Отговори на тема  [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Втори монитор по USB ? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Втори монитор по USB ?
Фатката е да зяпам примерно схемата на единия екран , пък да бича платка на другия :)
Кво да търся, предполагам , че и други хора ползват такъв подход.
USB 2.0 to VGA Dual Display Adapter
http://www.ebay.com/bhp/usb-monitor-adapter

Сря Фев 26, 2014 5:23 pm
Профил ICQ

Мнение Re: Втори монитор по USB ?
Има не малък избор но не очаквай чудеса, фремрейта им е сравнително нисък, иначе има и на ЛАН.

Сря Фев 26, 2014 7:17 pm
Профил
Аватар

Повечето хора ползват видеокарта с два изхода. Повечето съвременни карти са такива, имат DVI+HDMI или VGA+DVI. Вързваш монитори и на двете и газ.

Сря Фев 26, 2014 7:18 pm
Профил ICQ

И аз съм за видеокарта с 2 изхода. Това за лаптоп ли е или за десктоп питаш?

Сря Фев 26, 2014 7:38 pm
Профил

И аз съм с карта с 2 извода. И 2 монитора, и вкъщи, и в работата. USB-то е по-скоро за статични неща с малко динамика. Според мен е нефелно решение, при положение че вече и доста евтини видеокарти си върват стандартно с поне 2 извода.

Сря Фев 26, 2014 7:55 pm
Профил ICQ
Аватар

Гледайки цените се чудя: обаче работят ли?
От време навреме ми бръмва мухата за малък LCD монитор с лепнат отгоре тъч (готовите са скъпарски) за контрол на компа и ако и видеото е USB :roll:

Едит: по нашенско не сте ли ги виждали? И тъч "лепенките", де.

Сря Фев 26, 2014 11:44 pm
Профил

Колко мислиш че струва тъча с контролера, хубав на 3М, който няма много общо с китайчовците, на 24" е от пордъка на 90$.
Иначе за USB както казах фремрейта е нисък, от там естествено не може да очакваш да гледаш видео и да се вижда добре .... но ако пък си на зор, в тоя на USB да хвърлиш схемата а на другия да рбаотиш става. Но има едни съвсем други решения, виж матрокс дуал дисплей, имат и трипъл. Това ти рпави виртуален монитор с резолюция примерни 3840х1080 а към него връзваш стандартните монитори и всеки си работи в 1920х1080, и си имаш два монитора или три ... там си работи като истински, няма забавяне, няма замазване или каквито и да е други "екстри". Ако е РС, най-евтиния вариант карта с два видео изхода, или просто допълнителна карта ако си с тази на дъното .. то вече е зор да намериш нещо само с един видео изход.

Чет Фев 27, 2014 12:26 am
Профил
Аватар

Не ме хвърляй в оркестъра - аз само за големичко дистанционно се изказах. Иначе повечето от древните компове поддържат два дисплея ама искат жица.

Чет Фев 27, 2014 12:52 am
Профил

Мнение IPS display
опа... грешка

Чет Фев 27, 2014 10:05 am
Профил ICQ

ike написа:
И аз съм за видеокарта с 2 изхода...

Фалшива тревога момчета. То и моя топлап бил с 2 изхода за екрани , вече ми показаха как ставала фатката. Благодаря за отзивчивоста :)

Чет Фев 27, 2014 10:32 am
Профил ICQ

ToHu написа:
...Това ти рпави виртуален монитор с резолюция примерни 3840х1080 а към него връзваш стандартните монитори...

Това го правят и моите двата, без да е Matrox или от сорта. Просто обикновен Radeon за около 100-ина долара,с 2 изхода. Даже и мониторите не са еднакви, но това не и пречи никак. Вкъщи дори единия е е на VGA вход, а другия на DisplayPort. Просто ги включваш и тръгват, без никакви допълнителни разправии.

Чет Фев 27, 2014 2:27 pm
Профил ICQ
Аватар

Да и при мен каратата не е нищо особенно, ама си бачка с 2 монтитора без забележки.

Чет Фев 27, 2014 3:03 pm
Профил ICQ

sparkybg написа:
ToHu написа:
...Това ти рпави виртуален монитор с резолюция примерни 3840х1080 а към него връзваш стандартните монитори...

Това го правят и моите двата, без да е Matrox или от сорта. Просто обикновен Radeon за около 100-ина долара,с 2 изхода. Даже и мониторите не са еднакви, но това не и пречи никак. Вкъщи дори единия е е на VGA вход, а другия на DisplayPort. Просто ги включваш и тръгват, без никакви допълнителни разправии.

Ти май не ме разбра, става въпрос за външен дивайс който се връзва към твоят един единствен изход, и към него връзваш два или три монитора. Твоят единствен си мисли че монитора е в резолюция 3840х1080, а релано там са три физически. Това има и следваща екстра, това може да са две отделни устройства, едното емулира монитора и праща всчико по SDI, имаш n на брой дивайса които могат да визуализират всеки един от тия 3. Това е много ценно, SDI върви по прост коаксиал, можеш да навръзваш много дивайси, и хвърля на 300 м, ако не ти стигат прост рипитер и още 300, качествето е ясно че няма забележки.
Иначе всяка видеокарта която е мултипъл изход може да ти създаде десктоп който е с голяма резолюция в-у n на брой монитори, но само ATI и Matrox от по известните, предлагат екстрата това да е в exclusive режим, кото има съществено значение за фрейм рейта особенно при големи резолюции особенно в боз където самият декстоп също върви през direc 3d и ако не си в екслузив може да яде доста ресурс макар да не се вижда. Nvidia имат май някава таква нова екстра, но доста ограничена дори с аматьорските, разбирай геймърски ATI-та и много далеч от мултипъл хеда на матрокс. .. И ако изобщо говорим за мултипъл хеад, единственият смислен и разционален вариант за екслузив фул скрийн го предлагат матрокс. Всичко останало са екзотики на доста интересни цени :)

Чет Фев 27, 2014 7:58 pm
Профил
Аватар

a 3D как при новите матрокси? аз имам един триглав, но става само за 2Д.
мен отдава 2 талавизора не ми стигат. последно реших, че 5 биха били достатъчни, но не ми се мешат производители.
поне два трябва да са супер-наточени за 3D (SW), за другите може и прост OpenGL с 2D да е достатъчен.

пробвах едно четириглаво куадро NVS 450. за борсови играчи, дето следят трендове на много телевизори е супер. ама май само за тях.
силно разочароващо за 3D. на висчкото отгоре и драйверите на ментора дават някакви дразнещи гличове...
може би FX3700 е добър баланс откъм цена/скорост на SW. остава да намеря дъно, което да понесе 3 такива карти.

поставил съм началото - имам бюро на което можем да се качим двамата с Рек и да подскочим :D
остава да сглобя носещата конструкция за мониторите. дъното и картите май няма да са чак толкова (съизмеримо) затруднение.
пък и ако софтуера тръгне като хората, ще бъда много учуден

Последна промяна ДедоБоре на Чет Фев 27, 2014 8:32 pm, променена общо 1 път

Чет Фев 27, 2014 8:08 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Веднъж се борих с една подобна карта дето прави десктоп с голяма резолюция върху няколко монитора. Всичко привидно си вървеше. Това беше в една СОТ фирма и искаха да си гледат много DVR-и на този голям екран. Обаче... по някаква причина 90% от различните DVR софтуери не рендваха изображението правилно. Колкото и странно да е същото това важеше и за DVRите, който се гледаха през плъгин на експлорера. Направих ги на 4 различни десктопа и после ВИНа си ги подреди... Вярно, че вече 50% и отгоре от софтуерите работеха, но всичко беше далеч от нормална работа. Трябваше да настроиш активните камери в основният десктоп и после да преместиш прозореца в кои да е от останалите и работи. Ама ако ги настройваш в неосновният ядец. Може да си е било бъг в конкретната карта или драйвер, ама нещата така и не заработика както трябва.

Иначе до скоро на моето си ПС си бях с някаква обикновена карта с два монитора и всичко си работи идеално. Сега просто дъното си ми има 2 дисплей порта. До колкото си имам и VGA изход трябва да пробвам са свържа 3ти, ама не мога още да му намеря място на бюрото.

Чет Фев 27, 2014 8:12 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 18 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща