Re: Какъв е смисъла на регистрация по ДДС
Аз не виждам какъв е минуса на регистрацията. Каквото и да правиш, все ти е на сметка, освен ако не купуваш стоки от нерегистрирани по ДДС които ти ги продават като на цена с ДДС

Ако предлагаш услуги няма особенна разлика. Верно услугата се оскъпява с 20%, т.е. ако нормлано искаш 100 ще трябва да искаш 120, т.е. ставаш по неконкурентен, но пък може да искаш 100, което значи чеще получавап 83, но съшо така имаш 17 лв данъчен крдит който можеш да си го преспаднеш от твои разходи, а щом си регистриран по ДДС много разходи могат да минат като свързани с дейността дори и да не са. Мен досега всички ревизии са ми минавали, имаше период в който всяко тримесечие бях в ревизия защото възстановявах, това в продължение на 2 години. Не съм възстановявал милиони, но понеже инвестирахме в разработки разходите бяха повече.
Значи освен ако не си пълен измамник все имаш разход от който да си го приспаднеш, хария за принтера, консумативи, телефон, вода за офиса .. сега ако от чиста услуга правиш по 1 млн на месец, логично е че няма от къде да възстановиш толкова ДДС но аз ако докарвам по толкова от услуги нямаше да се притеснявам много за ДДС-то.
п.с. освен това не виждам как може да не минеш прага ако имаш някакъв малко по сериозен бизнес, освен ако не криеш оборот.