| Автор |
Съобщение |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
 къде е измамата?
http://huvrtech.com/представят го за истина, ама аз съм нещо скиптичен 
|
| Сря Мар 05, 2014 11:43 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
 Re: къде е измамата?
Ако беше истина изобщо нямаше да правят това видео, това вече щеше да им е откупено за сума с мнооого цифри, ако не са компании от ВПК то google или apple със сигурност, та няма нищо по сигурно от това че е измама.
|
| Чет Мар 06, 2014 12:04 am |
|
 |
|
Pif
|
Има го, направено е но не може да се сертифицира. Сега се водят разни дела. Американските военни искат да забранят технологията за граждански цели. Другият проблем е, че се използват редкоземни елементи и при високи скорости излъчва радиация. Няма как да се сертифицира за безопасност. Нали се сещаш какво ще стане ако си пийнал леко и се забучиш в някой самолет или влезеш в някоя военна база. Някакъв милярдер го беше направил. Екипи от няколко държави са работили по проекта. Даже имаме 3-4 нашенци. Изобретателя му не иска да го дава за ползване на военните и там е голямата драма. Чух, че вече приемали преордери и щели да го пускат във всички държави едновременно само трябвало някаква петиция на правителството за мирно използване или аз не знам. Който следи проектите на Мерхан Кеше трябва да е по-запознат с технологията. Имаше демо видеота в ютюб. Даже някакви наши мозъци бяха платили лицензни права на Кеше за технологията, ама не знам дали имат общо с екипа дето разработва скейта или онея са други идиоти. Аз на такова се не качвам. Който иска да се самоубива - прав му път.
|
| Чет Мар 06, 2014 12:36 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Може и да е направено, не знам, но видеото според мен е измама. Има няколко места, където си личи, но най-добре се вижда на 3:08, където оня уж се засилва но гледано кадър по кадър се вижда че кракът му изобщо не докосва земята. Друга издънка има на 3:35. Изобщо, как се контролира колко високо да отиде? Да не говорим изобщо за неща като откъде взима енергията... Колко енергия е нужна за да държи един човек да речем 85 килограма на 50 сантиметра от земята при 1g гравитация? Иначе би било много хубаво, но както казват хората, ако нещо е прекалено хубаво за да е истина, най-вероятно не е.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Чет Мар 06, 2014 1:26 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Нищо интересно и невиждано. Показаното на първия клип е новия модел на това http://www.youtube.com/watch?v=TkyLnWm1iCs
|
| Чет Мар 06, 2014 1:38 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Чет Мар 06, 2014 5:18 am |
|
 |
|
t_i_t_o
Ранг: Почетен член
|
Тотална измама, а за да е по-достоверна са поканили шепа известни хора в клипа, на мен само Моби ми беше познат. Забележете характера на движенията на дъската и на хората, дъската се движи с джижения все едно е вързана на въжета няколко метра над нея, това особено добре се вижда на последните кадри където къфлата е седнала върху нея, движи си се точно като люлка. Другото - когато негрото се качи и дъската бързо го качи на над метър, при такова рязко качване, трябваше доста да му се свият краката, очевидно е че и тялото му е вързано на въжета които изтеглят и него нагоре.
|
| Чет Мар 06, 2014 11:19 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
В нета е пълно с такива мега-истински клипчета.  С проекти, дето човек тряя да е пълен идиот да не ги финансира.
|
| Чет Мар 06, 2014 12:26 pm |
|
 |
|
xyz
Ранг: Новодошъл
|
Правилно ли разбирам, че имаш предвид че клипът е правен по класически филмови технологии (но от компютърната ера) за показване на безтегловност. Вързва се всичко с яки въжета, снима се и след това въжетата се махат от кадрите компютърно?
|
| Чет Мар 06, 2014 3:31 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Не само въжета. И зелените човечета на зелен фон...
Със сигурност това са откривателите на антигравитацията:
|
| Чет Мар 06, 2014 4:05 pm |
|
 |
|
zaphod
|
|
| Пет Мар 07, 2014 9:47 am |
|
 |
|
Pif
|
Няма да струва милиони. Говорят за $25к първата версия. Тя е ограничена на 0.8 метра над земята и 15 км/час. Те не са диваци и аборигени като нас да продават незаконни стоки. Хората искат да развиват честен бизнес и да си плащат данъците.
След като го пуснат на пазара със сигурност ще има бизнес в хакването му. Примерно 3-4-5 км височина на полета и макс скорост примерно мак 1. Така всеки ден ще си на морето и ще си спиш у вас в София. А за без пари с малко по-дебели дрехи ще ходиш на гости на роднините в Щатите. Даже и виза няма да ти трябва и наркотици можеш да им занесеш като армаган. Тогава може и да не е сертифицирано.
|
| Пет Мар 07, 2014 11:12 am |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
И аз си губя времето в мазето да мигам светодиодчета захранвани от странни трептящи кръгове 
|
| Пет Мар 07, 2014 12:08 pm |
|
 |
|
nik
|
2:13 и 3:50 какво измества червената тениска около врата му? явно тая технология работи само ако е вързан с колани  на едно място пишат че повдигало няколко инча, на клипа показват над метър... почва да ми намирисва че това или е първоаприлска шега или някой търси балами спонсори
|
| Пет Мар 07, 2014 5:48 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Ти пък, чак пък толкоз те ще спечелят само от увеличение посещаемостта на страницата, и на фейс/туит/ютуб страници, ще се дигне цената на рекламните банери за два-три месеца ще направят някой леф и те така. за какво им е да търсят инвеститори, които после могат да си търсят парите чрез съдии изпълнители или мутри 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Мар 07, 2014 10:19 pm |
|
|