Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Лепенки на А4 за лазарен принтер. 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Лепенки на А4 за лазарен принтер.
Кажете от къде пазарувате фолио с едностранно залепване, което да е подходящо за пускане през лазерен принтер. Като начало бяло, но ако има и избор на цветове, още по-добре.

Чет Дек 05, 2013 1:32 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение Re: Лепенки на А4 за лазарен принтер.
Имаш предвид самозалепващ хартиен лист или друг материал?

Чет Дек 05, 2013 2:25 pm
Профил
Аватар

колкото и странно да ти звучи - метро, офис-1, офис-експрес...
купуваш една кутия и виждаш какви размери (и продуктови номера) има, след това почваш да ровиш в нета.
има всякакви размери и форми, включително разрушими при отлепване. обаче не очаквай БГ вносителя да има цялата гама или отговор, различен от "амииии..."

ако ти трябват по-сериозни етикети, по-сериозни количества, или етикети на друга основа... обади ми се 8)

по-скоро обърни внимание на печатарката. принтери със самсунг енджин (дел, ксерокс...) им се лющи тонера.
на стари принтери с канон енджин (основно НР) е по-добре, най-стабилен резултат дават минолта.

Чет Дек 05, 2013 2:31 pm
Профил

Търсиш хартиено или полиестерно алуминизирано, аз намерих алуминизирано .. абе не е тончо ама така се води в .. абе на 7-ми км, не знам офис експрес или офис едно бяха там. Иначе хартия или фолио нормлани има навсякъде по тия.

Чет Дек 05, 2013 3:49 pm
Профил
Аватар

Подобни продукти купувам от тук: http://www.vascony.com/bg/products.html
Знаят какво продават и кое за какво се ползва, винаги обясняват любезно . Листите обикновено са доста големи , но може да ти ги нарежат.

Чет Дек 05, 2013 4:34 pm
Профил
Аватар

ДедоБоре написа:
...най-стабилен резултат дават минолта.

Не знам колко е стабилен, но имам една възрастна, лазерна, цветна минолта и при печат върху самозалепващи хартиени етикети не се справя много добре. Напечатаното пада лесно и след всеки лист трябва да се напечата един обикновен, иначе печатът става размазан и има следи от предишният лист.
Такъв ефект съм добивал и на други принтери. Възможно е и самозалепващата хартия на която печатам да е гадна де...

@ Цецо
Ако етикетът е за нещо по-представително, най-добре е на "цифров офсет". Могат да печатат малки тиражи. За да не пада напечатаното, може да се ламинира. Другата екстра е че позволява персонализация на етикета, например сериен номер.

Чет Дек 05, 2013 4:38 pm
Профил

Ами на Минолта C-350 център няма никакви проблеми, особенно на тия пластмасовите етикети печата без грешка, тонера е полимерен и адхезията е много добра, скоро печатах. Ако нямаш къде, може да ги напечаташ при мен. Иначе за етикета както казах, това по специфичното което аз съм позлвал са тия които изглеждат като алуминизирани, абе като метлани стоят, и си се печатат без грешка.

Чет Дек 05, 2013 5:37 pm
Профил
Аватар

Тони, тия алуминизираните, пише ли нещо характерно на кутията? Марка, картинка?

Последна промяна Цецо на Чет Дек 05, 2013 5:47 pm, променена общо 1 път

Чет Дек 05, 2013 5:42 pm
Профил ICQ

Ами в другия офис са, чакай ще видя дали мога да ги намеря в каталога им ...

п.с.
ми не е същото, но етикетите съм почти сигурен че са на тази фирма
https://www.office1.bg/APLI+%D0%95%D0%A ... 540120020/

сега помолих колегите да проверят но първо трябва да ги намерят ... някъде по/във бюрото ми което може да не е най-бързото нещо на света

Чет Дек 05, 2013 5:46 pm
Профил
Ранг: Минаващ

Това , че пада тонера не е от хартията, по вероятно да е от изпичането. Ако принтера не може да печата на картон, няма да става и на лепяща х-я.
Най-добре, ако нямаш добър принтер или не ти се занимава с хартии , отиди в най-близката рекламна агенция с файла.

Чет Дек 05, 2013 6:24 pm
Профил
Аватар

и от двете те (тонер+печене)
тези пИчИтарки, които се ползват за малки тиражи вместо офсет (цифров офсет) са с друг тип мастила, та там резултата наистина е по-добър. обаче трябва да се ходи на пръч, не може да си го правиш в офиса.

тони, не бях срещал тези халоминиевите листа, и мен ме заинтересуваха. мога да пробвам на няколко машини и да си споделим етикети.
дали ще извържат миене с разтворител?

Чет Дек 05, 2013 7:20 pm
Профил

ееее миене с разтворител, то и малко фабрични издържат :) Самите лепенки според мен да, ама тия които съм купил не са точно алуминизирани, такива нямаха налични, купих едни ... абе трябв ад апусна снимка, изглеждат като патиниран алуминий, добре стоят. Материала е винил, при мен се печата с полимерни тонери и адхезията както казах е много добра, цветът също излиза добър въпреки сивичкия фон.
За печатането си зависи наиситна от принтера, в еидния офис на HP 3600 не става добре, то там и тонерите нещо са куци май, но и с нормлани пак не е върха, в другия на центъра става добре, но той не е като за печатница, просот опо голяма коника, бизхъб 350С.

Чет Дек 05, 2013 7:29 pm
Профил
Ранг: Професионалист
Ранг: Професионалист
Аватар

Един приятел преди 10 години ми беше дал такива алуминиеви и ... медни, А4 формат ... играхме си да екранираме един прототип, че беше много жици и много FPGA-та :D ... така и не успях да намеря такива самозалепващи се повече ...

Чет Дек 05, 2013 8:45 pm
Профил

Aaa самозалепващи алуминиеви и медни ми се върти някъде една фирма, но те са точно за екраниране и стъкмяване на излючвания, но на тях не можеш да печаташ, поне не с лазерен принтер, нали са проводими .. не знам всъщност ... хммм при тия които са с междинен носител не знам дали може или не, не съм пробвал, ама не е здравословно според мен, за принтера.

Чет Дек 05, 2013 9:04 pm
Профил

Алуминиеви имат Васкони от там съм вземал, по горе някой беше дал линк. Ама там на ситопечат трябва да е, както е казал Тони не е здравословно за лазерен принтер, а и едва ли ще стане.
Ако хартиените стикери не ти вършат работа, има PVC фолио бяло и безцветно специално за лазерни принтери, продават го в Микро Асу, те са 2 вида за машини с печка с "масло"-силикон и без. Ама там пак ще си трябва хубав принтер, по точно с хубаво изпичане, на Тони Минолтата ще стане.

Чет Дек 05, 2013 10:20 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща