Отговори на тема  [ 77 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
смущаващо устройство за ТВ 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: смущаващо устройство за ТВ
Знаеш ли какъв сигнал ползват за телевизора, може да има по-добър начин за смущаване.

Нед Ное 03, 2013 2:16 am
Профил
Ранг: Популярен

Може да ползваш сателитна антена с монтиран магнетрон на мястото на конвертора:
Изображение
Това работи - пробвахме го в бункера на ускорителя в университета, но си е опасно за хора и животни и много отражения се получават от стените.

Изображение

Нед Ное 03, 2013 9:55 am
Профил
Аватар

Не искам да те отчайвам, но едва ли ще успееш да го смущаваш по междинна честота. Особено ако приема по кабел. Междинната честота на по-старите телевизори е 38.9 MHz , по-новите работят с "нулева междинна честота". И в двата случая това е сравнително ниска честота, която трудно се излъчва - трябва ти голяма антена. Телевизорите пък са с доста голяма селективност по междинна честота, значи отиваме на сериозни мощности. Ако е ефирно приемане, сигурно ще успееш с генератор на честота на излъчване, но тогава още много съседи наоколо също няма да приемат. И в двата случая с излъчващи генератори си напълно незаконен и може да изгориш много по-лошо, отколкото предполагаш. Тъй като вече излъчването е само цифрово, няма как да смущаваш една програма, можеш да смущаваш само целия транспондер с всичките няколко програми на него. В момента цифровото разпространение е все още модерно, незавършено и широко рекламирано - т.е. гледа се под лупа. И ако има смущения в приемането, ще ги търсят , бъди сигурен.
Казано накратко - с едно такова смущение влизаш в много по-голямо нарушение от твоите съседи.

Нед Ное 03, 2013 2:26 pm
Профил
Аватар

Знаеш ли наистина какъв е източника на сигнал на проблемния телевизор?
Ако е на сателитен оператор не е особен проблем да се направи смутител и ако се включва, когато си решиш, на техническата поддръжка няма да и е лесно да се справи с проблема. Изпробвано е на практика и колкото и да не е коректно, много е забавно да се гледат техниците как са пстоянно присъствие без резултат.
Ако се гледа ефирна телевизия, маломощен генератор, смущаващ ефирния сигнал също може да се направи, но там трябва да се внимава повече кога да се включва и кога да се изключва.
Ако се гледа кабелна трябва достъп до кабела за да се смути телевизора.
Предимството в твоя случай е че ще смущаваш по време, в което поддръжката на практика не работи.
Трябва да напишеш какъв сигнал се приема за да може да се мисли за нещо реално.
Ако обаче се гледа DVD , или нещо от компютър - мисията вроятно е невъзможна.

Нед Ное 03, 2013 8:44 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Кабелен сигнал!
100%. Даже знам откъде им минава кабела.
Една вечер бях откачил и им разкачих кабела. на другия ден аз нямах сигнал.... те ми разкачили моя. Викам си дреме ми, аз без телевизор-МОГА, и без ток мога. Не ми пречи да си лягам скокошките, НО без сън немога....

Това с магнетрона ми се вижда направо опасно..

Смущаването ще е за кратки интервали, докато се усетят просто да намалят звука. Въобще не мисля да го пусна и да го забравя пуснат.
Мога ли да смущавам само без да им разкачам кабела? и то да го направим с безжино дистанционно? като например да се ползва хардуера на дистанционен звънец?

Ако тръгнат да ме търсят да ме глобяват... това си е моя отговорност. Но си мисля, че е невъзможно.
Ще тръгнат с някакъв уред да засекат откъде идва смущението ли? в 2 през нощта? Ще ми почукат на врата и ще питат: може ли да влезем да търсим дедовия, и аз ще ги пусна? в 2 през нощта?
Ако някой пубер злоупотребява и си ползва заглушител през деня щото си няма занимавка-можеби...

Нед Ное 03, 2013 9:05 pm
Профил

Щом си им разкачвал кабела и са се усетили да откачат твоя после - мисията ти е невъзможна вече... всеки един проблем, който им се появи ще ги насочва към тебе... Кофти ситуация наистина, но аз бих направил каквото те съветва Тони, ако бях на твое място... куките по 2-3 пъти на вечер и така... Мисля, че не е лошо да прочетеш и закона за етажната собственост... Ако можеш да се сдушиш с домоуправителя мисля, че лесно ще ги накарат да спазват реда... Още на втората официална жалба в общината (скрепена с протоколи от домсъвета) ще им припари под краката...

Нед Ное 03, 2013 9:45 pm
Профил ICQ

Абе най-бърюия начин да им припари под краката е с бензин, въпреки че това е малко аматьорско, напалма си е друга работа.

Нед Ное 03, 2013 9:55 pm
Профил

Вземаш карфица, забиваш я хубаво в кабела към тях, така че да окъси жилото с оплетката и режеш стърчащата част от нея - има да търсят де е проблема с дни = няколко спокойни нощи за теб :)

Нед Ное 03, 2013 10:11 pm
Профил
Аватар

... "да пробваме да заглушим това МЧУ"...
Не се гаси туй що не гасне: то не е ли цифрово?! Дори да успееш ще оставиш половината махала без ТВ и познай кой ще плаща накрая.

Я си карай на вариант полиция!
:oops: Аз съм прочел само предната страница :oops:

Нед Ное 03, 2013 11:39 pm
Профил

законът за етажната собственост е ташак.
отиди при ченгетата на улицата , почерпи ги по едно кафе и ги питай как да го направиш.
иначе им режи кабела, ама се приготви за бой , чалгаджиите друго няма да се сетят, да ги ...

Пон Ное 04, 2013 10:08 pm
Профил

Ок,ще викам полиция. Няколко пъти. черпя ги даже... Пишат им акт.
А После? на тях какво им пречи И те да викнат полиция? че уж примерно вдигам шум? а като дойдат, ... "А ама той "Lorinser" токущо спря да вдига шум. И на 3тия път и на мен да ми фраснат акт, ей така за отмъщение....

тоест единственото нещо което мога да направя, е да направя нещо дето хем немогат да докажат от къде им идва, хем и немогат да ми го върнат... щото те са НАРКОЗАВИСИМИ от телевизора. Немогат без него... просто ще ги принудя да го намалят малко.

Не ми пука дали ще разберат тия над мен че аз им смущавам ТВ-то.
Всъщност, според мен е недоказуемо откъде идва смущаващият сигнал.
А и на кой друг ще му пука докато спи, че не му работи ТВ-то добре в 2 през ноща?
стига други съвети. От 1 г всяка вечер съм мислил ходове + последствия +по-по-последствия.
Просто ако някой може да помогне, да помогне. Познайте защо сега не спя а пиша...КОШМАР.

Само кратковременно смущаване ще реши проблем. И съм сигурен че до 2-3 пускания за по 10мин. и ще има резултат.

Това с карфицата е интересно, но е постоянно. не ми се иска да ги изкарвам извън нерви.
само за кратко...

Вто Ное 05, 2013 12:45 am
Профил

Полицията може да напише акт ако установят нарушение, за противното няма как да стане, ако са само свидетелски показания се отива в съда и се обжалва, ако са достатъчно тъпи да го направят ще го духат.

Вто Ное 05, 2013 1:23 am
Профил
Аватар

amdatlon написа:
Предложенията до тук са да решиш проблема от към страната на комшиите.
Ако ми позволиш ще предложа друг подход. Труден е но ако успееш ще получиш
двойна полза.
Прочети този откъс от една книга за Светогорски монах :
ТУК

[-o< [-o< [-o< [-o< ](*,) :heart: =D> =D> :!: #-o :goodman:

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Вто Ное 05, 2013 8:26 am
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Една яка тонколона и я притискаш до тавана. Пускаш нещо само баси-монотонен сигнал. Смятай за 1 мин ще им се разклатят зъбите. Много е отвратително.

Вто Ное 05, 2013 10:04 am
Профил
Аватар

lorinser написа:
Ок,ще викам полиция...
А После? на тях какво им пречи И те да викнат полиция?

Ако ги разкарваш без причина ще станеш горд собственик на акт.
На теб целта ти е да им пречиш или искаш те да спрат да ти пречат?????????
Те въобще знаят ли че пречат на някой?? Ако на теб телевизора ти губи сигнал по едно и също време нощем ще се сетиш ли да го намалиш?? Тая "дресура" няма да свърши работа.

Гледам все още си убеден, че излъчването на някакъв радио сигнал ще им блокира телевизора, или по някакъв магичен начин от твоя апартамент можеш да манипулираш точно определен съседски телевизор. Честни казано ще ти е по-лесно да разбереш какъв им е телевизора, да намериш дистанционно и да го гасиш/намаляваш през прозореца над теб, отколкото да им заглушиш сигнала, а още по-малко пък да ги научиш да си намаляват телевизора с подмолни номера.

Вто Ное 05, 2013 11:48 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 77 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща