Отговори на тема  [ 98 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
ANSI C. Пълен справочник 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Re: ANSI C. Пълен справочник
Днес си купих най накрая книгата за начинаещи че с тези онлайн плащания се оказа пълна мъка в бг да си поръчаш една проста електронна книга.
Препоръка към автора ако може да намери онлайн сайт за публикуване на книги с облекчена процедура за купуване ще е супер. Защото ментелския сайт ви набутват книгата към месечната сметка и задължително трябва да сте техен абонат или да имате техен номер иначе нъцки да купиш нещо от там. Другия сайт ми искат онлайн банков превод 8O, не знам толкова ли е трудно да си направят система за плащане с дебитни карти че ще ме занимават с банкови преводи. В крайна сметка се сдобих през ментел сайта с книгата.
Първите ми впечатления са много добри. За цената си книгата е супер. Даже да се ползва за справочна литература за бързо търсене на нещо свързано със С би послужила също добре и на напреднали програмисти. Все още не съм я почнал да я чета по-подробно но Димо доста се е постарал да обясни нещата просто и подробно на пръв поглед за което му давам адмирации.

Вто Мар 04, 2014 6:18 pm
Профил

icpart написа:
Днес си купих най накрая книгата за начинаещи че с тези онлайн плащания се оказа пълна мъка в бг да си поръчаш една проста електронна книга.
Препоръка към автора ако може да намери онлайн сайт за публикуване на книги с облекчена процедура за купуване ще е супер. Защото ментелския сайт ви набутват книгата към месечната сметка и задължително трябва да сте техен абонат или да имате техен номер иначе нъцки да купиш нещо от там. Другия сайт ми искат онлайн банков превод 8O, не знам толкова ли е трудно да си направят система за плащане с дебитни карти че ще ме занимават с банкови преводи. В крайна сметка се сдобих през ментел сайта с книгата.
Първите ми впечатления са много добри. За цената си книгата е супер. Даже да се ползва за справочна литература за бързо търсене на нещо свързано със С би послужила също добре и на напреднали програмисти. Все още не съм я почнал да я чета по-подробно но Димо доста се е постарал да обясни нещата просто и подробно на пръв поглед за което му давам адмирации.

Прав си затова, че поръчването на книгата е доста тъпо направено, за което много съжалявам, но не зависи от мен, а от издателите. Много трудно се работи с тия от БГКНИГА. В техен интерес е да се появи в повече книжарници, а и от там ме увериха, че ще се появи в 4-5 книжарници, а то само в две. Утре пак ще ги сръчкам.

Вто Мар 04, 2014 10:16 pm
Профил

Кампанията по книгата ANSI C. Курс за начинаещи приключи (неуспешно) преди няколко дена. Благодаря на тези, които се отзоваха. Всеки би трябвало да си е получил парите обратно.

Пет Мар 07, 2014 10:52 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

добре де, значи сега от никъде не може да се купи книгата, така ли?

Съб Мар 08, 2014 1:15 am
Профил

dan написа:

Ами ако търсиш тази която е предназначена за начинаещи можеш да си я купиш онлайн, аз така си я купих. Има ги линковете до онлайн магазините в сайта на автора.
В печатен вариант по думите на Димо имам чувството че би трябвало да се продава в някои книжарници ама кои не знам.
А относно другата книга и за която става въпрос в тази тема е още недовършена доколкото разбрах.
П.С.
Виж не се бях сетил да питам ако има възможност да се купи книгата директно от автора което щеше да е най-добре. Така поне няма да се пълнят гушите на разни посредници дето намазват най-много от цялата работа.

Съб Мар 08, 2014 4:54 pm
Профил

dan написа:

Може, книгата ANSI C. Курс за начинаещи се предлага в електронен вариант. Линковете са посочени на сайта,

http://www.progstarter.com/index.php?op ... 37&lang=bg

Съб Мар 08, 2014 6:37 pm
Профил
Аватар

На дадения линк за изтегляне на "ANSI С-курс за начинаещи" в страницата е-магазина на М-тел в ревюто на книгата е написано че формата е pdf. След като я платих и получих възможност да я изтегля, се оказа че не тегля pdf, a acsm- който немога да отворя под линукс, дори след едночасово търсене в Гугъл. От *88 даже не бяха любезни. Отговора им беше директен: грешка в нас няма, какво от тва че сме писали pdf на сайта! Или си слагай windows, или си сложи приложение за смартфони и си я чети от там.

Вто Мар 18, 2014 6:51 pm
Профил ICQ

raikosan написа:
След като я платих и получих възможност да я изтегля, се оказа че не тегля pdf, a acsm- който немога да отворя под линукс, дори след едночасово търсене в Гугъл. От *88 даже не бяха любезни.

И аз се сблъсках с това когато си купих преди време една електронна книга. Тоя файл, всъщност не е книгата, ако обърнеш внимание ще видиш, че е само няколко килобайта. То е нещо като линк за даунлоуд. Трябва да си инсталираш под WINE adobe digital editions, после с него отваряш този файл и се сваля реално книгата.

Не бързай да се радваш обаче, книгата е криптирана с някаква DRM глупост, така че да може да се чете само на твоя компютър и E-book четец. Да, обаче Adobe digital editions поне при мене като работи в емулация под WINE не ми засичаше Nook-a. Последва още 1 час псуване и в крайна сметка намерих разни скриптове на питон, дето екстрактват ключа от на адоби простотията, и после с тоя ключ декриптираш и премахваш всички защити и можеш да си четеш файла където и с каквото си искаш. Също за бонус може и да го качиш на всякакви торенти и електронни библиотеки, да не се мъчат и други като тебе.

Аз като сметнах колко часа работа ми отне да си прочета съвестно закупената книга, се оказа, че ми излезе златна. След тоя случай да ме извиняват, ама свалям от където намеря и за нещо с DRM повече и 1 стотинка няма да дам. Има и 1-2 свестни издателя или директно автора ако продава ПДФ без никакви простотии си купувам или ако е нещо по-старо вземам употребяван хартиен екземпляр от е-бей/амазон. Та да продължават да реват за 'пиратството', ама докато изживяването на потребителя става 100 пъти по-зле, когато реши да си плати, ще има да почакат.

Вто Мар 18, 2014 10:53 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 98 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7