|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:40 am
| Автор |
Съобщение |
|
Cekins
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9119 Местоположение: Разград
|
 Re: Agilent DSOX2000 series
http://www.eevblog.com/forum/testgear/d ... hat-scope/Изчети цялата тема - по принцип някъде към средата е описано как става, но е желателно преди да почнеш да прочетеш всичко. Има няколко начина за хакване. Аз го направих с "най-безрисковия" - с USB флашка и буутване от нея. Флашката ми е мноо дърта 256MB Canyon USB 2.0 . Пише също как да си направим кабел за логическия анализатор. Само не са дали хубави снимки, картинки и схема на LAN модула - LAN-а му иска само Magjack със съответното опроводяване.
|
| Нед Мар 16, 2014 7:37 pm |
|
 |
|
velio
|
Мдам. Миналата седмица си хакнах Тектроникса. Баси, толкова време да не се сетя да пробвам. Става доста по-лесно, на мястото на апликейшън модула се слага малък ЕЕПРОМ със съответните данни (а те са името на модула  ). Направо да се хванеш за главата - 2к лв за 24C02 и 7-8 байта....
|
| Вто Мар 18, 2014 1:00 pm |
|
 |
|
Cekins
|
То и тука не е толкова трудно, а и не се бъзика нищо във червата на машинката. Вадиш флашката и си е като нов - гол като пушка.
|
| Вто Мар 18, 2014 9:22 pm |
|
 |
|
velio
|
Хмм, май имат бъг тези гадинки. Например записвам дълга поредица от някаква комуникация, само клок сигнала (от SPI шината) и се опитвам да преброя положителните фронтове. Не може. Така де, брои нещо ама то не е вярно. щото например ако зуумна в определена част и броя на фронтовете във зумнатата част става значително повече отколкото ми казва че е в целия запис. Мдам, явно пропускат семпли когато обработват целия запис. 
|
| Пет Апр 11, 2014 6:23 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Абе много хубаво, ама то все пак е само осцилоскоп, доколкото си спомням на времето имаше нещо което му се вика цифров/логически анализатор, и все още съществуват такива животинки. Да насилваш скопа за нещо дето не му е съвсем работата ... няма лошо ама ...в смисъл те функции слагат такива, но по скоро като екстра която понякога да позлваш, а не да го вземеш с идеята че и за това ще го позлваш. Това е мое мнение де.
|
| Пет Апр 11, 2014 8:33 pm |
|
 |
|
Cekins
|
Че нали и такова имат вградено тоя ... Ама не ми остава време да си направя кабел и да го тествам.
|
| Съб Апр 12, 2014 11:20 pm |
|
 |
|
velio
|
Аа не така. Логически анализатор добре, ама за един канал за да си преброя фронтовете не мисля че ми е необходимо. Според мен си е бъг или недомислена функция. То и тектроникса имаше подобен бъг - винаги броеше с 1 импулс по-малко (или повече не помня). С новия фърмуер (от 2012  ) нещата са ОК. С него си брои всички фронтове при всички ситуации. Случая е или фърмуерен проблем или проблем на техния megaZoom енджин. Ако е фърмуер - ще го оправят ама иначе... зор. Пък и отде да знаеш че едно просто броене ще му се опъне...
|
| Пон Апр 14, 2014 11:48 am |
|
|