|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:12 am
| Автор |
Съобщение |
|
Цецо
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
 Re: Новини от цивилизования свят
Незнам какво трябва да дава формулата, ама много скоро ще спре да дава пари, щото никой няма да иска да я гледа  А като не носи пари, много бързо ще си избият тия еко глупости от главата. Относно турбинирането, аз мисля написах ясно. Насраха я не с турбините, а с керсове, ерсове, намален дебит на гориво и прочие глупости. Турбините са си ОК, даже късно ги въвеждат.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Мар 24, 2014 2:53 pm |
|
 |
|
Ицо
Регистриран на: Пет Дек 16, 2005 3:50 pm Мнения: 1260 Местоположение: София
|
Доколкото си спомням, турбините не са нещо ново за Ф1. Забраниха ги преди 15-тина години, за да ограничат малко мощността, че беше стигнала 1500 к.с от 1500 куб. см.. Което не беше правилно според мен.
|
| Пон Мар 24, 2014 4:03 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Така де, връщат ги. Не въвеждат.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Мар 24, 2014 4:17 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Цецо, какво точно не ти харесва на формулата сега? Единственото важно нещо е колко са бързи. Верно че с новите двигатели са малко по-бавни, но съм сигурен, че до края на годината ще наваксат, че даже и ще задминат времената от преди.
|
| Пон Мар 24, 2014 5:33 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Комплексно е - бавни са, чупят се. А най - вече ме дразни това, че гледаме не състезание на ДВГ, а сестезание на регенериращи системи. Състезанието в момента се решава от керса или там каквото е там. Щото реално голяма част от мощността на колата вече не е от ДВГ-то, а от хибрида. Пилота не смее да натисне газта, щото лимитера на горивото ще го сецне...Или и да я натиска... все тая. Трябва да чака на регенерацията...Ама тя идва в определени моменти...
Въобще цялото състезание се превръща в едно надиграване на електроника... А това си е ДВГ или поне аз затова я гледам, щото обичам да реве, да пуши и да мирише на бензин. От това дето е в момента вече са извървяли половината път до чисто електрическата формула, а после вероятно то задвижване с жива сила (педали), хептен екологично.
Ама дали на мен ми е интересно няма значение. Въпроса е дали ще има кой да им напълни пистите... ако я карат така - ще въртят пред празни трибуни.
|
| Пон Мар 24, 2014 5:49 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
 Re: F1 нов сезон
Цецо, все пак моторните спортове са технически такива и е нормално да печели по-добрата техника.  Спомням си, че началото на 90-те бяха стигнали до там, да се записват обиколки, и като постигнеш най-добрата, натискаш бутона "плей" и колата сама почва да ти навърта. Това е прекалено, разбира се, и аз съм против. Но по отношение на задвижването, считам, че лимитации не трябва да има. 
|
| Пон Мар 24, 2014 6:15 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Ако няма лимитации, тогава пристигат едни като Ферари, хвърлят 1 млрд долара на година и повече няма кой да ги стигне. Съответно в продължение на няколко години всички знаят, че ако Шумахер не отпадне той печели състезанието. Ей това пък ме отказа мен да ги гледам. Сега когато всички ще ползват само 3 двигателя и силите горе долу са изравнени ще е доста по-интересно. Така че тук си трябват лимитации. Виж като се води война там вече не трябва да има никакви лимитации, какво остава пък за хуманни и нехуманни начини да убиеш врага си. На война се ходи да се трепят хора и трябва да има пълна свобода как това да става  .
|
| Пон Мар 24, 2014 6:25 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ама то сега точно това е проблема, че има прекалено рестриктивни лимитации по отнешение на ДВГ-то.
|
| Пон Мар 24, 2014 7:02 pm |
|
 |
|
bongo_x2
Регистриран на: Вто Яну 20, 2009 11:54 pm Мнения: 11338 Местоположение: "Занзибар"
|
Мии да има пък! Иначе току-виж пуснали ракети с колела - мен к'во ме топли? Колкото и спазареният футбол.
|
| Пон Мар 24, 2014 7:59 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Ти си ясен 
|
| Пон Мар 24, 2014 8:22 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Аз не мога да разбера кой е двигателя на тия промени. Преди ограничаваха конските сили за да намалят инцидентите. Сега пък станали зелени, утре ще искат да извадят пилотите от Ф1, а след още 5-6 години току виж я направили виртуална ...
|
| Пон Мар 24, 2014 10:52 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Ще видим. Твърде безопасните спортове са и твърде безинтересни. 
|
| Вто Мар 25, 2014 12:22 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Така е. Ама то вече излезна информация (незнам колко е вярна де), че Австралия искала да съди Ф1, че прецакали колите и станали прекалено тихи. И яко отлив на фенове 
|
| Вто Мар 25, 2014 2:02 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Наистина са много по-тихи отпреди. И в много по-долен честотен диапазон. Причините се знаят от всички. Всъщност аз претендирам че съм един от "феновете" тъй като това е до голяма степен единствения спорт, който следя редовно от края а 80-те насам (заедно с наскар, индикар, суперкар и всичко друго дето завършва на "кар"  ). Засега промените не са само на лошо. Вярно, спънаха колите тая година, но пък се отвори обширно поле за нови разработки, старите вече не важат и в момента както и поне следващите няколко състезания всички ще поекспериментират докато уцелят някакъв баланс. Не знам дали на някого му направи впечатление колко *различни* бяха колите на различните тимове това състезание? Аз поне такива гигантски разлики не съм виждал от архивните състезания от 70-те насам. Всяка кола има тотално различен нос, различни спойлери, кутии за въздух и т.х. Отпадна големия елемент "гуми", който беше едва ли не решаващ през последните 2-3 години до степен, че беше станало наистина скучно. Истината - хората ходят на състезания за да гледат яка борба, по възможност една-две сочни катастрофи, някой и друг скандал и т.н. Тоза продава билетите, а не до болка повтаряеми победи на един пилот или една кола.
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Вто Мар 25, 2014 2:30 pm |
|
 |
|
Цецо
|
И си прав и не си. Мисля, че според статистиката, най-големите продажби на билети са когато Шумата мачкаше без конкуренция. Народа си му трябва идол.
Иначе и аз се кефя да има борба, ама да си е борба на пистата, а не борба на клавиатурите в бокса. Като туриш и тия галоши в които ги обуха последния сезон, то състезанието вече се печели от тоя, който си пази най-добре гумите и натиска най-пестеливо газта.
Дето вика сполучливо един коментатор - това съвременната формула е все лека атлетика, в която са ги обули в джапанки, вързали са им по 10 см връв на краката да им ограничат размера на крачката и ги хранят с по 3 домата на ден.
|
| Вто Мар 25, 2014 4:05 pm |
|
|