|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:23 am
| Автор |
Съобщение |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: Втори монитор по USB ?
Значи, десктоп в-у няколко монитора в режим прозорец е ОК, ако има ядове те са най-вече от калпави прогрмаисти и нечетене документацията на DX включително и тази свързана с бъгове и проблеми. При екслузив фулл скрий на няколко монитора имаш възможност да пуснеш 3д в-у всички от тях. Това в новите бози май има някакъв друг workaround, разбирай DX11 и новия боз 8 май, не съм сигурен. Специално с рендирането на видео има доста неща свързани с това в какъв режим е прозореца при екстендед десктоп. Та за целите на видео-набюдението стандартният екстендед десктоп е ОК, аз позлвам няколко софтуера и с нито един нямам проблем, без значение с 1 или 6 монитора и колко камери. По въпроса на Дедо, ако имаш нужда от истинско 3D определено не си за матрокс. Те от край време не се слвят с добро 3D, а за твоите цели май не е нужно да имаш exclusive full screen. За солида не знам, пробвах го на какви ли не машини, с куадрота, с атита, с нормлани нвидии, дори със стандартните за чипсета карти. Не забелязах много съществена разлика, или по някава причина не е позлвало картата, драйвери и др. или разликата м-у картите е твърде малка при работа със софта. Това което аз съм усетил за солида е памет, бърз диск, CPU. Зависи и от версия, фаза на луната и посока на вятъра. Имам еидн проект на завод, не знам колко елемента е, но завода е кум 70 хил кв. и освен това което аз му слагах ги има всички колони, трегери, греди, покривни платна ... та доста елементи са. Скоростта с която го отварям и работя винаги е различна, по едно време в-у виртуалката си вървеше супер бързо, в момента е директно инсталирано без виртуалка и някой път се влачи като .... Другото е версия на солида, аз позлвам основно 2007, нещо ми се счупи космоса та тия дни ползвх малко и 2012, определено има разлика, предпочитам си 2007. А между другото ти колко монитораискаш да му ръчнеш на тоя солид ... 3 FX-а .. това не са ли доста монитори?
|
| Чет Фев 27, 2014 11:50 pm |
|
 |
|
sparkybg
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Не е имало грижи при мен. Не е имало разлика във фреймрейтове, консумация, и т.н. Въобще - никаква промяна спрямо преди, когато ползвах един монитор. Хем за вкъщи говорим за 2560x1440 + 1280x1024, единия на DisplayPort, другия на VGA конектор. Просто го включих и тръгна. А това е възможно най-гламавия вариант - различни монитори върху различни портове. И да, с Win7 съм, с пуснати всички екстри по интерфейса. В работата и двата са на DVI, и то върху доста по-евтина карта от тая вкъщи - пак никакви грижи. Просто Plug and play. Даже не се шашка като спреш кой да е от двата монитора в движение - кротко прехвърля всичко върху другия, и толкоз.
|
| Пет Фев 28, 2014 11:53 am |
|
 |
|
Vesko
Ранг: Популярен
|
Точно същото се случва и при мен. Всичко си работи със съвсем непретензиозен хардуер. Сега съм с два монироа на дисплей порта, но различни. До скоро с ВинХП пак със същите монитори, VGA+HDMI. Ама на скъпата карта не успях да подкарам нещата  То не беше ясно и колко хора преди мен са се опитвали и дали не беше по-добре да с енаправи цялостна инсталация  Даже не се шашка като спреш кой да е от двата монитора в движение - кротко прехвърля всичко върху другия, и толкоз.
|
| Пет Фев 28, 2014 12:09 pm |
|
|