да се направят, още повече, че не ти трябва да е преносим. Има доста схеми из Нет-а за такива късовълнови генератори. Потърси и усшех !" Благодаря предварително !
|
| Съб Ное 02, 2013 2:03 am |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: смущаващо устройство за ТВ
продават се тапи за уши, другия вариант е да резнеш кабела за нагоре
|
| Съб Ное 02, 2013 10:35 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Предполагам имаш някакво аудио у вас. Сутрин като излизаш зареждаш един плейслист с това : http://www.youtube.com/watch?v=gIVyhIj0zwg , намаляш високите и средите и го оставяш предимно на бас - ако и това не помогне - не знам ... А може и те като спрат телевизора вечер ти да им пускаш това... Преди две години ходихме на море с брат ми и някъде на около 3-4 километра имаше дискотека дето въртяха това по цяла вечер - ритъма се чуваше чак при нас и брат ми не можа да спи като хората нито една вечер. После като се прибрахме ги намери в тубата по спомен от ритъма дето още му думка в главата 
|
| Съб Ное 02, 2013 10:57 am |
|
 |
|
lorinser
|
Това с пускането до музика само ще предизвика война, която ще стигне до саморазправа. и пак няма да има мир. рязането на кабели, ток, вода, парно ще доведе до горното. ТоНи, ти би ли ползвал тапи за уши в собственият ти апартамент? за безкрайно дълго време? След като по закон имаш право на спокойствие след 22:00ч? айде да е купон, рожден ден, веднъж в седмицата да е, търпи се, ама това е НОН стоп...
Затова, вдигат ли шум след 23:00, пускам за малко заглушителя, даже няма да разберат откъде е... постепенно ще се усетят че като им е надут телевизора нещо се ебава и ще намалят звука. и всичко ще е спокойно.
Хайде де момчета, няма начин някой да не знае кой може да го направи. ще си платя услугата... не се търпи този тормоз вече... представете си да спите по 4 макс 5 часа на денонощие..
|
| Съб Ное 02, 2013 4:56 pm |
|
 |
|
dan
Регистриран на: Вто Май 29, 2007 2:23 pm Мнения: 3714 Местоположение: Високо в планината
|
малко ще е неприятно, че на всички наоколо ще им смущаваш телевизорите, но... какво пък  Аз с кеф бих ти помогнал да направим едно генераторче, за да го шашваш по междинна, но, ако му е добре конструиран теУевизора, не знам дали ще успееш да го смъщаваш. Варианта с добре организиран бой, прашка и камъни по прозорците и т.н. ми се струва по-приложим 
_________________ Хайде де!
|
| Съб Ное 02, 2013 5:08 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Се обаждаш в полицията и се оплакваш от шума. Ще се разходят 1-2 вечери, после ще намерят начин, да си спестят разходките.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Ное 02, 2013 6:22 pm |
|
 |
|
lorinser
|
.. проблемът с полицията е, че ми казаха: в горния апартамент няма купон или силна музика... за "слаб" шум неможе да им съставим акт... А аз им обяснявам, че през нощта, този "слаб" шум е БЕЗКРАЕН, всекидневен...
Dan, на никой няма да попречим, защото след 12ч, целият блок спи. Това е малка кооперация 6 етажна. Под мен хората си лягат още в 22-13ч. И аз се събразявам и не им тропам, отстрани на мен са родителите ми, те също в 23ч... спят. Като погледнеш блока отвън, всичко спи и почива, САМО над мен свети до 2-3ч и освен T.V-то им търпя тропотът като на стадо, постоянните изпускания по пода и т.н. това го търпя, но телевизорът им ме побърка..
Dan, давай координати и да действаме... нямам много нерви вече...
|
| Съб Ное 02, 2013 7:17 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Абе аз бих пробвал с бой, бързо и ефикасно, не много законно но пък пълно щастие няма. За тапите за уши, не знам, на мен не ми се налага, спя при всякакви условия, единственот което може да ме подразни е тих переодичен шум, примерно тиктакане на часовник 
|
| Съб Ное 02, 2013 7:53 pm |
|
 |
|
Tisho
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
От полиция полза няма, освен да те глобят за превишена скорост. Те са за да пазят властимащите, останалите се оправят както могат - България е това все пак... Най доброт средство си остава неокастрената дряновица. Знаеш как се ползва.  Има едни руски диоди които са с големината на предпазител 63А. Вземаш един такъв отвиваш им предпазителя, слагаш диода, завиваш и...  Другия вариант е намираш къде им е кабела на кабелната и/или антената - 220v по кабела им към телевизора за момент и...  И двата метода са си опасни. Другото което се сещам е електрошок приложен на антена - или кабела който отива към въпросните комшии ще равносилен на поне една седмица телевизор на ремонт.
|
| Съб Ное 02, 2013 9:55 pm |
|
 |
|
CarBeta
|
Може да смущаваш дистанционно ефирен сигнал. Ако е на кабел или сателит до ден два оператора ще му оправи проблема, каквато и хитринка да му спретнеш. Ако му съсипеш телевизора паузата може да е малко повече, в зависимост от гаранцията, сервиза или колко бързо може да събере пари за нов ТВ. Нощната тишина е регламентирана в наредбите на общината. Шума не се определя според силата, а според това дали пречи. От 22:00 до 6:00 даже разговор на балкона е нарушаване на нощната тишина, стига да има на кой да пречи. Решението: Обаждаш се на 112(в колкото часа ти е кеф) и обясняваш проблема, те ти пращат полицаи, които ще потърсят първо теб на посочения адрес. Вкарваш ги у вас и им демонстрираш проблема. Обясняваш им че си на ръба на нервна криза, но не искаш да влизаш в конфликт със съседите. Останалото е тяхна работа. Първо ще ги предупредят устно. Ако ги викнеш втори път за една нощ - писмен протокол за предупреждение. След това е акт. По закона за МВР е около 100 лв., но по наредбата на общината е дране брутално. Ако тормоза продължава ги викаш всяка вечер и по колкото пъти е необходимо. Полицайте няма да ти кажат копче. Те това го правят всяка нощ по много пъти и им е все едно дали си ти или пенсионер, който няма с кого да си говори. Важното е да има регистрирани сигнали на 112 и в полицията, че има проблем, което е основание за жалба от твоя страна. А всичко това е важно да го направиш за да може накрая, като се качиш и ги изкривиш от бой, да минеш само с предупреждение вместо да спиш по арестите, и то само ако им стиска да се оплачат.
|
| Съб Ное 02, 2013 10:54 pm |
|
 |
|
Vesko
Ранг: Популярен
|
Хладилника хич няма да му се понрави, ама на телевизора какво ще му стане? Импулсното захранване и без това първо си изправя напрежението...
|
| Съб Ное 02, 2013 11:16 pm |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
То боя е относително при некои екзепляри не е здравословно да се налита на бой. Що не пробваш като ще си лягаш слизаш на главното табло и им гасиш бушона, другата вечер ако пак вдигат шум слагаш и малко капчица на бушона, само гледай да не те пипнат. Трябва елегантно да ги тормозиш може и малко капчица в патрона на входната им врата, пък ако имат кола може да помислиш по въпроса, все от нещо може и да им дойде акъл.
|
| Съб Ное 02, 2013 11:31 pm |
|
 |
|
lorinser
|
пичове, по принцип всичките алтернативни методи, с бой, рязане на кабели, ток по кабела и т.н. само ще доведат до война....безкрайна. А в този блок няма да съм за още ден или два.. нито пък стадото отгоре.... Предпочитам всичко тихо и спокойно... и като си надуят ТВ-то, "а? нещо се смущава.., като го намаля малко и се оправя... брей че странно..."
иначе алтернативни методи съм измислил 100. все пак човек като неможе да заспи, захапал нервно възглавницата и това пилене от техния ТВ, нали се сещате колко време имам за творчество... Измислих какво ли не... -то от поливане на входната им врата с бензин, БЕЗ запалване, -пускане не ток по кабела, пускане на фаза за 1сек на крановете на чешмата. -рязнане на тръбите за водата -дистанционен прекъсвач на захранването им -същото ама за кабела -монтажна пяна м/у врата и касата. -къртене на плочата с перфоратор м/у моя и техния апартамент в 4ч през ноща
абее... 1000 неща, но... това довежда до война не до спокойствие... такаче .. няма смисъл.
да пробваме да заглушим това МЧУ. дано да стане.
|
| Съб Ное 02, 2013 11:50 pm |
|
 |
|
amdatlon
Ранг: Почетен член
|
Предложенията до тук са да решиш проблема от към страната на комшиите. Ако ми позволиш ще предложа друг подход. Труден е но ако успееш ще получиш двойна полза. Прочети този откъс от една книга за Светогорски монах : ТУК
|
| Нед Ное 03, 2013 12:50 am |
|
 |
|
ToHu
|
Това със смущянието я стане я не .... човек трябва да си отстоява позицията, ако не искаш насилствено горе колегата ти е дал идея, като почне да им идва по един акт на седмица бъди сигурен бързо ще си променят решението. Отделно ако това стане рецидив последствията за тях може да са доса сериозни, за нещастие нашето правосъдие не действа срещу престъпници но срещу такива дребни прегрешения е доста ефикасно
|
| Нед Ное 03, 2013 1:14 am |
|
|