Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Разпознаване на неизвестен(най-вероятно руски) микроконтроле 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
@Joro, вземи снимай фрееток и пусни някоя и друга снимка да го разгледаме от близо. Преди време във форума имаше един човек, дето се кълнеше че това нещо работело, цяла такава тема имаше, дори канеше хората на пловдивския панаир, за да демонстрира на място.

Нед Яну 01, 2006 12:33 pm
Профил WWW
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
¶-rev написа:
@Joro, вземи снимай фрееток и пусни някоя и друга снимка да го разгледаме от близо. Преди време във форума имаше един човек, дето се кълнеше че това нещо работело, цяла такава тема имаше, дори канеше хората на пловдивския панаир, за да демонстрира на място.

Еми това дето е 500лв не го поръчвах аз и не е при мен, но когато човека се ядоса и го разглоби , го снимахме с фотоклипа .. от него тия снимки са ми останали.

Иначе няколко човека преди това се събрахме и поръчахме варианта кит - направи си сам, дойде диск със схеми една от които е дал jmikirow , както и въпростия чип , за който става въпрос в тая тема.
Ще се разровя за диска да ви покажа и "схемите" от него.

Прикачени файлове:
tokfree.jpg
tokfree.jpg [ 18.88 KiB | Прегледано 1476 пъти ]
Пон Яну 02, 2006 1:52 am
Профил
Аватар

Мнение 
ето го и диска ... в диска има точно това с изключение на няколко западни пдф-а в папка детектори.
Като цяло човека демонстрира сериозна дейност. И това явно е част от измамата. Например схемата от папка Fish e руска и сигурно си е работеща, да не говорим че схемата Теl от папка Tel1 също е руска и си работеше едно време на аналоговите централи. Това според мен си е жива стръв. Дори и схемата за тока 3_BLOK.jpg е руска ,имаше я на някакъв руски сайт и преди време я бях срещнал в дискусиите на клуб Електроника на dir.bg. А в някъв руски форум даже бяха пуснали .hex за микроконтролера на тая схема. Та човечеца точно това използва! Пуска въдици и стръв по форумите , и в крайна сметка предлага "работещо" у-во . и ако си си чукал главата сумати време , най накрая се подлъгваш най малкото от любопитство и пълниш гушата на един измамник . Ето какво писах преди година (анонимно) на Господари на ефира:

Успях да се свържа с господина, който предлага устройството. Представи ми се като НИКОЛОВ. Личният контакт беше изключен като вариант, защото НИКОЛОВ ми каза: ПОСТОЯННО СЪМ В ДВИЖЕНИЕ И ИМАМ МНОГО РАБОТА. Въпросите задаваше той , а аз отговарях. Разбрахме се да ми изпрати СПЕЦИАЛНИЯТ ЧИП и ДИСК СЪС СХЕМА за свързване. Всичко пристигна както се бяхме уговорили. От тук нататък започна лутането. Схемата се оказа непълна и имаше неясности по нея. Звънях няколко пъти на НИКОЛОВ на за уточнения. Но той ми даваше некомпетентни отговори. Винаги в разговора НИКОЛОВ вмъкваше приказки от сорта на : "В МОМЕНТА МНОГО БЪРЗАМ ЗАЩОТО ИМАМ МНОГО ПОРЪЧКИ" , даже веднъж каза : "В МОМЕНТА СЪМ НА МИТНИЦАТА И ПРАЩАМ УСТРОЙСТВА ЗА .... ТАКА ЧЕ МИ СЕ ОБАДИ ПО КЪСНО".
Озадачи ме това, че подобни, но непълни схеми съм виждал по руските сайтове в интернет и си казах , че това устройство сигурно наистина работи.
Започнах да го сглобявам, но СПЕЦИАЛНИЯТ ЧИП нещо не беше наред и грееше много. Когато се обадих на НИКОЛОВ ми каза, че имало СЕРИЯ ОТ ДЕФЕКТНИ ЧИПОВЕ и в момента разпращал нови чипове. С две думи моят чип се оказа дефектен и аз трябваше да чакам. Чипа така и не дойде!
По същото време един познат поръча сглобеното устройство. То пристигна и започнахме да го тестваме, но не открихме никакъв полезен ефект от него. Тогава се опитахме да го разглобим, но устройството беше залято със смола. Все пак успяхме да го отворим. Изненадващо намерихме пробна платка, на която бяха безразборно нахвърлени елементи без никакъв смисъл. Дори и захранването на елементите не беше свързано. Измамата вече беше очевидна.

Прикачени файлове:
tokfree.rar [845.51 KiB]
1133 пъти
Пон Яну 02, 2006 2:55 am
Профил
Аватар

Мнение 
Забравих да спомена , че най-лошото е че от цялата работа запалих и приятели, а тези които ме питаха за подобно устройство им казвах че сигурно има , щото се говори усилено. И като единствен вариант излиза Токфрее и се набутваш и ти и набутваш и други хора от раз.... ей за това най-много ме е яд!!!!!!!!!!!

Пон Яну 02, 2006 3:04 am
Профил

Мнение 
maniac, с телефона става, ама е трудно, трябва от доста високо да се подпие заповед, инче оператора няма да си мръдне пръста. Но с провайдерите ... там винаги се намира някой познат дето ще ти свърши табота, примерно имам дста познати из софия които са админи по тия и разни други сайтове, от там може да се вземат IP-та, а пък от доставчика да с евиди кой е бил с това IP ... тоя си мисли че интернета му гарантира сигурност, всъщност ниюо подобно, дори и зала да ползва това е достатъчно :)

Вто Яну 03, 2006 3:30 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2