Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
разработване на реле за осветеност с микроконтролери 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Re: разработване на реле за осветеност с микроконтролери
https://www.youtube.com/watch?v=bWE_br9WIMY

:D :D :D :D

Сря Яну 22, 2014 10:16 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Аз не искам да ангажирам никой да ми прави курсовата работа, като се занимава със изработването на схема и програма, а просто търся помощ било то с дадена информация в някой сайт или съвет как да я сътворя :)

Сря Яну 22, 2014 10:20 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Момчета, а като (ако?) завършите, пак ли ще търсите някой да ви свърши работата?
Я се пробвайте в разни сайтове като:
http://www.guru.com
http://www.odesk.com
http://www.elance.com
http://www.rentacoder.com
http://www.freelanceer.com
....
Все някой разбирач индиец ще ви свърши работа - то като гледам натам сте тръгнали ... и с тоя европейски вид ще направите голяма кариера в хиндустан.

Сря Яну 22, 2014 10:26 pm
Профил

Ами за помощ проблем няма, и ако за това става въпрос решил ли си с какво ще мериш светлината ?

Сря Яну 22, 2014 10:33 pm
Профил

Използвайки това за основа, заменяш ОУ-то с контролера си. Написваш 10 реда асемблер и си готов :)

Чет Яну 23, 2014 1:08 am
Профил
Аватар

and1rz2 написа:
Аз не искам да ангажирам никой да ми прави курсовата работа, като се занимава със изработването на схема и програма, а просто търся помощ било то с дадена информация в някой сайт или съвет как да я сътворя :)

Обясни какво трябва да прави това "реле". Без това няма как да ти се помогне.

Чет Яну 23, 2014 11:06 am
Профил

Предполагам, че релето за осветеност превключва осветеността. По зададени критерии - примерно часовник или атмосферно налягане превключва осветеността - измества фотоните идващи от слънцето на различна локация - примерно нивата с царевица и нивата с пъпеши.
Може да се реализира със система от огледала монтирани на подвижна основа която се мести с актуатор в зависимост от показанията на влагомера и алармената система.
Страшно ми е любопитно тоя даскал дали някога си е правил труда да обясни на студентите поне елементарните неща по темата. Какви ги държи в МЕИ-то като не си е мръднал пръста да налее поне 1 капка мозък в детските главички. Сигурно и доцент или професор се пише. Аман от такива некадърни недоклатени даскали. За цял семестър 1 смислен урок не е преподал.

Пет Яну 24, 2014 11:23 am
Профил

Pif написа:
Предполагам, че релето за осветеност превключва осветеността. По зададени критерии - примерно часовник или атмосферно налягане превключва осветеността - измества фотоните идващи от слънцето на различна локация - примерно нивата с царевица и нивата с пъпеши.
Може да се реализира със система от огледала монтирани на подвижна основа която се мести с актуатор в зависимост от показанията на влагомера и алармената система.
Страшно ми е любопитно тоя даскал дали някога си е правил труда да обясни на студентите поне елементарните неща по темата. Какви ги държи в МЕИ-то като не си е мръднал пръста да налее поне 1 капка мозък в детските главички. Сигурно и доцент или професор се пише. Аман от такива некадърни недоклатени даскали. За цял семестър 1 смислен урок не е преподал.

Не е ясно и тези момчета колко са били по лекции и упражнения - не можеш да научиш някой на нещо като той самия не иска да се научи :)
Всяка година тук се появяват хлапета да търсят "помощ" за неща които би трябвало да ги знаят - от кумова срама търсят помощ ами не пищов ... имат си и те достойнството все пак :)
П.С. Да не припомням оня юнак дето подпали на "кумова срама" ...

Пет Яну 24, 2014 12:46 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Така само да кажа че в ТУ-София,ФЕТТ има много свестни даскали. Има хора които се занимават само с аналогова техника, силова техника и ред код не могат да напишат. Тия които са по програмирането са мега добри, и си разбират от нещата, и те си имат любими производители/архитектури, демек не знаят всичко. Един се занимава с предимно с PIC,TI,ATMEL,MOTOROLA, но всички са наясно HC11, и са стари кучета пишат само на асемблер. Естествено не може всичко да се предаде на един път. 1-во ЕМЕБЕДЕТ ПРОГРАМИРАНЕ НЕ СЕ ПРЕПОДАВА В БАКАЛАВРСКИЯТ КУРС !!. Има един предмет който се казва Микропроцесорна техника, той е въвеждащ: ядра, архитектури , основни модули, основни положения и толкова. От мен да знаете тия студенти които се оправдават с преподавателите обикновено са най-мързеливите селски тарикати. Ама нищо че той не е учил, професора му е виновен че е скъсан.До тук с МЕИ-то. Да дам един съвет (не че съм кой знае какво да давам съвети) дърпате http://www.mikroe.com/, отделяте 2-3 часа с хелпа(примери+схеми ще намерите там) и за 3 дни са правите проекта. Аз така започнах. Проекта ми беше LED фенер със слънчево зарядно. Кода беше 15 реда, грозен и неоптимизиран, ама работеше, и това беше достатъчно. Никой не е почнал със совалка, почва се полека-лека. Диодче, тук таме, моторче ще завърти, бутонче, дисплей утре. Друг е въпроса ако само искате да избутате.

Съб Фев 08, 2014 11:44 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

малей страхотно е паднало нивото бре хора, като Дунав през лятотол То май тия момци не са учили и материали и градивни елементил По мое време се учеше.

Нед Фев 09, 2014 2:14 am
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2