|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:47 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
stom1
Ранг: Новодошъл
|
 MPLAB IDE
Имам следния проблем:На компютър с инсталиран Windows XP след инсталацията на MPLAB IDE,като се опитам да отворя New,програмата ми дава грешка и единствения изход е излизане от програмата!Моля за малко помощ!Вероятно нещо не е инсталирано на този компютър,но не се сещам какво...
|
| Нед Апр 13, 2014 8:20 pm |
|
 |
|
NikB
Ранг: Почетен член
|
 Re: MPLAB IDE
Не ми е ясно точно какъв е проблема ти, но може да опиташ: Сега гледам, че в MPLAB (последния 8.92, a и в предните, но не и в "новата среда" MPLABX) има 100 "New" в менюто (New file, new project, ...). В менюто Project има Project Wizard - ако то работи, ползвай него. Ако не работи, разгледай какво си инсталирал и какво не (май става като пуснеш инсталатора наново). Ако не се оправи, накрая си преинсталирай играчката.
|
| Вто Апр 15, 2014 10:37 pm |
|
 |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Защо си губиш времето с MPLAB IDE ? Спряна е вече от поддръжка, инсталирай си MPLAB X IDE, импортва проектите от старата MPLAB IDE безпроблемно.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Чет Апр 17, 2014 5:08 am |
|
 |
|
lcr
Регистриран на: Пон Май 12, 2014 11:49 pm Мнения: 4394 Местоположение: София
|
Аз лично не можах да подкарам MPLAB X IDE на win7. Проблемът се изразява в това, че в интерфейса липсва списъка с компилаторите и често забива. На XP работи добре.
|
| Вто Май 13, 2014 4:49 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
Според мен имаш някаква версия на Java, която се омесва с Java-та идващ си с компилатора. Ако е така виж пътищата, и сложи вградената Java да е по-напред в списъка. При мен MPLAB X IDE съм го инсталирал на WinXP 32-bit, Windows 8 64-bit, Ubuntu 32-bit и Ubuntu 64-bit. Под Windows дебъгването често се срива ( PICKit3 и RealICE ), не може да намери дебъгера и т.н., IPE-то и то забива, докато под Ubuntu 32-bit е желязо, пердаши без проблеми. Под Ubuntu 64-bit само редактирам сорсове, още не съм дебъгвал там.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Вто Май 13, 2014 6:20 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|