|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 4:20 pm
новини от производителите на МЦУ-та...
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
 Re: новини от производителите на МЦУ-та...
Фирмите много често пускат чипове, които са правени по поръчка за специалните изисквания на някой клиент та нищо чудно случая да е точно такъв особено пък като става дума за аутомотив.
|
| Пет Апр 18, 2014 2:06 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Верно си е. Имам наблюдения как нещо правено по поръчка за голям клиент , в последната секунда е отказано(така правят големите  ) и да кажем няколко 10-ки милиона увисват в някой склад. - единствената възможност е да се пренапише търговското име и да се потърси друг голям клиент или да се пуснат за масовият пазар.
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Апр 18, 2014 2:22 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Точно вашите са спецове в това  Имате една камара чипове в портфолиото, дето само военен може да поръча такъв извратен дизаин.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Апр 18, 2014 2:43 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Абе никой няма да поръча 10 млн бройки, производителя да ги произведе и после клиента да ги откаже без последствия  . Като знам Фрискейл какви лайна забъркаха преди няколко месеца с дистрибуторите си само и само с някакви счетоводни хватки да "спестят" едни 30 млн малко ме съмнява да се съгласят на такава врътка с някой клиент  . Обикновено, след като клиента е накупил една камара чипове и вече гледа към следващата версия производителите ги пускат на масовия пазар та дано някой се излъже да им направи още малко оборот, че каква е идеята маските да си стоят ей така  . Цецо, точно военните в момента имат една камара дериктиви, с които се опитват да стандартизират хардуера и софтуера. В момента масово минават на АРМ-ве с линукси върху тях и миналата седмица ми създадоха една камара грижи като един програм мениджър ме пита що вместо 16 бита контролер не сме били сложили 32 бита АРМ с ембедед линукс в него. И това става въпрос за регулатор за алтернатор, дето 8 бита контролер е предостатъчен  . Ама седнал някой някъде си на някое бюро и решил, че всички контролери в новите машини трябва да могат да се препрограмират през CAN бъса като за по-сигурно кода трябва да се доставя с цифров подпис кодиран със SHA-512, а той пък иска компилатора да може да борави с 64 битови променливи и т.н. и т.н. - SHA-256 дато бачка с 32 бита бил по-малко сигурен  . Викам му - отиди ми намери АРМ с два CAN бъса, дето да може да работи на 125C и нямаш грижи, веднага сменям чипа. Той регулатора вече стана 2000$ заради кадмий фрии аероспейс конекторите, дето са по 100$ парчето та няма да е голяма работа да стане 3000$ заради АРМ-а и новия софтуер  . Та така - от тук нататак само АРМ-ве с ембедед линукс навсякъде. Другата седмица имаме събрание на което най-вероятно ще вземем решение всички други архитектури във фирмата да бъдат забранени  . Усещам как в следващите няколко години ще настават големи циркове  .
|
| Пет Апр 18, 2014 5:04 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Димитър, жалко 4е бях за малко в Бостон, иначе можеше а се срещнем на бира нейде ис юса-то , да ти разкажа - то не са десетки - 80 м бяха 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Апр 18, 2014 5:27 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Ами тогава значи клиентите са били много пекани или адвокатите им са били много пекани  .
|
| Пет Апр 18, 2014 5:36 pm |
|
 |
|
3aek
|
ейпъл са пекани, преди време NXP им бе направило чип са ново поколения ipod който отказали ... NXP забраниха DSP-то в него и го пре-маркираха на LPC2888  най-бъгливи чип в портфолиото им, беше направен дотолкова колкото да тръгне като плейър
|
| Пет Апр 18, 2014 6:28 pm |
|
 |
|
MYXATA
|
Не ми се споменават имена,ама това дето Заек го спомена си се случва доста често
|
| Пет Апр 18, 2014 6:53 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
абе няма страшно, АРМ не е чак толкова зле, лайнукса също... обаче меринджейите ви са за притеснение 
|
| Пет Апр 18, 2014 8:27 pm |
|
 |
|
stefan63
|
да не забравите да сложите и OpenSSL 
|
| Пет Апр 18, 2014 8:46 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Миро, аз не съм казвал, че арм-а е зле. Даже напротив - харесва ми, ама това не значи че трябва да го ръгаме където ни падне  .
|
| Пет Апр 18, 2014 9:10 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30684 Местоположение: София
|
Абе споко, все ще се намери някой да се навие да ви продава чипове за по 500$ парчето  АРМ, Линукс ... не знам, да бориш прости задачи и да годиш висока надеждност и да ръчкаш линукси .. тва що дебъг и тестване трбява даокато си сигурен че ще работи ? Чий ли бюрократски мозък му е хрумнала тая идея. Скоро времето за рзработка и сертификация на регулатор ще е по-дълго от живота на търкалото на което ще го слагаш 
|
| Съб Апр 19, 2014 2:43 am |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
Вече на мястото на транзистор, ще слагаме арм A57 с линукс. 
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Апр 19, 2014 5:37 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Че то не е лошо.  Аз си мечтая за времето, когато в един чип ще има едно поне 300Мхц ядро, 256 рам, 1Г флаш, цял комплект периферия от сорта на видео, звукови и мрежови контролери, и излиза от цеха с флашнат линукс и тулчейн.  Само му пускаш захранването, слагаш мрежовия кабел, ssh и почваш да дивелъпваш.
|
| Съб Апр 19, 2014 10:00 am |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
И най-важното - смело се удряш в гърдите, че си "девелопър" 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Съб Апр 19, 2014 10:09 am |
|
|