|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:03 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|
Запис на компресирано видео от цифров фотоапарат с камера
| Автор |
Съобщение |
|
¶
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
 Запис на компресирано видео от цифров фотоапарат с камера
Опитах се да запиша видеофайл от цифров фотоапарат DM 334 на Daisy с VirtualDub. Обаче записва само некомпресирано видео, а ми трябва с някаква MPEG. Не знам машината ли ми е слаба ( Athlon XP 2200+ с 512 MB RAM ) или просто има някакъв конфликт между DM334 & VirtualDub. Натискам capture на VirtualDub и ефект никакъв, когато съм задал компресия, като задам да няма компресия ми излиза едно MessageBox(hWnd,"Select OK to begin capture.", "VirtualDub notice",MB_OKCANCEL) и като потвърдиш започва да записва във файл видеото от апарата.
Някой да знае подходящ tool за такива цели ? Или да е записвал компресирано видео от видеокамера с VirtualDub ?
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Нед Яну 08, 2006 1:57 pm |
|
 |
|
georgimv
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 9:40 pm Мнения: 104 Местоположение: София
|
За да компресираш трябва да имаш инсталиран и съответния кодек
|
| Нед Яну 08, 2006 2:26 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
 Re: Запис на компресирано видео от цифров фотоапарат с камер
K-lite codec pack - ако ползваш друго махни всички отметки и дай отмeтки само на 'encode _ИМЕКОДЕК_'. Като нали ИМЕКОДЕК съвпада с кодека , в който искаш да кодираш
Успех !
|
| Нед Яну 08, 2006 2:54 pm |
|
 |
|
¶
|
Ако нямах инсталирани кодеците, нямаше да мога да ги избирам в VirtualDub. Имам кодеците, но не иска VirtualDub да компресира с тях видеото идващо от цифровия фотоапарат. Иначе ако отворя видео файл и реша да го конвертирам до какъв да е видео формат VirtualDub работи.
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Нед Яну 08, 2006 2:56 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Я пробвай тоя Tool, преди време го почнах за лично ползване ама не ми стигат часовете да си го завърша....писах го понеже и аз като тебе имах проблем с програма която да изпълнява моите изисквания (избор на кодек, качество на запис, компресия в реално време, скриване от потребител и т.н.) 
|
| Нед Яну 08, 2006 3:03 pm |
|
 |
|
the_real_maniac
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 11:38 am Мнения: 978 Местоположение: Europe -> BG
|
Абе това не е много сигурно.
Пък и какво е възможността virtual dub да види , че има кодека (обаче той е само за decode , а не за encode)
Аз имам K-Lite (говорим за под Уиндоус, сложил съм почти всичко +encode ) и с iuVCR нямам проблеми , не че съм правил и много записи , но по няколко в mpeg1,2,4(divx) съм правил и се държи сравнително добре.
|
| Нед Яну 08, 2006 3:04 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
Аз обикновено ползвам Adobe Premiere за video capture от цифрова видеокамера. Но свалям директно RAW видео в AVI файл. И после си го компресирам ако ми трябва.
А, наскоро открих, че и Nero VisionExpress 3.0 става за capture от разни устройства, не само от видеокамерата.
|
| Нед Яну 08, 2006 3:55 pm |
|
 |
|
¶
|
@Preadator, работи, мерси много ! В началото не всеки път захапваше и програмата гърмеше. Въртях се, чудех се, накрая пробвах пак с VirtualDub, но и той взе да гърми. Оказа се, че акумулатора на фотоапарата се е изтощил  . Много тъпо измислено - фотоапарата работи само от акумулатора, от адаптора не ще. Като се позареди малко направих няколко минути запис с DivX видео компресия и MP3 аудио компресия. Като се дозареди напълно ще направя по-обстойни проби.
Само една дребна забележка: ако добавиш и индикация колко време може да ти е дълъг филма при текущото свободно място на харддиска равен няма да имаш
И една препоръка: като гледам на Daisy софта за Capture на видео е пълна скръб, що не помислиш дали няма да искат да им поотвориш малко очите, срещу съответното възнаграждение
П.П. Владо за RAW формат няма проблем, или всъщност RAW формата ми е проблема  1-2 минути и отива 500 MB. Искам да закача фотоапарата за един лаптоп и да снимам с компресия, за да мога да заснема поне няколко часа.
|
| Нед Яну 08, 2006 4:09 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Незавършена е, а за нея нищо не ми се плаща  Иначе колко още функции съм и замислил, Screen Capture-и разни, export Frame, Movement Detection и т.н....Ако искаш мога да я донапиша колкото да ти свърши работа, дай ми само 1 час 
|
| Нед Яну 08, 2006 5:16 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 9 мнения ] |
|