| Автор |
Съобщение |
|
sparkybg
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Авг 23, 2005 12:02 pm Мнения: 3070 Местоположение: София
|
 Re: Универсална станция за запояване.
Не я местя.  Но те общо взето всички стойки, които съм виждал, имат кабел между тях и "майката". Имаше и накакви изпълнения с метален пръстен върху дръжката, с микрофони и с какво ли още не, но масовото е това - с кабел. При това масовото въобще, а не само при китайците. То при китайците е рядкост въобще да имат сензор в стойката де... 
|
| Нед Май 04, 2014 12:40 am |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
Ами аз вече го писах в тая тема това за акселерометъра - ама колкото и безумно да звучи - точно такова нещо съм виждал и съм работил с фабричен такъв поялник. Нещото усещаше и най-малкото помръдване на дръжката. 20 минути като стои на стойката и "заспива" на 200 градуса. Само докато го бутна леко и веднага отлепя. Обаче поялника е от тия индуктивните. Не съм отварял нито станцията нито човката да видя кво има вътре - само мога да кажа че буксата и беше с 8 пина.
|
| Нед Май 04, 2014 11:13 am |
|
 |
|
sparkybg
|
Предполагам просто микрофон. Но няма как да набутам нещо повече в дръжка на JBC например - няма място. А и както казах замисъла тук е друг - не заспива след 20 минути. Заспива веднага на 300 и примерно след 10 секунди на 200. После стопля от 200 на 350 примерно за 2-4 секунди. И Hakko, и JBC и PACE, а мисля че и еквивалентния Weller са или със стойка в кутията на станцията, или с кабелче между нея и майката.
|
| Нед Май 04, 2014 11:30 am |
|
 |
|
itso.t
Регистриран на: Чет Фев 03, 2005 2:21 am Мнения: 12826 Местоположение: София
|
Тия които съм виждал, не са. А идеята за стойка за поялник, която не се отделя от станцията е меко казана непрактична. Да не кажа и тъпа...
|
| Нед Май 04, 2014 12:03 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Сега погледнах - Weller-ите наистина не са. Но имат метал по дръжката. Значи или нюхат кога си ги пипнал, или имат микрофон или акселерометър в тях. Ако съдим по микротъч-а, по-скоро първото. Мисля че няма да имам проблем да подкарам и тая екстра на дръжката, поне ако е на пипане или с микрофон. За другото - еми мойте стойки са отделно, но прчктически винаги стоят до станцията. Съвсем си ми е практично, дори и да бяха в един корпус.
|
| Нед Май 04, 2014 1:15 pm |
|
 |
|
michev
|
На ZD-415-ката ми в дръжката има поместен механичен датчик за движение - малко, цилиндрично като електролитен кондензатор с пружинка в него и тежест на върха. При движение на дръжката - укъсява 2-та си извода и станцията разбира че се работи с поялника.
|
| Нед Май 04, 2014 8:09 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
И такова нямам проблем да чета. Както споменах - има втори канал за датчик, с негов си регулируем източник на ток от 4uA до над 10mA, ако помня добре. Може да чете всичко там - и микрофон, предполагам и метален пръстен и т.н. Ако някога ми попадне подобна дръжка, с 90% вероятност ще може да я чете - само въпрос на софтуер.
|
| Нед Май 04, 2014 8:50 pm |
|
 |
|
quorthon
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Вто Май 06, 2014 4:48 pm Мнения: 9 Местоположение: София
|
Здравейте sparkybg, ако не е късно ще се включа с един комплект от по-новите платки. Поздрави
|
| Вто Май 06, 2014 10:08 pm |
|
 |
|
sparkybg
|
Даже е рано. Както споменах - ще го мислим след първия работещ прототип. Първите платки би трябвало да пристигнат всеки момент. Като има резултат ще отворя нарочна тема за новата версия.
|
| Вто Май 06, 2014 11:22 pm |
|
 |
|
quorthon
Регистриран на: Вто Май 06, 2014 4:48 pm Мнения: 9 Местоположение: София
|
sparkybg мерси за бързия отговор, ще чакаме с нетърпение резултатите Поздрави
|
| Сря Май 07, 2014 12:18 am |
|
 |
|
fugata
|
Привет на всички! Така или иначе, темата ме провокира да се регистрирам... чукча вече и писател! Ако има възможност +1 брой от старата версия и за мен. Относно датчика за дръжката нямам претенции, но ако го има, няма да ми е излишен. 
|
| Сря Май 07, 2014 8:01 am |
|
 |
|
sparkybg
|
ОК, до тук сте двама. Остава да се намери и трети и пускам един комплект.
|
| Сря Май 07, 2014 10:36 am |
|
 |
|
gicho
Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 1:59 pm Мнения: 3867 Местоположение: Габрово
|
А, че ако един ви трябва, пише ме вътре за два броя. Говорим за pcb само, нали? Мислил ли си за т.н. open source HW? Има някой платкаджийници, не знам сееед-а дали е от тях, мисля че itead са, които предлагат безплатни платки за теб, ако им позволиш да продават после допълнителни бройки. Естествено трябва да е нещо популярно, но мисля че твоя проект е повече от популярен в опасните прототипи? Другото е, ако ти се занимава, нещо от сорта на кикстартера. Имаш си вече прототип, можеш да получиш финансиране за кутия, производство и т.н.? То това тук което правим е същото, само че в ограничена аудитория.
|
| Сря Май 07, 2014 10:53 am |
|
 |
|
sparkybg
|
 |  |  |  | gicho написа: А, че ако един ви трябва, пише ме вътре за два броя. Говорим за pcb само, нали? Мислил ли си за т.н. open source HW? Има някой платкаджийници, не знам сееед-а дали е от тях, мисля че itead са, които предлагат безплатни платки за теб, ако им позволиш да продават после допълнителни бройки. Естествено трябва да е нещо популярно, но мисля че твоя проект е повече от популярен в опасните прототипи? Другото е, ако ти се занимава, нещо от сорта на кикстартера. Имаш си вече прототип, можеш да получиш финансиране за кутия, производство и т.н.? То това тук което правим е същото, само че в ограничена аудитория. |  |  |  |  |
Да, само за PCB, от стария вариант говорим. Значи вече желаещи за общо 4 комплекта. Само да ми се отвори малко време и ще звънна в Селектра да питам с какво име беше първия вариант, та да спестим плащането на шаблоните. Стандартната поръчка е 20 работни дни. Бързащи има ли? Може да се пусне за 10, 5, че дори и за 3 работни дни. Естествено цената отива нагоре. Никел-злато (ENIG) ще са платките. Другия финиш не го поръчвам - като запояваш влиза тинол под солдермаската и става нелицеприятна свинщина според мен. И в seеed имат въпросната екстра. Ако шернеш дизайна, като поръчаш 5, ще ти дадат 7. Другото ще го мисля като публикувам и новия вариант, ама до тогава ще изтече малко време. Аз бързо ще го сглобя като дойде, но трябва поне да очовеча софтуера за PC че в момента е в силно работна версия - даже и за бета не може да мине. 
|
| Сря Май 07, 2014 11:19 am |
|
 |
|
Stoimen
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пет Юни 25, 2010 3:18 pm Мнения: 363 Местоположение: Varna
|
Пишете ме и мен с един комплект 
|