Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Проблем с флашването на LPC1754 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл

Мнение Re: Проблем с флашването на LPC1754
Здравей, в каталогът намерих таблица 567 на стр 621, която дава информация за размерността, началният и крайният адреси, за всеки сектор който може да се полза. с което както казваш неможе да стане директно това което искам да направя :).
Това което казваш за заплюването на адреси, бих могъл да го направя, но не знам коя част от кодът се обръща към адресите на фонтовете при самото принтиране - за да пренасоча "потокът" към вече заплютият адрес. Това което се опитах да направя до късна доба, до преди малко е свързано може би с първото ти предложение: посочвам адрес 0x6000, като данните от 0х6000 до 0х6220 ги копирам от флашът в моят буфер; след което влизам в лупът който ми чака да се прати файлът с моят фонт по RS-а, като параметърът cnt му запазвам текущата стойност (в случаят 0х220->544); след което изпращам файлът с моят фонт, като записвам елементите до 1700; и след което флашвам. Тази логика съм я вкарал в следните редове код:
Код:
void getFile_entry(void){
uint8_t RSReceveBuf[2048] = {0};
uint8_t c;
uint16_t cnt;
uint8_t *flash_addres = (uint8_t *)0x6000;

cnt=0;
      c = 0;

for(cnt=0;cnt<545;cnt++)
     {
         RSReceveBuf[cnt] =*(flash_addres+cnt);
     }

while (1)
      {
         c = comGetchar_host();

if(c!=0x18 && c!=0x1B && c!=0x76)
               {
                       if(c!=0x2C && c!=0x0D)
                        {                 
                          RSReceveBuf[cnt] = c;
                          cnt++;
                        }
               }
         if (cnt>1700)
         break;
      }

appFlush_dotline(TRUE);
   init_lpc17xx();
      b = fshProgram_flash_region((uint8_t *)0x6000,(uint8_t *)&RSReceveBuf[0], 4096);
   return b;
}

може ли ако не те затруднявам, да дадеш някакво мнение по следният проблем: буферът го пълня с данните до 544, но след това вместо да ми влезе в лупът и да чака (както досега е работило преди вкарването на for-ът във функцията), буферът ми директно почва да се пълни с 0хFF, без да съм пратил нищо по RS-а. Къде може да е проблемът в случаят? Просто дотук съм стигнал и утре продължавам да копая по случаят. Благодаря предварително :)!
--------- Edit ----------------
Здравей, бързам да ти пиша че тази сутрин опитах да дебъгна отново кодът който постах последно. Това което промених малко е размерът (третият член на функцията) на fshProgram_flash_region.Това което се опитвах да направя, мисля че сега работи. От тук нататък трябва да направя малко козметични работи..... проблемът снощи който се появи беше, че с вкарването на for цикълът с влизането в дебъг, започна да ми излиза съобщение че дебъгерът ми презаписва част от секторите на буутлоудерът. Но с какво точно нямам си напредстава.... Тази сутрин това нещо го нямаше, въпреки че използвам същият код. Много се извинявам ако съм бил неясен в някои мои исказвания, но мизерията тук е пълна :). Дебъгерът който изполвам е JLINK а не ULINK, кабелът с който го захранвам е USB, който като гледам какви жици стърчат сигурно е преправян нещо. Още един път се извинявам, понеже и апаратурата която използвам май не е една от най-професионалните.
Искам да се консултирам и за още нещо с теб, понеже буферът който декларирам ми е със зададена размерност RSReceveBuf - 2048, и след което следя до 1700 изпратен символ за да брейкна безкрайният лууп. Има ли начин като пратя данните по RS-а да следя за последният изпратен символ, и след това да брейкна, или да видя до колко символа се пращат по RS-а и брейкването да ми става по параметърът cnt (номер на член на масивът), а не по някой контролен символ. Размерът на данните ми покрива диапазонът от 0х00 до 0хFF.

Сря Фев 12, 2014 11:06 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

:)

Чет Фев 13, 2014 10:18 am
Профил
Аватар

breaniac написа:
.

програмирането - хоби ли ти е (или ти плащат) ?

Чет Фев 13, 2014 11:00 am
Профил

По скоро второто за моментът, защо питаш?

Чет Фев 13, 2014 12:07 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3