|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 4:28 am
Изработване на детаил от неръждавейка
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Изработване на детаил от неръждавейка
От кога и пред тях има колчета, последно паркирах до дървото през сервиза ... не съм ходил от 2-3 месеца май. Такива фирми трбява да са някъде където има паркинзи, не знма защо се бутата там. Ние затова избягахме в лозен, място за паркиране бол, и за коли и за техника.
|
| Нед Яну 19, 2014 3:24 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 |  |  |  | ДедоБоре написа: само като им видиш сайтовете и комет ти се издига в очите  късметлий сме. инокстрейд пък съвсем не разбрах какви болтове предлагат... евроболц станаха и трудни за ходене, откак набиха колчета по сливница. трябва да правиш едни осморки в квартал с улици по стандарта "Стара планина", да се дебнеш с жълтите жилетки и накрая да си изпееш песничката в магазина. да, имат много неща, но трябва да отидеш на място. цени и количества са фирмена тайна. да не говорим за някое pdf-че. верно, повечето болтчета са по стандарт, ама дори да ти е под ръка не винаги е удобно. да не говорим, че стандарта дава само габаритни размери. |  |  |  |  |
Дедо, инокс трейд сайта им е зле. Те даже голяма част от позициите ги нямат в магазина в повече от 100 бр.  Обаче цените им са в пъти по-ниски от на евроболт ако се отнася за стандартен набор бурми от неръждавейка. Последния път като ми казаха цената и като видях, че в евроболт съм платил точно 2 пъти повече и то за "ръждавейка"... направо ми стана лошо. Общо взето последните са добри в набавянето на някой екзотики, ама ако ти трябват базови бурми от нераждъвейка в големи количества - инокстрейд.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Яну 19, 2014 4:07 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Иначе по мойта тема, сега ми хрумна, че такива детайли може и да има някъде готови. Защото същата клик система се ползва например при електростатичните ленти: http://www.digikey.com/product-detail/e ... ND/1112990Ама знам ли като какво да го диря по каталозите... пък и като знам тия фирми дето се занимават с електростатики какви са им цените....
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Нед Яну 19, 2014 4:14 pm |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Поредната безумна идея... Стандартен болт М4Х10. Към главата му се заварява, запоява, заварява с точково заваряване, закрепва с помощта на силата и т.н. копчето което е закопчано на гривната от последният линк. Редакция: Да не прозвучи като реклама, но Инокстрейд имат доста приличен асортимент на склад. По витрините им освен стандартните крепежи съм виждал изложени и самонарезни винтове, щифтове, зегерки, федър шайби, стопорни болтове, гайки осигурени против саморазвиване, въжета, панти и куп други за които не се сещам в момента. Всичко е неръждаемо.
|
| Нед Яну 19, 2014 5:03 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Да ти кажа от тях не съм пазарувал много отдавна. Преди 4 или 5 години правих едно изделие и за там ми трябваха неръждавейка крепежи, тогава ходих при тях но не намерих почти нищо от това което ми трябваше. Скоро не съм минавал, това че цените им са по добри от на евроболт не го предполагах, ще трябва да намина, дали имат каталози на това което продават .. не е евроболт имат.
|
| Нед Яну 19, 2014 5:23 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Аз не му разбирам на това, но не може ли да се потърси болт с глава с дължина 4.5, след което болта да се завие в цилиндър, този цилиндър да се затегне на струг и струга да оформи закопчалката?
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Яну 19, 2014 7:25 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Е да де, нали за това говорим, но както и колегите казах това спестява лесните операции, правенето на резба ако има канал не е толкова сложно, най-пипкавата част е ябълката на която се закопчава кабела.
|
| Нед Яну 19, 2014 7:30 pm |
|
 |
|
radolin
|
|
| Нед Яну 19, 2014 8:39 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Тия са от другия модел, там главата на основата е широка и отворена отгоре. Те и в живота тик так копчетата са точно тия два вида, просто тоя е от другия.
|
| Пон Яну 20, 2014 9:37 am |
|
 |
|
radolin
|
Да, вярно, не знам и аз къде съм гледал. Значи по близки до твоите тогава са "Lift the dot" или "one way lift". Визуално приличат, обаче никъде не видях дадени размери, да се разбере дали съвпадат. Все пак може да погледнеш: http://www.ddthreadsplus.com/fasteners/ ... wstuds-201http://www.sailrite.com/Lift-The-Dot-Ma ... tzbyfH8Ibw
|
| Пон Яну 20, 2014 11:28 am |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
И аз видях нещо подобно: http://snaps.dotfasteners.com/item/lift ... d&filter=0Може да помислиш върху идеята да купиш такъв детайл готов, а само да му се стругова главата според твоите размери.
|
| Пон Яну 20, 2014 11:37 am |
|
|