| Автор |
Съобщение |
|
velio
Ранг: Форумен бог
|
 Филтър за дисплей - откъде?
Става въпрос за прозрачната пластмаса, понякога украсена с надписи, която се слага над LCD и други дисплеи за да даде завършен вид на устройството и да скрие всичко извън видимото поле на дисплея. Та това нещо (което ние тука му викаме филтър) как се води по хамерикански (или китайски  )? Искам да потърся производител на такова нещо, че материала който ползваме ние е некачествен, и печата също не става добре (ползваме някакво рекламно фолио), да не говорим че със залепването проблема е космически.
|
| Вто Ное 12, 2013 6:00 pm |
|
 |
|
stefan63
|
 Re: Филтър за дисплей - откъде?
фолио или дебел лист? бройки? Турция, Китай?
Залепването си е мъка, защото хубавите лепенки са скъпи , може би е по-добре да разчитате за тази операция на себе си- да си тествате и купите нещо здраво(може би от САЩ излиза най-евтино, ако имате канал).
|
| Вто Ное 12, 2013 6:47 pm |
|
 |
|
velio
|
Ами за едно от устройствата (което е най-проблемно) се ползва лист 0.8 или 1мм (не знам над каква дебелина фолиото става лист, но размера е там някъде). За другото е пластмасов детайл. Проблеми с печата има и при двете. Аз искам да намерим фирма която да ги напечата, отреже с правилната форма и да нанесе двойнозалепващо с подходящата форма и отвори (мисля че така ги правят масово). Има доста качествени лепила за тези двойнозалепващите (примерно силиконови или акрилни, не съм много навътре) - например в телефоните масово ги ползват (iPhone, HTC и т.н.). Материала за пластмасата предполагам те ще го предложат, ако са специализирани в тази област. Нашето изискване е да е устойчив на надраскване. Не търсим кой знае каква устойчивост, но това което ползваме в момента се драска и с поглед. За пластмасовия детайл решението според мен е пак фолио, но тънко, и да го залепим върху изцяло прозрачен детайл (вместо да печатаме с мастило). Другия вариант е да пращаме детайлите да ги напечатат, но не е добро като идея. Бройките са хиляди, а в зависимост от пазара и десетки хиляди. Мислех си за Китай, но ако има такава фирма наблизо (БГ, или Турция - също е вариант). Въпрос на условия и качество. Иначе разбрах как се нарича - прозорче  (display window) - близко до акъла ама на...
|
| Вто Ное 12, 2013 7:03 pm |
|
 |
|
stefan63
|
В Китай сме правили фолио с прозорче + многоцветен печат + мембранна клавиатура . В Турция също. Предупреждението ми за лепенката идва оттам - като се гонят цени - 3М или китайска или турска лепенка , и от какъв вид - иди разбери. Да уточня, че в единия случай имаме отлепяне заради калпава лепенка + малка площ + напън в единия край. На китайската мембранна клавиатура с времето се появиха утечки на някои бутони - увеличихме разстоянието от ръба с 3-4 мм и сякаш се кротнаха.
Китайците искат пари за тулинг, от ел.схеми обикновено не разбират - трябва сам да си я проектираш, ако имаш клавиатура де. С Турция работим през един емигрант , не знам коя е фирмата. Там има друг филм - искат Корел някой си и понякога е голяма мъка. Ако се интерсуващ -подсети ме утре да питам и да ти пусна мейла на китайците и телефона на турчина.
|
| Вто Ное 12, 2013 7:32 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Ако говориш за лицеви панели - и аз бях питал преди месец-два. Значи направихме ги тук : http://www.hobbykit.eu/hobbyb/key.html и качеството е меко казано перфектно. Цената обаче не е. за 40х60 мм., 100 бр. цената която ни ги направиха беше около 1.50 лв./бр. - 6 цвята + 4 избомбвания за такт. бутони. За същия панел с вградена клавиатура ни предложиха около 3.50 лв. на брой.
|
| Вто Ное 12, 2013 8:49 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Като каза двойнозалепващо да се изцепя: отдавна имам марков спрей - гумено лепило, безцветно на всичко отгоре. Пръскаш, чакаш да поизсъхне и лепиш. Не беше евтино но е икономично, марката не помня и не ми се търси къде е ама би трябвало да има разнообразие.
|
| Вто Ное 12, 2013 8:55 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
3М - какво да е - ползваме го доста сериозно на работа. Колегата лепи фибраните на фрезата с него, щото няма как иначе да се хванат.
|
| Вто Ное 12, 2013 9:24 pm |
|
 |
|
velio
|
Ами при нас става въпрос за обикновено прозорче (с малко надписи). Искаме обаче да е по-дебел материала (0.8мм) и да не се драска. Няма клавиатура, и ми се струва че фолиото от което правят клавиатурите е малко меко такова, не е подходящо за нашите цели. Днес пак ще търся да видим на какво ще попадна.
Като цяло трябва да се получи нещо, което да се отлепи от основата (ъъ восъчната хартия) и да се залепи на мястото му върху дивайса. Без други манипулации, за да е чисто и бързо. Т.е. лепилото трябва да е нанесено вече.
|
| Сря Ное 13, 2013 12:14 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Има двойнолепящо на 3М което няма носещ слой. На практика е само лепило. Ако не забравя, по-късно ще напише какъв е номерът му.
|
| Сря Ное 13, 2013 12:50 pm |
|
 |
|
itso.t
|
|
| Чет Ное 14, 2013 3:39 pm |
|
 |
|
velio
|
Аха. Това може да се окаже доста полезно като информация. Може да си вземем една ролка и да тестваме. Ние ги лепим със секундно лепило. Обаче от долната страна е боя, и тя ако няма добра адхезия (което е така явно) и детайла пада...  Имам чявството че с това може и да стане.
|
| Чет Ное 14, 2013 7:46 pm |
|
 |
|
itso.t
|
Конкретно това е на лист. Не знам дали се предлага такова на ролка. Утре ще дам координати за хубаво двойно-лепящо на ролка.
|
| Чет Ное 14, 2013 11:45 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
3M са за трепане, имат купища читави продукти но тук нямат един свестен представител. Партнер имат някои неща, но доста малко, самите 3М тук са повече май за красота, ама не бяха и много красиви, идея си нямат какво имат, да му се невиди и късмета.
|
| Пет Ное 15, 2013 1:35 am |
|
 |
|
itso.t
|
Бях забравил за това... http://www.klebex.eu/
|