|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:35 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
Питанка за комбинирано устройство - принтер, скенер, копир.
| Автор |
Съобщение |
|
juzisound
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Май 27, 2006 12:37 pm Мнения: 647 Местоположение: с. Згалево
|
 Питанка за комбинирано устройство - принтер, скенер, копир.
Налага ми се скоро да си купя нещо подобно. Лазерен трябва да е - за офис работа - чат пат. Парите - нямат особено значение - ама не ми трябва нещо супер. По-скоро нещо от средния, че и дори под средния клас. Ниска натовареност ще има. По се притеснявам дали ще издържа на дълго стоене без да работи, отколкото на реална работа. На последък от работа съм изпуснал тенденциите в тая област. Нещо да препоръчате - дето да е читаво от към здравина и от към консуматив. Изобщо какво да гледам и какво не ?
|
| Сря Дек 11, 2013 6:57 pm |
|
 |
|
palavrov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
 Re: Питанка за комбинирано устройство - принтер, скенер, коп
Минах по тоя път преди година за домашен принтер/скенер/копир ... така и не намерих нищо читаво по тукашните бакалии (отворковците продават компоти и компютри заедно тука, то не че и в БГ не е вече така де). При мен трябваше да е с WiFi освен това, да може жената да си принти от айпада, пък и за мен де, не ми се ръгат усб кабели в лаптопа за щяло и нещяло. Та накрая теглих едни майни и купих за 80 пари някакво мастиленоструйно HP, гледам че и Canon, че и други имат подобни оферти, т.е. избор колкото искаш. Наложи се само веднъж да му купя една черна глава, иначе си мрънка още за цветните но печата. То при мен натоварването е колкото да си разпечатам билетите за идване до БГ или да сканирам документи да ги пратя по електронната поща вместо да вися по опашки в общината. Лазерен на разумна цена не видях - 500 и нагоре пари за нещо дето ще ми мързелува цяла година няма да дам ... а да, има и още едно приложение, хранилище за хартия на щерката да ходи да си краде като реши да твори нещо 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Сря Дек 11, 2013 7:29 pm |
|
 |
|
stefan63
|
нямам принтер вкъщи. но бих купил черно бяло лазерно МФУ. Малко по-скъпо от струйно, но поне няма истерии с мастила , засъхнали глави и подобни глупости. Като ти трябва цветно - пусни го по мейла на някого - пак ще ти излезе по евтино. Ако много държиш да печаташ цвят - купи си и един евтин струен принтер, поне ще го изхвърлиш без яд. http://www.technomarket.bg/browse/270
|
| Сря Дек 11, 2013 10:17 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Сложно. Почваме от зад напред. Ако ще стои дълго време без да с епозлва, повечето струйни не стават, ще ти се скапват главите. Тези които са с глави на касетата са с по скъпи консумативи. Тия които пък са с издръжливи глави .. вече май ги няма, имаше навремето такива. От тук според мен забравяш за цветно евтино решение, още повече офис работа от време на време, по-добре по-евтини консумативи. Та избора ти е или чернобял мултифункционален среден или нисък клас, или цветен висок клас. Цветните висок клас за нови няма да говорим че там отиваш суми с 5 цифри, но има такива рециклирани, аз си взех такъв, за около 4 хил, и съм доста доволен. Та така, ако е просто да имаш нещо, в рамките на около 5-600 предполагам можеш да вземеш чернобял лазарен.
|
| Сря Дек 11, 2013 11:28 pm |
|
 |
|
goose
Ранг: Популярен
|
Мултифункционалните са компромис на качество за сметка на място. Аз лично предпочитам да заема половин квадрат повече и да си сложа отделни принтер и скенер. Така можеш далеч по-точно да подбереш техника с прилично качество, която да ти върши работа.
_________________ In God we trust. All others must submit an X.509 Certificate
|
| Чет Дек 12, 2013 8:45 am |
|
 |
|
radolin
|
Аз за моя офис си взех от разни вносители на употребявана техника Dell 1815dn, не си спомням колко струваше, но почти без пари – принтира, печата, има етернет интерфей и може да работи директно с USB флашка.
|
| Чет Дек 12, 2013 11:34 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами многофункционалните са незаменими за по големи натоварвания, просто защото в момента почти всичко за големи натоварвания е мултифункционално  Проблема е с малките и евтини решения. Аз лично съм против малко мултифункционално у-во, но ако ще е и ще с епозлва от дъжд на вятър по добре лазерно такова, верно монохромно, но поне ще работи като потрябва а няма да се чудиш от къде да си купиш рефили. Едно време имах принтер Epson 760 май беше А3, това добиче беше доста кораво, можеше да стои с месеци и години но като го пуснеш печаташе, само минаваше процес на почистване на главите, и еидн IBM А2 имах такъв ... но повечето струйно след такъв период от време можеш да ги отпишеш.
|
| Чет Дек 12, 2013 11:40 am |
|
 |
|
milenjs
Регистриран на: Сря Мар 08, 2006 2:12 pm Мнения: 2017 Местоположение: Котел
|
Заръчал съм това, - http://hp.most.bg/hp-laserjet-pro-m521d ... 8P79A.htmlплатено е но чакам да го доставят че казаха 4 седмици от мост. Ако искаш ще споделя впечатления, на пръв поглед изглежда ОК, консумативите евтини, не си заслужава да зареждаш касети дори - съвместима за 12500 копия е около 90 лв.
|
| Пет Дек 13, 2013 10:42 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз имам стаичка с притери, скенери и мултифункционални  но всичките мастилени и един иглен с трактор (!). Като ми затрябва преди седмици спешно да печатам количество поне първите 3-4 взеха да ми играят номера заради дългия престой и изтърчах до Техно-к'вобеше и си взех евтинджос Xerox Phaser 3010 ( вече писах за това) - след малкото объркване около настройките на тип хартия добичето издържа с успех всички изпитания, дори за платки става. Същата серия има и мултифункционално WorkCentre 3045 (видях го). Доколкото ти разбрах питанката ще ти свърши работа за минимум пари, има и вариант с 10/100BaseTX Ethernet, USB 2.0, Wi-Fi но се предполага, че цената ще надхвърли рамките на евтинджос и тогава е по-добре да смениш марката/модела.
|
| Пет Дек 13, 2013 12:38 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Мастилени простотии - твърдо не. В офиса сме с светно лазерно на HP, сигурно 2 години вече. Никакви грижи. Само си поема хартиите за сканиране, може да копира, може да сканира директно в PDF и всякакви от сорта. И WiFi си има, и кабелен LAN. Цена- трицифрена, в долари. Към днешна дата предполагам нещо такова му е еквивалента: http://www.dps-bg.com/item2045/CE863A-H ... -faks.htmlВкъщи съм с цветен лазерен принтер пак на HP. Пак никакви грижи. Консуматива е скъп, но ако не го ползваш не се хаби. Могат да се пълнят и става по-човешко. Печатам предимно черно и цветните не са сменяни отдавна. Качеството на печат когато го купувах беше най-доброто в класа. Единствената досада е че и двата от време на време си наумват да се чистят, калибрират и т.н., и ако в тоя момент печатиш се чака малко повече. ПП: WiFi и да няма, като го включиш към рутера проимва.
|
| Пет Дек 13, 2013 4:04 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|