|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 1:34 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|
Microchip's ICD2 (newbie) -> !logic
| Автор |
Съобщение |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
 Microchip's ICD2 (newbie) -> !logic
!logic
---
Еми ICD2 вързано , указано как да е .
Всичко на 6 , давам му read (като debugger) и ми казва ок всичко прочетено точно.
Обаче (нали трябва поне така мисля логично) да ми изкара екран с asembler - програмата т.е ?
Най-малкото , ако искам да я запиша.
Викам си добре де , явно има някаква странна измислена хватка -> ръководството -> user manaul и там пише "давате read , и после може да запазите прочетената програма като дадете save as" е да ама логично при мен save as е неактивно - сиво , защото просто няма какво да запиша , защото нямам никакъв прозорец с никаква програма
---
Та въпроса: как аджаба като прочета програмата да я ВИДЯ ???
Хъх ...
И воаля, ама не ... [/list]
едит:
MPLAB 7.22 (FULL) - windows exutable 32bit -> от microchip.com съм го свалил.
|
| Съб Дек 31, 2005 6:31 pm |
|
 |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
По памет - горе някъде има мемю за прозорците. Там има и програмна памет. Като изчетеш чипа, тоя прозорец трябва да се актуализира автоматично и вътре да е кода на прочетеното. На асемблер естествено.
Но от камарата уорнинги дето имаш си мисля, че едва ли ще видиш нещо смислено. Най вече защото ID то на проца ти е 0х00, което ще рече че просто дебугера не се конектва към чипа. Това може да се дължи вече на хиляди причини. Най честата е че чипа не е захранен, или окабеляването не е читаво.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Дек 31, 2005 6:41 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Значи грешно си ме разбрал ЦЕЦО
Ето пак лога с по подробни обяснения ! моля те погледни го , предварително благодаря
----------
 |  |  |  | Цитат: Connecting to MPLAB ICD 2 ICD0019: Communications: Failed to open port: (Windows::GetLastError() = 0x2, 'The system cannot find the file specified. ') ICD0021: Unable to connect with MPLAB ICD 2 MPLAB ICD 2 Ready [ТОВА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ Е ПОНЕЖЕ АВТОМАТИЧНО СЕ ОПИТВА ДА СЕ ВЪРЖЕ С ИЦД-ТО , обаче на USB, а аз го ползвам на сериен (1-ви порт)] ------------------------------------------- [ указвам от настройки ком 1 скорост 57600 и давам конект ] ICDWarn0034: Please ensure that your system's serial FIFO buffers are disabled. [направил съм го]Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected Setting Vdd source to target ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x71, read=0x0) [ тука дава този warn и само това ме притеснява, но надолу не се оплаква при последващи четеня/запис ] ...Reading ICD Product ID Running ICD Self Test (виж че самотества е наред  ...Passed MPLAB ICD 2 Ready Reading... ICDWarn0038: When using auto-calculate write range, reads cover the entire memory range. Do you wish to continue? [ давам OK, пък и това предупреждение ползваш ли автоматично смятане си я дава винаги, така че въобще не ме притеснява ] ...EEPROM ...Program Memory (0x0 - 0x1FFF) .. Config Memory ...User ID Memory ...Read Succeeded MPLAB ICD 2 Ready |  |  |  |  |
---- значи хванах го ... ------- почнах опитите с хедър , който аз си правих и по погрешка бях дал вместо 4 крак ISCP на 40 пин, на 20-ти. преди да бях разбрал , че хъдера ми не е в ред пробвах запис , четене и прочие, ама неще. оправих хедъра и от тогава само съм чел (давах read program, но не и write), писах във форума ... и сега се усетих , че с оправеният хедър не съм записвал -> сега записах прорамата и чета програмта на 6   |  |  |  | Цитат: //вече след правилният запис ето как работи  onnecting to MPLAB ICD 2 ICD0019: Communications: Failed to open port: (Windows::GetLastError() = 0x2, 'The system cannot find the file specified. ') ICD0021: Unable to connect with MPLAB ICD 2 <<<<< това е защото търси на ЮСБ по подразбиране а аз съм на сериен порт MPLAB ICD 2 Ready --указвам сериен , конект и на 6  ---- ICDWarn0034: Please ensure that your system's serial FIFO buffers are disabled. Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected Setting Vdd source to MPLAB ICD 2 Target Device PIC16F877A found, revision = b4 ...Reading ICD Product ID Running ICD Self Test ...Passed MPLAB ICD 2 Ready Reading... ICDWarn0038: When using auto-calculate write range, reads cover the entire memory range. Do you wish to continue? ...EEPROM ...Program Memory (0x0 - 0x1FFF) .. Config Memory ...User ID Memory ...Read Succeeded MPLAB ICD 2 Ready |  |  |  |  |
едит: ЦЕЦО благодаря ти много че ми обърна внимание въпреки че сме 31-ви декември
Весели изкарване на Всички
Лично при мен има много ... повееч то са айде няма да давам х-ки , ама не мога да разбера радоста в пиратките , в зарята да , ама в пиратките , от две седмици вече само пиратки , голем "кеф" .. хъх 
|
| Съб Дек 31, 2005 7:22 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами като разпознае процесора (т.е. ИД-то не е 0х00), вече е друго.
Аре стига толкоз, отивам да пия. Заминавай и ти.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Дек 31, 2005 8:21 pm |
|
 |
|
Bezmozachen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Апр 27, 2005 2:47 pm Мнения: 349 Местоположение: Varna
|
Записа на прочетената информация от пика става с File->Export в HEX файл.
|
| Пон Яну 02, 2006 1:22 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
|
10x  Не го видях в user manual-a, което ме озадачава, щото тогава никакъв MANUAL не е
Благоадаря за информацията отновно .!

|
| Пон Яну 02, 2006 1:56 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
|
Дилемата продължава, купих си усб кабел (на ком порт наистина е бавно, поносимо , но бавно , пък и като знаеш че може бързо  ) . Инсталирах драйврите (всичко на 6), вързах животинчето (и тук ок).
Конект и радост, но не задълго:
И таз Framing Error хич не ми харесва, това доколкото знам означава , че се е получила грешка при комуникацията, в самия пакет/фрейм , който е съдържал информацията , нали ? След това не ми позволява да ползвам нищо, давам none като Debugger и пускам Programmer при което ми казва причинта защо не мога да правя нищо:
Е ясно горкото е 'забило' , това нормално един вид при обстоятелства по горе с framing error-a, та ...
... идеи ? 
|
| Сря Яну 04, 2006 4:15 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ъ странно такива пък съобщения за първи път виждам. Оригинално ли ти е ИЦД-то?
|
| Сря Яну 04, 2006 7:27 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
|
Чист Microchip ICD2 клон 1:1, но мен ме съмнява да не е прекъснала някоя пътека ... или нещо от този сорт.
По-точно около Cyris ли как беше името на USB чипа/ис-то не ми харесват пиновете как стоят , ама може и само така да ми се вижда.
Като цяло такава грешка хора са получавали във версия mplab 6.5 (Поне това което намерих в гоогъл) , като проблема е бил в Mplab.
Друго не 
|
| Сря Яну 04, 2006 7:43 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ами аз ползвам МПЛАБ 7.0 и не съм виждал такива съобщения. На всякакви процесори ли го прави? Макар че не трябва да е проблем на процесора, щом по сериен канал си работи.
На старите версии на МПЛАб беше обратното - работеше зле на сериен. Но с УСБ то не съм имал подобни проблеми.
Саипраса е просто емулатор на UART върху USB. Огледай наистина спойките около него, кварцовете и пр.
|
| Чет Яну 05, 2006 11:44 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 10 мнения ] |
|