Отговори на тема  [ 46 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
10% данък - варианти 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение Re: 10% данък - варианти
За италианците знам, че препродават като италиански този който внасят ... затова са най големия вносител :)

Чет Мар 13, 2014 6:28 pm
Профил
Аватар

Хубав зехтин тук е около $10 литъра и то в магазин като Метро. В локалните хранителни магазини зехтин със същото качество е по около $15 за 0.7л. Та не знам какъв е тоя за 2 евро литъра :D .

Пет Мар 14, 2014 7:16 am
Профил

Искаш да кажеш ,че бензинът в Европа е 2-3 пъти по качествен от бензина в САЩ? :-)

Пет Мар 14, 2014 9:00 am
Профил

Dimitar написа:
Хубав зехтин тук е около $10 литъра и то в магазин като Метро. В локалните хранителни магазини зехтин със същото качество е по около $15 за 0.7л. Та не знам какъв е тоя за 2 евро литъра :D .

Същия дето е 2 евро тук :), аз понеже съм упорит продължавам да ползвам слънчогледово олио, не знам как е по вашия край, но в инди е рядкост, виждал съм го по 10 за половинка .... Във вегас не съм го открил, ама и толкова съм го търсил.

Пет Мар 14, 2014 9:42 am
Профил
Аватар

Мнение Да се доизкажа
Зехтинът е полезен защото съдържа редки витамини и "леки" мазнини за които е доказано, че помагат дори и при рак.
Обаче трябва да се ползва само като подправка: при термична обработка качествата му се губят бързо, а за пържене освен че не е добър е и по-отровен/канцерогенен от другите. Така че внимателно!

Пет Мар 14, 2014 1:29 pm
Профил

Аз съм месоядно, слати рядко рупам, така че ни зехтин ни олио ... аз това слънчогледовото го вземам да мога да готвя разни неща на малкото, ония масла дето ги ползват там ... смао като го помириша и .... особенно канола ли беше . мм егати смрадтта.

Пет Мар 14, 2014 4:19 pm
Профил

М-у другото отдавна не бях купувал кашкавал, онзи ден купувам, както винаги последната година тертер ... ами че то нямаше нищо общо с това дето купувах преди 3 месеца ... преди беше хубав, на вкус като едно врме, твърд .. сега е мек, на вкус като всички други боклуци. То едно нещо горе долу да ставаше и му ебаха майката.

Пет Мар 14, 2014 9:50 pm
Профил
Аватар

stefan63 написа:
Искаш да кажеш ,че бензинът в Европа е 2-3 пъти по качествен от бензина в САЩ? :-)

Със сигурност данъка/акциза на зехтина в САЩ е доста по-малък от тоя в Европа, така че сравнението с бензина не е уместно. Иначе ако не знаеш бензина в цял свят излиза на една и съща цена от рафинерията, а защо на бензиностанциите в Европа е по-скъп можеш да попиташ политиците :D .

Съб Мар 15, 2014 6:10 am
Профил

Dimitar написа:
stefan63 написа:

Със сигурност данъка/акциза на зехтина в САЩ е доста по-малък от тоя в Европа, така че сравнението с бензина не е уместно. Иначе ако не знаеш бензина в цял свят излиза на една и съща цена от рафинерията, а защо на бензиностанциите в Европа е по-скъп можеш да попиташ политиците :D .

Ми сигурно са калкулирали че потреблението е недостатъчноа апрата която лапат е резултат на потребление и данък, едното като е лимитирано другото пък не е :D

Иначе за цената, има разлики, може бине големи но ги има, много зависи от какво го правят, т.е. с какво качество е петрола, след това и от технологията, то е ясно че всичко е дестилация, но модерните инсталации са по производителни. Също така зависи и како правят с по тежките фракции, дали могат да ги преработват в продукт на място и колко от тях, какви са потенциалните купувачи ... нали се сещаш че е едно да имаш кило домати и да го продаваш на съседа за 5 лв, друго е да ми го продаваш на мен за 5 лв дето съм ти на 10 хил км .. та всичко това оказва влияние, но със сигурност не такова каквато е разликата в цените.

Съб Мар 15, 2014 8:15 am
Профил
Аватар

Да бе Тони, има разлика - няма как да няма, ама е 10-20 цента на галон не двойно :).
Иначе няма да има никаква далавера да се прави бензин в Европа и щяха да го внасят всичкия от Америка :).

Съб Мар 15, 2014 4:40 pm
Профил

Ами както казах имат данъци да събират, трябва да се лапа. Разликата не е двоина, тя май отива четворна. Последно зареждах за окло 3.40 май, което иде $0.77 /л, в българско е $1.68 а в немско $2.1 .. за какво говорим, а най интересно е че в Норвегия е около 2.5 .. ще кажеш че петрола го карат с камили от Австралия.

Съб Мар 15, 2014 5:05 pm
Профил
Аватар

Колкото по-голям социализъм, толкова по-висока цената :D . Тук също вдигнаха доста данъците от както Обонго взе власта, макар че пък данъците върху бензина са повече локални, от колкото федерални. В момента от рафинериите на борсата цената е $2.96 на галон, а тук при нас на бензиностанциите е около $3.95, т.е. слагат цели 25% такси. Само дето данъците върху бензина тук са фиксирани (центове на галон), а не процент и колкото по-скъп става заради петрола, толкова процента на данъците пада. Аз живея на границата на два окръга и зареждам в съседния (на миля от нас) където цената е $0.30 по-ниска на галон щото имат по-ниски данъци.

Съб Мар 15, 2014 6:58 pm
Профил

С бензина само исках да изразя съмнение ,че зехтинът за 15-20 $ едва ли е 2-3 пъти по-качествен.
Ти ако искаш си вярвай в това :-).

Съб Мар 15, 2014 7:39 pm
Профил

Мойто скромно мнение е че е същия, но както казах не си падам по салати та не съм голям спец. В Бг обаче по често може да купиш кофти такъв за по 10 лв бутилката от колкото в САЩ.

Съб Мар 15, 2014 9:12 pm
Профил
Аватар

stefan63 написа:
С бензина само исках да изразя съмнение ,че зехтинът за 15-20 $ едва ли е 2-3 пъти по-качествен.
Ти ако искаш си вярвай в това :-).

Ами в съшото време в съшия магазин има и зехтин по 7-8$ та незнам - ти ми кажи дали този от 15 е по-качествен. И за разлика от бензина за зехтина съм сигурен че има различни качества :) .

Съб Мар 15, 2014 10:52 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 46 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща