|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:26 pm
Платкаджийници и фирми за насищане
| Автор |
Съобщение |
|
Lupus
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
 Re: Платкаджийници и фирми за насищане
И мен ЛТМ ме разочароват за втори път - както с качеството на платките (къси между писти) така и с монтажа. Като специално бяха предупредени, че втората поръчка е тестова за възможностите им и от нея зависи дали ще работим с тях за в бъдеще.
_________________www.bsms.bg - SMS услуги за фирмите с модерно мислене.
|
| Пон Апр 21, 2014 10:49 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Ами LTM ... аз имам различни впечатления. Преди ... абе сигурно 5-6 години имаха проблеми със солдер маски, отлкепяха се като за световно. След това нещата доста се подобриха. Големи серии не съм пускал при тях, но имам 4-5 неща пускани в по 30-40 бр., за сега нямам май оплаквания, но и не са били кой знае какво като технология, широчки писи и големи отстояния, в смисъл нищо под 0.25. Друго оплакване имам, първо че не винаги срока им е ОК, ей сега преди нова година още им пуснах две платки по 30 бр да правят, абе доста преди нова година, като целта беше към края на Декември да са ОК. От там нищо не казаха, ще могат ли, няма ли да могат, аз даже ги бях забравил, по едно време Януари ми пуснаха мейл че били готови, те ми бяха спешни вече не са толкоз, та не мога да се наканя да им занеса компоненти да наситят. Другия проблем който по ме дразни е плащане. В брой не вземат, като искаш фактура за по банка по половин година не ти пращат, пък после се сърдят че не било платено. Последния път ме разходиха до една банка някъде на Цар Борис та да съм им внесял пари ... малко странно. Не знам какво да мисля, ползвам ги още, но както казах са дребни работи. А друго, пуснах им една платка, дистрибутор за едни захранващи блокове които трябва да влизат в производство, проста платка, песен работа, писти по 5 мм  Прототипа го изпълниха, исках им оферта за по 100 бр на месец заедно с монтажа, напомних 3 пъти, все още нямам нищо, то аз се отказах да чакам де. Само за сведения запитването е пуснато Август или Септември миналата година, вече и аз не помня кога беше 
|
| Пон Апр 21, 2014 9:44 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Вто Апр 22, 2014 7:42 am |
|
 |
|
sparkybg
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
Няколко поста по-нагоре съм постнал снимки. За мен са идеални, и двуслойките, и 4-слойките. Единствения минус - идват за месец. Вече имат и варианти за по-добра технология, до 8 слоя, по-тънки писти и някои други екстри, но това не се очертава да го тествам скоро. IТEAD е горе-долу същото.
|
| Вто Апр 22, 2014 10:45 am |
|
 |
|
ToHu
|
Мен зора ми е за нещо което да ползвам от днес за вчера, в повечето случаи са така нещата, за планирано производство имам схема 
|
| Вто Апр 22, 2014 4:32 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Е в Европа от днес за утре прототипи, eurocircuit му е майката. Кеф ти за 3 дни, кеф ти за вчера. Цените са подобаващи, но като си направя сверка с цените в БГ, сравнено с качеството на услугата и въобще отказвам да се занимавам с нашите платкаджии освен ако не иде реч за 2 слоя 0,25/0,25/0,5. Всъщност реално цените им са съвсем съизмерими с Русе и Микрон, когато иде реч за 1 седмица срокове и 4+ слоя. Щото тия нашите като ти сложат 300-1000лв. подготовка и отиваш на същите пари.
Аз от 2 месеца ги ползвам, трета поръчка правя и вече им оставих поне 1000 евра, ама им ги оставих с кеф бе. Братче като видиш само сайта как им е направен, поръчката става точно и ясно, виждаш платката едва ли не на живо как се прави, хората една неяснота да имат - веднага те контактват, няма своеволия. Една камара документи ти изгенерират. Правилата за дизайн разписани ясно, точно като за идиот да ги схване. Срока го цепят до секунда. Явно имат някъде софтуерен съпорт и в Азия, щото в 22:00 им мятам файловете, в 07:00 са анлизирани и платката е тръгнала към цеха.
Прави си извода, щом базовата им цена (демек без оскъпяване) е за 7 работни дни, 0,15/0,15/0,125 и дупка 0,25 финиш. На нашите това им е предела на възможностите обикновенно.
Сега съм заръчал за едни BGA-та 6 слойка, с дупки 0.15 финиширани, да видим там как ще се оправят.
Тия немците дето ги постнах по - нагоре, също биват, вече ги пробвах и тях, цените им са една идея по-ниски, като технология са пак в тоя порядък. Но на тия евроциркуитс просто услугата им е душевна чекия.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Апр 23, 2014 9:27 am |
|
 |
|
sparkybg
|
Пусни някоя и друга снимка, ако ти се занимава.
|
| Сря Апр 23, 2014 12:09 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Какво точно да снимам, платките изглеждат перфектно, с просто око забележка не може да се намери, а нямам микроскоп.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Сря Апр 23, 2014 3:15 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Еми например каквото съм снимал аз по-горе - писти, падове, солдермаска, вии. Ама щом нямаш нещо с поне X20 увеличение, май няма смисъл.
|
| Сря Апр 23, 2014 3:21 pm |
|
 |
|
Ники
Ранг: Почетен член
|
Цецо, дай отзив за БГА с 0.15 крайни отвори, като са готови.
Иначе за какви количества става въпрос, прототипи?
|
| Сря Апр 23, 2014 4:26 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Аз имам някаква играчка за УСБ, ама е баш играчка. Ето няколко шота с нея - това са 0,2/0,15/0.3 4 слоя. Мойте количества са прототипи, да. Иначе съм поръчал малка серия от 30 броя при немците, 0,15/0,15/0.3, 4 слоя, на външен вид са много добре, предстои оживяване. Цената при тях беше 20% по ниска от тази която ми дадоха в БГ (сума около 400 евра). И горе долу 10% по ниска от цената на евроциркуитс. Китайците ми дадоха цена 30% под всички други, ама като ги попитах няколко въпроса за сандвича и получих такива отговори, че се отказах да се разправям. Там явно не говориш ли за 1000к+ не можеш да разчиташ на сериозно внимание - каквото ти пратят - това е. Освен това времето беше 2 седмици.
|
| Сря Апр 23, 2014 5:52 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
То и това, с което аз съм правил снимките е USB играчка. Ама учудваще за мен - върши добра работа за инспекция на дребни спойки. Пише че било 500x увеличение.
|
| Сря Апр 23, 2014 7:40 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Сега ги гледам тия eurocircuit не изглеждат зле, и цените не са толкова зле, трябва да сравня тия дето ги пусках в ЛТМ последно какво ми струваха, но май сумите са сходни. Цените за 200-250 бр също са що годе прилични имайки в предвид хвалбите на Цецо ...
|
| Чет Апр 24, 2014 7:29 am |
|
 |
|
Цецо
|
Днес дойдоха прототипни платки от http://www.multi-circuit-boards.euНа шота е BGA с падове 0.35, писти 0.15 и дупки 0.2. Маската съм я задал 0.075 уширение, изглежда ми че са я пуснали повечко, ама може и да лъже шотчето. На една от платките маската се вижда, че е леко изместена, но не захапва пада. Надявам се белия печат да им е ОК, че по него ще се центрира BGA-то, видимо е ОК, ще си каже като се стигне до оживяване.
|
| Пет Апр 25, 2014 1:45 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Цецо, един въпрос , защо ще намстваш бга-то по белия печат вместо по fiducial points ?
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пет Апр 25, 2014 3:28 pm |
|
|