|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:32 pm
| Автор |
Съобщение |
|
stoyanoff
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Altium Designer...
А възможно ли е sheet symbol да се използва многократно?! Примерно в по-голяма схема има някакви функционални блокове, които се повтарят. Възможно ли е да начертая само 1 и да го импортна няколко пъти като символ? Или по-скоро какъв е начина ако може! Аз опитах, но ми извади само едно копие на pcb-то. Благодаря!
_________________www.elkran.com
|
| Нед Мар 02, 2014 9:56 pm |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Поразгледай из хелпа що е то "Snippets" и има ли то почва при теб.
|
| Пон Мар 03, 2014 2:46 am |
|
 |
|
stoyanoff
|
Или аз не знам нещо за snippet-ите, или не сме се разбрали нещо! Идеята ми не е да копирам няколко пъти някаква част от схемата! Идеята ми е след като добавя един повтарящ се блок(дали snippet, дали ще го начертая няма зн), да използвам въпросния няколко пъти, но не като го копирам, а като убедя по някакъв начин програмата да го мултиплицира при обработката. Просто да избегна повтарящите се части. Да кажа примерно ето тази част от схемата х5 примерно... То като се замисля, като го няма начертано, значи не съществува и няма как да стане. Нищо, пак си струваше да се пробва...
|
| Пон Мар 03, 2014 1:56 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Имам въпросче! Направил съм си библиотека с разни елементи. Някои от тях са съставени от по няколко части (parts). Когато разположа такъв елемент по схемата, те са там А, B, C ..., като дам Annotate частите се разместват! Какво съм оплескотил?!
|
| Съб Мар 22, 2014 5:05 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Това е нормалното поведение на Алтиума. Като ги именуваш с A, B, C и т.н., тикни също боксчето "Locked" отстрани.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Нед Мар 23, 2014 3:57 am |
|
 |
|
stoyanoff
|
Тука имам един друг интересен проблем. Наслагал съм 1-2 чипа TQFP-64 корпус. Обаче дори на ръка като ги опроводявам, ми дава, че разстоянието м/у пистите при чипа е по-малко от 10mils(пистите са дебели 10mils). Това нормално ли е?! Нещо от една платкаджийница ми изреваха за тази работа. Благодаря!
|
| Пет Мар 28, 2014 7:13 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Еми, 8 милса СА проблем за някои платкаджийници. Нормално е. Можеш да си направиш правило за разстояние пад-пад, където да сложиш 8 милса, и ще млъкне. Но от платкаджиницата така или иначе ще мрънкат, ако трудно се справят с 8 милса.
|
| Пет Мар 28, 2014 8:58 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
Това за clearence ясно. Обаче интересното е, че при OrCad нямаше такъв проблем. Проверих специално! При пад с ширина 11, писта 10 и грид 10 си го опроводява без да реве. По-скоро проблемът е в това, че ако му задам по-малък clearence и пусна ауторутера по цялата платка се появяват писти с такова разстояние и платкаджийниците вече не се траят...
|
| Пет Мар 28, 2014 9:27 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Какъв ауторутер какви 5 лева бе момче  .
|
| Съб Мар 29, 2014 12:13 am |
|
 |
|
Камен Пецов
Ранг: Минаващ
|
Здравейте. Искам да пробвам един .hex фаил дали работи нормлно. Обаче проекта е правен с Altium, а той не може да симулира работа на AVR . Как мога да го импртан в Proteus или някакви други идей?? Благодаря?
|
| Съб Мар 29, 2014 12:25 am |
|
 |
|
sparkybg
|
Ако платкаджийницата може падове с разстояние 8 милса помежду си, трябва да може и писти с такова разстояние. TQFP64 със стъпка 0.5 и 10 милса писти си става перфектно. Само правилото ти трябва да е за разстояние между писти малко под 10 милса, примерно 9.5. Ама помисли "да минеш метър" и да направиш пистите 0.25мм и разстоянието между тях пак толкова. Тогава вече няма причина да пищи. И ауторутинга... просто го забрави. Опитвал съм много упорито нещо да излезе от него - еми не става. Резултатите все са говна с връх. Знам че много ти се ще да си спестиш досадата да правиш платки ръчно, ама друг начин просто няма. Пък и като свикнеш вече не е чак такава досада.
|
| Съб Мар 29, 2014 12:38 am |
|
 |
|
stoyanoff
|
Много странно! До сега използвах готов корпус от една от библиотеките (на Mircochip). Размерите са точно. Аз поне не забелязвам някакви грешки. Сега plane-a ми се струва малко по-голям, но ... Та направих си свой корпус и вече този проблем го няма... Това чудо има повече бъгове от старите продукти. Иначе аз първо си опроводявам сам важните неща и после пуска рутера да прави какво си иска. Накрая свързвам останалото. Поздрави!
|
| Съб Мар 29, 2014 9:39 am |
|
 |
|
stoyanoff
|
Ето как се прави това, за което питах по-горе - използване на една част от схемата многократно: youtube.com
|
| Пон Юли 21, 2014 7:32 pm |
|
 |
|
stoyanoff
|
А някой знае ли как се заключва цяла писта?! Сегмент по сегмент е много бавно. С "S" + "N" селектирам цялата диря, но след това не ми дава да я заключа. Благодаря!
|
| Вто Авг 05, 2014 7:58 am |
|
 |
|
velio
|
Ами ако изключиш падовете и вии-те от селекцията може и да стане 
|