Отговори на тема  [ 3070 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 205  Следваща
Altium Designer... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: Altium Designer...
Аз ползвам ей това в комбинация с обикновена мишка и нещата стават доста лесно и интуитивно:
http://www.3dconnexion.com

Изображение

Вто Яну 07, 2014 8:39 pm
Профил

Те такова заглеждам и аз но с повече функции, мен за солида ми трябва, ама това с кабел няма ли го ? Имам някакви грижи с жиртуалната машина, логитех мишки не ми работят както и да я настройвам, MacOS не ги познава ....

Вто Яну 07, 2014 8:42 pm
Профил
Аватар

Ами моето е с кабел, ама тая снимка ми попадна първа :D .
Това обаче е само за въртене в 3D режим - за друго не става, обаче пък за 3D-то е префектно. Върти във всички посоки и зумва. Има и два бутона, дето аз не ги ползвам за нищо.

Последна промяна Dimitar на Вто Яну 07, 2014 8:55 pm, променена общо 1 път

Вто Яну 07, 2014 8:51 pm
Профил

Ами мен основно за въртене в 3Д ми трябва, че нещо с мишките проблем. Сега ползвам айпълсска мишка и там нямам бутон на скрола, то и скрол няма като такъв де, та трудно въртя обекти, наказание си е, но допълнителните функции на по големите също са полезни в солида а може да с епробвам да им атачна функции и в аутокада че новия нещо са го засрали, седи седи и почва д ане можеш да пишеш команди директно, трбява ESC, ESC .... или да кликаш долу ... на къде върви светът, всичко ново е по-счупено от старото.

Вто Яну 07, 2014 8:54 pm
Профил
Аватар

Не ползвам 3D CAD-ове, но ако на някой му върши работа може да погледне този тракбол:

Kensington Slimblade: 4 бутона + интуитивен скрол с топката

Изображение

http://www.kensington.com/kensington/us ... /slimblade™-wired-media-trackball.aspx

Вто Яну 07, 2014 9:05 pm
Профил

Пробвал съм тракболи различни, малко зор работа. Това което става и е интуитивно е таблет, обаче е неудобно заради размера. Малките таблети са малки, а големит заемат място. Иначе аз имам един който е малко по малък от А4, става за такива неща, и в аутокада му намирам приложение, но както казах голям, заема доста място.

Вто Яну 07, 2014 9:38 pm
Профил
Аватар

bobihot, мерси за инфото.
ще я пробвам тази мишка с двете търкалца, ако са истински де.

солида го карам добре с нормална мишка, не знам какво не му харесвате.

ментора, благодарение на едни руснаци, го пачнах и стана малко по-лесен за мишкокаране, къстемизирах и някой строукове.
то излезе междувременно и нова версия, та не знам дали дези придобивки ще работят и в нея. бюлетина им с пачнати "фючъри" расте от версия на версия като краварска ерата, същевременно имат странни бъгове, които висят по 5 години на стената на плача. а пък съм в средата на проект и преди да видя напоени платките няма да си удрям сам тухлите.

на всичкото отгоре ментарджийте шумно рекламират новата си концепция Xpedition (махат 'е'-то в началото и правят едно голямо 'Х'). ще е голямо шоу, а на нас юзерите - дупе да ни е яко.

обаче това недоносче САМ350 колкото пъти го пусна, все псувам и вдигам кръвно. ама те не могат да запомнят от коя директория си правил последно импорт на гербери, какво остава да се оправят с мишки, плъхове и тухли.

Вто Яну 07, 2014 10:44 pm
Профил

За солида до де имаш пълнофункционална мишка е ОК, но какво казах на лапатопата някои мишки са проблем не знам защо, явно от виртуалката, аз смених паралела с VM Ware. Но така или иначе с тия въртялки е малко по удобно. За друго не са ми нужни, вече в аутокада функционални бутони ама до де им атачнеш кой кво да прави ... абе в алтиума каква работа върши ? Там нали има само 3д превю, или за тая цел го ползвате.

Вто Яну 07, 2014 11:14 pm
Профил

ToHu написа:
Там нали има само 3д превю, или за тая цел го ползвате.

Не е съвсем 100% превю. Можеш да мсетиш компоненти и да гледаш дали се карат с нещо например. Много по-лесно преценявам разстояния в тоя режим, което ми позволява да набутам чарковете максимално близо един до друг например.

Вто Яну 07, 2014 11:24 pm
Профил ICQ
Аватар

Dimitar написа:
Аз ползвам ей това в комбинация с обикновена мишка и нещата стават доста лесно и интуитивно:
http://www.3dconnexion.com

Изображение

Това би трябвало да бачка и в 2D режим на алтиума. Скрол по хоризонтала и вертикала, зуум.

ДедоБоре написа:
...солида го карам добре с нормална мишка, не знам какво не му харесвате...

Вярно че солида съм го учил недоучил, но само с мишка ми е много неудобен. Липсват ми алтиумските комбинации на скрола: scroll = скрол по вертикала, crtl + scroll = зуум, shift + scroll = скрол по хоризонтала. При бегъл преглед, така и не успях да намеря къде може да се конфигурира това. Разваля ми алтиумските навици... :D
Отделно, че зуумът му е наопаки от всички други виндовски софтуери. Това поне се лекува де...

Сря Яну 08, 2014 12:32 am
Профил

И тази ми се вижда интересна и би трябвало да е с добро скролване и точно позициониране и по диагонал:
Innovative OptoWheel mouse
Traveler 355 Laser
Изображение
http://www.geniusnet.com/wSite/ct?xItem=16524&ctNode=104

От горе вместо ролка има оптично следене на пръста на къде се движи.
В предна работа използвах Trackball и бях доволен, но за текстове и визуално програмиране. Не съм пробвал КАД системи как вървят с него. В някои отношения е по-удобен от мишока и може би по-точно позиционира.

Чет Яну 09, 2014 2:30 am
Профил WWW

Въх недей :)
Имам подобна - gemius netscroll t220, точно с оптика вместо скрол - голямо наказание е.
Почти никога не можеш да скролираш вертикално без да тръгне и хоризонтално и на всичкото отгоре усещането е доста по кофти от това на мишки с нормален механичен скрол. На всичкото отгоре при опит за хоризонтално скролиране, получаваш бонус - и вертикално такова :)

Нед Яну 12, 2014 2:33 pm
Профил

Искам да попитам как да си прехвърля схемичка от Altium към pdf, за да мога да си я направя в домашни условия?! Опитах всички принтери, които имам, но винаги се мащабира. При OrCad използвам един Zen printer и се получава, но тук не знам как да подходя ...
Благодаря!

Пет Яну 24, 2014 11:05 am
Профил

Аз си генерирам gerber файлове и след това си ги принтвам - става си 1:1.

Пет Яну 24, 2014 3:32 pm
Профил

Дам! Така е ОК! Аз се опитвах през outjob файл!
Благодаря!

Съб Яну 25, 2014 4:57 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3070 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 205  Следваща