| Автор |
Съобщение |
|
Н'бабане Гт'муан'га
Ранг: Форумен бог
|
 Re: къде е измамата?
Аз да питам... какви са тия "транскубтони"? Дай някакъв линк с информация. Знам, че те извънземните и военните трудно отпускат информация, ама малко поне...
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Пон Мар 10, 2014 1:34 am |
|
 |
|
pipilica
Регистриран на: Чет Апр 16, 2009 1:26 am Мнения: 2763 Местоположение: София
|
|
| Пон Мар 10, 2014 2:10 am |
|
 |
|
CarBeta
|
Това да не е някаква твоя разработка????????? Щото в интернет тая дума върви само с твоя ник. Не е лошо да послушаш "софтуеристите" и да смениш хардуера, който пушиш.
|
| Пон Мар 10, 2014 11:14 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12765 Местоположение: София
|
Те по-добре да пуснат "Back to the future 4, 5, и 6". Транскубтоните не са интересни. Щом ги продават и в уидъл, значи няма да има проблеми с доставката им... 
|
| Пон Мар 10, 2014 1:29 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Измам няма ама и практическо приложение няма. http://www.youtube.com/watch?v=A1vyB-O5i6E автора на тази летяща жаба е получил нобелова награда(за това че е драскал с молив по лист хартия).
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Мар 10, 2014 7:46 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Този определено не разбира от "транскубтони": http://www.youtube.com/watch?v=tW6pVFOpE6QПрипари ли ти под краката спасението е да знаеш да подфърчаш.
|
| Вто Мар 11, 2014 1:06 am |
|
 |
|
Pif
|
Ако гугъл е целия интернет за вас - да, няма транскубтони. Няма още много неща. Затова си има библиотеки. Там има едни такива стари отживели неща дето им викат книги. Е, търсачката им не е от най-модерните ама пък какви неща пише. Разните му там университети са си сканирали старите книги и са ги качили по разни сървари. Ама си трябва ровене и четене. Толкова интересни технологии е имало в миналото дето и не сме чували за тях. Сещам се за едни тензо датчици които изглеждат като тънка и пореста вафла с размер примерно 0.5х7х15 см. Като го огъваш дава няколко десетки и дори над 100 волта. И до ден днешен не мога да намеря технологията по която са произвеждани или на какъв принцип са правени. Сега се ползват резистивни матци. Другото изчезнало / скрито нещо са едни много интересни акумулатори. Направени изцяло от метал, ляти в условията на микрогравитация с капацитет 150 амперчаса при 12 волта в обем от 2 цигарени кутии. Живот - неограничен. 80-те години на миналия век сме пробвали да правим такива покрай интеркосмос. Дали е било кражба на американска технология или съвместна разработка с руснаците не знам. Та простотиите на страна но има ужасно много интересни и непознати технологии дето ги няма в гугъл.
|
| Вто Мар 11, 2014 9:21 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Добре де, ние всички останали също не сме расли на полето, всеки е чел куп книги. Как така никой не е попаднал на тая информация досега? Ти откъде я имаш? Ако е от книга, то тая книга вероятно си има име, ако е от нета - линк. Във всеки случай *някъде* трябва да има споменато нещо, иначе намирисва на "собствена разработка" или на "един приятел така ми каза" 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Мар 11, 2014 9:32 am |
|
 |
|
nik
|
да, споменава се на много места, като например мазето.нет там постоянно говорят колко много технологии имало скрити от обикновените хора..... ама общо взето само се говори  като източника който дават е друг подобен сайт където също само говорят за "скритите" технологии само един проблем има - никъде го няма наистина доказано работещо, и ако има първоизточник който е постигнал работещи резултати той не е между живите  друго странно е, че принципа на работа на подобни изобретения се разбира само от хора на които им липсват знания по физика от средното образование и след това, другите хора сякаш са обременени с твърде много знания които им пречат да разберат 
|
| Вто Мар 11, 2014 3:48 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
Говори ми човече - колегата дето е инженер механик само това ми приказва - че съм бил обременен със знанията (например закона на Ом)... А мазето го чете редовно и все ме праща да гледам някви клипчета дето се показва нещо странно дето човека нямал отговор.
|
| Вто Мар 11, 2014 9:00 pm |
|
 |
|
zaphod
|
еврейът разбира се потъпква прогреса и крие технологии, за да сме зависими 
|
| Пон Мар 31, 2014 9:01 am |
|
 |
|
ilkor
|
Проблемът е, че ние не ходим на битака. От там колегата твърди, че редовно си купува транскубтони - даже наскоро се похвали че намерил нов модел 
|
| Вто Апр 01, 2014 1:33 pm |
|
 |
|
velio
|
|
| Пон Май 19, 2014 12:20 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Добре де, ама тия дето поръчах от ибей си работят, само дето китаецът е икономисал нещо и не се издигат повече от 1-2см. К'во прайм ся?
|
| Пон Май 19, 2014 1:15 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Взимаш 3-4 дъски и ги слагаш една върху друга.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Май 19, 2014 1:31 pm |
|
|