|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:37 am
Power Point или деривати - някой ползвал ли ги е?
| Автор |
Съобщение |
|
bongo_x2
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
 Power Point или деривати - някой ползвал ли ги е?
Щото на жената дето пак ще става учителка и искат презентация. Отне ми 3-4 дни в скубане на коси: - office пакетите винаги съм ги смятал за ненужни, но професорите ги изискват; - досега и правих всичкото с Apache Open Office (срам ме е да крада в случая и още повече да платя на M$) и бях доволен; - ударих на дърво с Impress - фрашкан с бъгове, но на един комп имам скраднат Power Point 2003 и той се оказа още по-дървен; - накрая разбрах какво да не правя и скалъпих прилична презентация в последният момент . - далеч по-лесно щях да скалъпя DVD вместо ш*баното .ppt . Виждал съм десетки презентации, но съм си мислил, че авторът не е кадърен. С това ли работят сладкогласните от Уолстрийт?! Иначе: останах без нерви гледайки на какво учат хората които ще учат децата ни (малките). Мога да изпиша цял ферман обаче изречение от предпоследният слайд ми дойде капката вповече и ме разпсува като каруцар ама жената ми забрани да го променям: "Ценностната система е уникална за всяка личност, но на практика представлява интериоризация на социалните значимости ранжирани в индивидуален смисъл." П.С. Ся да кажа една моя: ядейки кюфтета ги прекарваме през уникалната си ценностна система но на практика интериоризираме социалната значимост ПРАСЕ транжирана в твърде индивидуален смисъл  П.С.2: и се оказа, че ми харчело около 1G RAM. Ами ако имах около половин както го искаше ш*баното WinXP?!
|
| Съб Фев 08, 2014 5:02 am |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: Power Point или деривати - някой ползвал ли ги е?
Бонго, според мен си болен пич и спешно се нуждаеш от специализирана помощ  .
|
| Съб Фев 08, 2014 8:01 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Ако в два часа посред нощ ти се наложи да реставрираш древен комп работил с изгубени вече пентиум 4 No1 (т.е. първият пуснат) и видеокарта и на сутринта се оказва, че всичко е джамба - Power Point-a не струва, и пак трябва отначало...
Последна промяна bongo_x2 на Съб Фев 08, 2014 1:56 pm, променена общо 1 път
|
| Съб Фев 08, 2014 1:54 pm |
|
 |
|
HCL
|
|
| Съб Фев 08, 2014 6:42 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Тоя опън офис найш ко убуу се търкаля на древен комп - няа ти стигнат парите за жилетчета...
|
| Съб Фев 08, 2014 8:46 pm |
|
 |
|
GaBOSS
Ранг: Минаващ
|
Съчувствам ти  Това недоразумени, наречено Повер Поинт трябва да бъде прилагано само върху затворници и то осъдени на доживотен /като им се приспаднат поне 10 г./ Жалкото е, че малоумната ни Държавна АдминиСрация с безумните договори на Ники Василев с монополиста Microsoft (а и множеството топли връзки преди това) докараха в образованието /и във всички държавни учреждения/ Microsoft Windows + Microsoft Office за да може да се пачкосат определени хорица. От там насетне се публикуват едни умопомрачителни изисквания документите да са на Word 2020, Таблиците на Exel 2022, Базите данни на Access 1965, а презентациите на Power Point. А работата новите продукти (след 2000 г.) на Майкрософт е направена така, че да оправдае цената им (над 700 лв чини само Офис пакета) и лапат ресурси като за два атомни реактора. Такова нещо пипам само с пръчка 
|
| Съб Фев 08, 2014 8:56 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Фирмите никой не ги кара на сила и интересно защо избират всички да работят с "гадния" MS Office, че даже и си плащат за него. Що ли са толкова тъпи да пълнят гагите на М$, след като има такива "безплатни" алтернативи  . Едни от основните ми въпроси когато трябва да подбирам с кой да работя или да наемам хора са дали са Линукс и опън сорс ревностни почитатели. Ако отговора е ДА - нямам повече работа с тях  . В 90% от случаите това са някакви ненормални лигльовци, с които е супер трудно да се работи  .
|
| Съб Фев 08, 2014 11:14 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
@GaBOSS - айде следващия път като имаш няква сериозна грижа с опън офис се обади на 24 часовия им online съпорт да ти помогнат. Това, че някой хора не могат да правят презентации - най-малко им е виновен PP.
|
| Съб Фев 08, 2014 11:40 pm |
|
 |
|
GaBOSS
|
Айде ми напиши с коя ОС -си, да ти кажа кой си. Па ако ми речеш колко пъти си се обаждал на БГ МС да ти дадат съвет, че и полезен, толкова шишета водка ще ти пратя.
|
| Съб Фев 08, 2014 11:53 pm |
|
 |
|
GaBOSS
|
Ама да, разбира се. Защо да се плаща на хора които могат да мислят, след като може да се плати на хора, на които им се казва КАК трябва да мислят. 100 милярда мухи не могат да грешат, яжте лайна и вие.
|
| Съб Фев 08, 2014 11:55 pm |
|
 |
|
nik
|
ами нали точно за това говори димитър - какво е добрия работник - който слуша и изпълнява как трябва да мисли, дори "яж лайна" трябва да започва веднага без изобщо да се замисля колко са мухите...
|
| Нед Фев 09, 2014 12:17 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Как ползването на Опън офис показва, че можеш да мислиш, а ползването на МС офис показва, че не можеш ако можеш да ми обясни много ще се радвам. Основна цел на всеки бизнес е да печели пари за собствениците/акционерите си. Една фирма избираща да работи с нещо различно от това, което ползват клиентите/доставчиците и е обречена да отделя ресурс за справяне с елемнтарни проблеми, вместо да се концентрира да се занимава с това, от което прави пари. Т.е. избора да се работи с продукти, които не са стандарт е загуба на пари и ресурси. Отделно трябва да ти говори много, че хората предпочитат да крадат платените продукти на MS вместо да си сложат безплатните опън сорс такива. Отделно цената за фирми не е 700 на работно място за МС офис, а е доста по-малка и това е съпоставимо с това един служител днес да не може да си свърши работа, заради проблем с продукт, зад който няма съпорт и който има проблем със съвместимостта. Така че като си излезнеш от дупката и погледнеш света от малко по-високо се виждат съвсем други неща, които не си даже подозирал, че съществуват. Това с мухите и лайната беше някакво супер олигофренско сравнение, което хич не подхожда на човек, дето ползва опън офис, щото се мисли за много интелегентен  .
|
| Нед Фев 09, 2014 12:19 am |
|
 |
|
Dimitar
|
Тук има една много вярна приказка, която се използва в такива случаи - "Мисленето е доста над твоя pay grade" така, че обикновено (в 90% от случаите) на работниците не им се налага да мислят, а да изпълняват и работят по инструкции. Почнат ли да мислят за неща, дето са извън компетенциите им и почват да се появяват проблеми. Това, че работиш на бюро и на компютър не означава, че трябва/можеш да мислиш - сори ако до сега сте си мислили различни неща  .
|
| Нед Фев 09, 2014 12:22 am |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Бахти смешковците, OpenOffice си има и платена версия, така че който непременно иска платена поддръжка може да си го закупи, нищо сложно няма в това.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Нед Фев 09, 2014 5:15 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Това значи ли, че ако кихна еднократно $700 вече мога да препращам задачите ми за Урод, Ексел и ПП към съпрорта да те да ми ги правят? Подкрепям GaBOSS. Ако ви трябват индийци наемете си индийци, на тях и да им плащате малко и да им плащате много все няма да мислят. Това, че някой шеф е в бизнеса 40 години не значи непремено, че разбират повече от стажант: http://thedailywtf.com/Articles/Classic ... dexer.aspx
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Нед Фев 09, 2014 10:01 am |
|
|