| Автор |
Съобщение |
|
3aek
Ранг: Форумен бог
|
 DJ меринджей
предстои коледно напиване с колеги намерихме малко уютно ресторантче и си викам чакай да намеря някой DJ да ни пуска 3 часа приятна музика да не се занимаваме ние с това... проверих в гугъл и пуснах няколко запитвания офертите които дойдоха ме разбиха от смях, от 150 до 400 лв искат юнаците за 3 часа да пуска МП3-ки че аз на инжинер с 20 г опит плащам по-малко на час единият взе да ми обяснява как апаратурата му струвала 20 000 лв, а на уеб сайта му се снимал с лаптоп ASUS за 500 лв и някакво усилвателче с тонколони  тези хора луди ли са или тези дето им дават баницата? как така ще искат 400 лв за 3 часа работа, това да не е озвучаване на концерт на Лили Иванова?
|
| Чет Дек 12, 2013 4:11 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: DJ меринджей
Факт. Толкова са им тарифите по празниците и им ги плащат.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Чет Дек 12, 2013 4:19 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
можело е да ти обясни за аФторските права, трудното точене от замунда, сребърните кабели с ориентирана кристална решетка... сега им е жътвата, услугата е кът и цената е готова.
|
| Чет Дек 12, 2013 4:40 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Скъпи са, варианта е да ги викнеш и после бой бой, до де си плати трите часа работа, умните се усещат да си тръгнат преди да почнеш да им искаш и пари 
|
| Чет Дек 12, 2013 5:07 pm |
|
 |
|
palavrov
Регистриран на: Вто Окт 11, 2011 11:53 pm Мнения: 4582 Местоположение: Brussels / Пловдив
|
А едно време какви DJ имаше ... 
_________________ Мразя да мразя ...
|
| Чет Дек 12, 2013 5:27 pm |
|
 |
|
3aek
|
ще взема да направя една плейлиста с MP3-ки и ще остане повече бюджет за пиене  просто ми е забавно, как някакви момчета, които сигурно трудно са завършили с 3 училище могат да искат такива пари за толкова работа ми то ако мога да вземам два пъти седмично по 400 лв да пускам музика някъде за какво ми е да съм инженер и да си късам нервите с проблемни клиенти баси не вярвам да издават и фактури, 3 бона на месец за 3 дена сумарно работа и пей сърце
|
| Чет Дек 12, 2013 5:39 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Дек 12, 2013 5:58 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Точно така са, понеже и събития организира една от фирмите, редовно си имаме вземане даване с такива индивиди, е ние сме си спазарили фиксирани цени но пак не е евтино и фактури може, ама друг път. Такъв е живота. Някои наиситна са инвестирали в техника, не идват само с лаптопи. Отделно по лаптопите цената не е в лаптопа а в софта, там имат софт за музиката, LED екраните, за осветлението, не че това оправдава тарифите им де, но просто не е като само да пускат музика, поне тия дето ги наемаме.
|
| Чет Дек 12, 2013 7:49 pm |
|
 |
|
nik
|
всяка монета си има 2 страни от една страна много пари - ама не може да го сравнявате с постоянна работа, предложете му едногодишен договор за 300 купона по 5 часа всеки - сигурен съм цената ще падне, еднократното е винаги по скъпо, докато има кой да плаща цената ще се вдига от друга страна обаче - техника имал, таратанци, докато бях студент съм правил много купони, и до скоро като ме зачислят някъде да пускам музика с 1 лаптоп и луд купон до зори, пари не съм вземал, обаче сега ме затисна работата и един ме замества, с много техника, и хем редовно си плащат хем редовно го псуват, че развалил партито със смотана музика (макар да има всякаква) и нищо от което са си поръчали, миналата седмица ги тормозил половин час със слави трифонов, едно след друго....
а плейлиста - зависи какъв е купона, ако е за маса лаф мохабет, ядене и пиене - може, но за танцуване, да държиш хората на крак - трябва да стои някой да усеща на къде върви настроението и да им угажда
|
| Чет Дек 12, 2013 8:05 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
аз ше ви пускам мп3-ки цяла вечер само за едене и пиене на корем 
|
| Чет Дек 12, 2013 8:13 pm |
|
 |
|
3aek
|
+1 
|
| Чет Дек 12, 2013 8:23 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Майтап-майтап, ама познавам един образ дето тава кебабчета изяжда  та не се знае кое изляза по-евтино 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Чет Дек 12, 2013 8:36 pm |
|
 |
|
am stereo
Регистриран на: Съб Дек 08, 2007 10:51 am Мнения: 1869 Местоположение: ♪♫♣♠|☼◙▲♦▼☻╬☺∞
|
_________________ DT-838 ((( STEREO ПОЗДРАВ))) за форума - https://youtu.be/xy921Pn3lhA
|
| Пет Дек 13, 2013 10:41 am |
|
 |
|
valioman
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Съб Сеп 17, 2005 5:07 pm Мнения: 813 Местоположение: Сливен
|
Като стана дума за Меринджеи ... не знам гледахте ли африканското реалити на БТВ-то .. миналата седмица май беше, бяха на купон та там африканчето дето ги забавляваше беше с 2 телефона миксирани с некъв пулт с 2 потенциометъра .... направо ма оцъкли 
|
| Пет Дек 13, 2013 11:37 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Аз като заредя МП3-ки първата ми работа е да оправя автоусилването и таговете с помощта на Foobar2000 и евентуално Last.fm Scrobbler. След това в режим Shuffle фубарът се държи много адекватно и никакъв DJ не ти трябва. Решението е изпитано: много години аз пущах музиката на работата. П.С.: Да дойда да го демонстрирам?  Едит: забравих да кажа, че Foobar2000 е с най-качествените вградени кодеци и се настройва както си искаш - вж картинката как се харесва на Бонго. Зареждането му обаче е адска досада и ако някой иска ще пусна едно архивче тук.
|
| Пет Дек 13, 2013 11:52 am |
|
|