|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:26 pm
новини от производителите на МЦУ-та...
| Автор |
Съобщение |
|
ike
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
 Re: новини от производителите на МЦУ-та...
Къде теглим "девелопър" чертата? По тази логика сложиш ли 74** на платката и вече си прост драскач. Друго е да си го направиш с транзисторчета, както трябва без да ти остава излишен инвертор.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Съб Апр 19, 2014 1:11 pm |
|
 |
|
Н'бабане Гт'муан'га
|
Чертата всеки я тегли сам за себе си. В общия случай чертата се намира там, където свършва желанието за за качество и започва желанието за бърза печалба 
_________________ 'просто' е технически синоним на 'красиво'
|
| Съб Апр 19, 2014 2:53 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11266 Местоположение: Добрич
|
Dimitar да му мисли за чертите... че като гледам някои как оценяват ми идва да се гръмна  |  |  |  | Цитат: A standard job interview. We've been through all the little details; yes, I'm British, I live in France, I like digital photography and here is a list of previous clients with recommendations. Then he asks the question, "Are you an ARM Accredited Engineer?". No, I'm not. I'll admit, I didn't take the time to take the exam, but I did write a book on ARM processors. "But that doesn't mean you are an ARM Accredited Engineer". No, indeed, but forgive my insistence, I wrote a book on ARM processors, I had the honour of having one of ARM's well known trainers re-read the book, and it is listed on ARM's website. "Yes, but still, that doesn't guarantee that you know ARM processors and microcontrollers". I think my jaw dropped at that point. |  |  |  |  |
*от АРМ групата в линкедин
|
| Нед Апр 20, 2014 11:56 pm |
|
 |
|
ike
Регистриран на: Пет Фев 04, 2005 9:59 pm Мнения: 6019 Местоположение: София
|
И аз съм виждал много накадърно написани книги, за това че е написал книга не означава, че разбира от армове, обаче ако книгата му е листната на АРМ сайта, значи все пак си разбира от работата. И щом са му казали това за сетификата е трябвало да се усети и да бяга, че след това ще му искат сертификат че гълта докато прави сврирки на шефа си.
_________________ Warriors of the Night, ASSEMBLER!!!
|
| Пон Апр 21, 2014 1:45 am |
|
 |
|
bobihot
|
STMicroelectronics’ New Sub-Dollar STM32F3 Floating-Point Digital Signal Controllers Now Ready to Order from Distributor StockSTMicroelectronics has announced that its new STM32F301/302/303 microcontrollers based on the ARM® Cortex®-M4 core with Floating-Point Unit (FPU) are in full production and now in stock at distributors, available immediately to deliver outstanding performance and system-on-chip integration for value-conscious advanced applications. http://www.st.com/web/en/news/n3547Защо са STM32F3 - само да ни объркват, а са Cortex®-M4. Като цена/скорост май нямат равни, да видим стават ли за каквото ни трябват? 
|
| Пет Апр 25, 2014 11:24 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
3тата серия е на пазара отдавна, това вероятно е орязана лоу-кост версия, подобна на 401. Последния засега съм много доволен от него, много приличини възможности като за тия пари.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Апр 25, 2014 1:43 pm |
|
 |
|
sukhoi
Ранг: Напреднал
Регистриран на: Чет Авг 21, 2008 2:52 pm Мнения: 476 Местоположение: Пловдив
|
Аз съм много доволен от F3. Тествах един цифров филтър и скоростта при integer е същата като при float с включено fpu. И имат три дака
|
| Съб Апр 26, 2014 8:45 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Човек ти си само за ST, сакаш чета тяхна документация... в един абзац има поне 5 неясни или грешни неща  Даковете са "до" 3, а не винаги 3. Това "един" е твърде общо... има един ф3 с кортекс м3 има един ф3 с кортекс м4. "Един" филтър вероятно става ввъпрос за еднакъв брой операции и вероятно и целочислените и флоат са сингъл клок инструкции, само че това какво общо има с ф3 иди разбери Иначе и на мен ми харесват Ф3 защото повечето им периферии са оправени. Примерно SPI им позволява 4-16 бит трансфери, което значи че може да се ползва за дисплеи с 9-бит и т.н. CRC периферията вече може да работи с различни полиноми, няма нужда да се свапват байтове, битове (което обезсмиляше ДМА-то). Мисля че и УАРТ-те вече имаха възможност за истински таймоути. Абе с две думи при Ф3 са изчистили недомислиците на много от перифериите. Май само USB са оставили дървено... А освен това има операционен усилвател (някои Ф3), който може да се вързва с ADC/DAC и поне на хартия изглежда по-гъвкав от конкурентите, щото обикновено STM са най-кофти... Докато тук даже са по-добри от останалите, не знам... може би в екипа дето е правил Ф3 са преобладавали бледоликите;-)
|
| Пон Апр 28, 2014 8:41 pm |
|
 |
|
Цецо
|
F3 с M3 няма, цялата серия е на М4. Като концепция са доста интересни и наистина част от периферията им се различава от стандартната линия 1, 2 и 4... в положителна посока. Това което аз забелязах, е че SPI сам си драйви nCS. Нещо дето много ме дразни на другите. Интересно е що при Ф4 си оставят осраната периферия и в новите деривати.
Кофтито на М3 е, че нямат деривати с много флеш и рам.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пон Апр 28, 2014 9:27 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
ох верно... заблудил съм се  и мен ме учудва, при условие че има година разлика в релийза да не ползват новите си периферии е тъпо... ми има F2 с 1MB flash и 256К RAM... повече от прилично е според мен.
|
| Вто Апр 29, 2014 10:48 am |
|
 |
|
Цецо
|
Няма Ф3 с много флеш и рам имах предвид. Ф2 е ясен, ама той си има периферия с бъгове като на Ф4  Апропо, аз май почвам да изпитвам някакви странни влечения към Kinetis, да видим какво ще се получи...
|
| Вто Апр 29, 2014 12:31 pm |
|
 |
|
CM600
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 9:35 pm Мнения: 152 Местоположение: Варна
|
Ератата прочете ли я? Аз току що подкарах уарт-а на KWIKSTIK-a след 1 час борба, защото се оказа, че не съм прочел пък ератата на самия KWIKSTIK. И USB стека на FREESCALE разглеждах преди време и ми се дорева от кеф, че няма да ми се налага да го ползвам засега  Толкова не ми са се разминавали очакванията с реалноста от много отдавна. Ако си хвърлил око на нещо различно от К40 чакам отзиви с нетърпение 
_________________ LDAA
|
| Сря Апр 30, 2014 9:32 pm |
|
 |
|
scout_3pm
Ранг: Популярен
|
CM600 - да си ползвал K20 и ако може някакво мнение ?
|
| Сря Апр 30, 2014 10:04 pm |
|
 |
|
miro_atc
|
Я кажи че и ние да се покефим? май само техния не съм разглеждал и затова ми стана интересно...
|
| Сря Апр 30, 2014 10:17 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Аз съм се насочил към К20_120, прасето с 144 крака. Платката днес е шипната от Германия, другата седмица ще почва копането. Ератата на мойта маска я гледах, прилично дълга, но нищо по различно от всеки днешен контролер. Поне на ST със сигурност не е по-къса при аналогичния контролер. Аз се насочих към тях щото уж дават всичко (или почти всичко) на готово. Среда (макар и леко платена), ОС, ФС, ТЦП, УСБ... Колко е читаво всичко това незнам, ама просто ми омръзна всичко да си правя сам или да събирам парчета от сорсове из нета, без да имам читава документация, разчитайки на txt файлове или коментари по форуми из нета.... Губя ужасно много време по тоя начин, а света тича прекалено бързо мама му стара. Поне на ниво документация, Freescale ми допадна доста. Дейташитовете им отначло изглеждат объркващо, ама като хванеш подредбата виждаш смисъла. MQX си е документиран доста прилично. Разочарования 100% ще има много, ама съм видял вече какво ли не... Ще кажа като натрупам впечатления. Другото което ме дръпна към тях е това: http://www.freescale.com/webapp/sps/sit ... tid=vanKDShttp://www.freescale.com/webapp/sps/sit ... &pageNum=1Още е в бета версия и е напрактика неизползваемо, ама обещават лятото да излезне официален релиз.
|
| Чет Май 01, 2014 9:48 am |
|
|