Отговори на тема  [ 3864 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 258  Следваща
новини от производителите на МЦУ-та... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: новини от производителите на МЦУ-та...
А за нанометрите имах предвид, че едва ли е 64... по скоро е 65nm :) Затова предполагам, че писача има някаква двоична мисъл в главата, ама го удря в неподходящи моменти. Е винаги съществува възможността руснаците да наистина да специфицират 64nm технология от желание да са неповторими... Ама едва ли.

Пон Май 05, 2014 5:14 pm
Профил ICQ
Аватар

miro_atc написа:
За сървъри се очаква бум, щото там консумацията е важна а пък софтуерът изобщо не е така обвързан с х86 както при десктоп РС.

стига да не дава и данните "out of order" :D

всеки телефонен процесор, ако го запалиш на 100% до 3 минути ще се отлепи от платката, стига да не изпуши преди това.
целта е този вид играчки е да имаш максимално мускули за минимално време, после слагаш атлета да спинка, докато кифлата слайдне наново.
а самото палене/гасене лягане/ставане си е самостоятелна олимпийска дисциплина

така че с телефонни процесори май няма да правят директно сървъри. не съм сигурен дали изобщо могат да изнесат топлинната мощност в постоянен режим за корпусите, в които ги пъхат в телефонен вариант. не че и на мен не ми се ще да сменя ксеоновите печки с нещо по-малко харчещо, ама по принцип съм песимист

Пон Май 05, 2014 5:41 pm
Профил

х86 в момента яма особенни алтернативи при среден клас сървъри, при най-големите спарковете се намесват сериозно, въпреки че ги има и при средните но не знам колко е оправдано IBM и те имат с powerPC не знам дали ги поддръжат още.

Пон Май 05, 2014 6:00 pm
Профил

ДедоБоре написа:
така че с телефонни процесори май няма да правят директно сървъри. не съм сигурен дали изобщо могат да изнесат топлинната мощност в постоянен режим за корпусите, в които ги пъхат в телефонен вариант. не че и на мен не ми се ще да сменя ксеоновите печки с нещо по-малко харчещо, ама по принцип съм песимист

Споко, хората работят по въпроса ;-)
Щом успяват да натикат прасето в телефон дето няма финтилатори, нито даже читаво пасивно охлаждане, все ще се справят и със сървърите. Пък и компаниите дето копат не са случайни, примерно AMD тия дни са обявили че ще пуснат поточната си линия с арм-чета. Едва ли от AMD не са в час какво може х86 и какво друга архитектура.
Да не забравяме и че всички се целят в ниския клас сървъри, където цената и консумацията са факторът. То е ясно че по производителност АРМ не може да се сравнява с топ-чеповете на Интел, даже на само Интел, МИПС гледах новите собственици продължават да го развиват, а и други архитектури има все още... Засега ;-)
Тия дни гледах някаква неизвестна китайска компания пуснала 16-куров А15 и сега се мъчили върху 16-куров А57.... Но не продавали чеповете си ами ги вграждали в сървърчета. Ти представяш ли си, някаква гаражна компания да дялка 16-куров 64-бит чеп. Докъде я докарахме 8O

Пон Май 05, 2014 6:28 pm
Профил

Te Qualcomm си ги вкараха в часовниците вече:

http://www.kaldata.com/%D0%A5%D0%B0%D1% ... 89448.html

Ето за сървърните АРМ - АМД:
64-битовите ARM чипове AMD Seattle ще се появят на пазара в края на годината

http://www.kaldata.com/%D0%A5%D0%B0%D1% ... z30sJFX8k5

Отдавна х86 инструкциите се изпълняват върху RISK ядро чрез предварително декодиране. Което води до увеличаване дължината на конвейра и допълнителни модули- консумация/греене. Чудя се за съвместимост може ли да направят ARM инструкциите да се изпълняват върху по-ефективни архитектури. Това за настолни и сървъри, където се изисква върхова производителнист. Според мен вече пътят към съвместимостта е на там?
ПП за комбината на AMD :
AMD realigns two-year plan around 'ambidextrous computing'
http://www.zdnet.com/amd-realigns-two-y ... TREc64629f

Пон Май 05, 2014 11:33 pm
Профил WWW

Ами то ясно че 86 инструкциите вече не се изпълняват директно, но нещата със сървърите не са толкова прости, не знам дали и ценово арм може да се конкурира като платформа специално за сървърни решения. Ако говорим за суперкомпютри където всичко може да се кустомизира може и да имат повече шансове, иначе за стандартни сървъри доста време ще мине. Трябва големите рибоци да с епробват, после по малките .. т анакрая да стигне до масовия пазар. Гугъл и друг от сорта може да бутне технологията, ако си поръча арм сървъри за някой от техните локейшъни ....

Пон Май 05, 2014 11:44 pm
Профил

bobihot написа:
Te Qualcomm си ги вкараха в часовниците вече:

тва е тенденцията
айде за телефон как да е, ама часовник с дуал кур...

Пон Май 05, 2014 11:54 pm
Профил

ами ... взехме на малкото часовник телефон от ат&т не знам какво има вътре ама доста кара с една батерия а освен GSM има и GPS. Не е лошо м-у другото като идея, може да се пипне още но става, за дете на 5 години е идеално, хем може да го търсиш, хем не може да набира друг освен номерата които си сложил, не е телефон да го забравя, можеш да проверяваш къде се намира ... да видим колко ще оцелее.

Вто Май 06, 2014 12:26 am
Профил
Аватар

Преди няколко дена говорихме с един пич, дето бачка за брокерска компания (такава за търговия с акции). Въпросния пич има PhD по математика. Та човека разправя, че в тая брокерска компания имат отдел с 300 инженера, които се занимават само с алгоритми за high frequency trading и освен самите алгоритми проектират и специални процесори (най-вероятно някакви ASIC-и подобни на тези за bitcoin-те), които са оптимизирани за тях. Имат договор с АМД да им ги прави и след 6 месеца АМД могат да ги продават на останалите като им плащат роялтис за дизайна. Номера е, че никой не ги иска, защото вече са остарели, точно както пак при биткойните. Та мисълта ми е, че вече голяма част от дезайна не се инициира и финансира от военните а от Уолстрийт :D .
Търгуват на 15 сток ексчейнджа и прекарват транзакцийте през специална оптика, която така наглася закъсненията, че транзакцийте да пристигнат едновременно на всичките 15 сток ексчейнджа. Разправяше, че успели да намалят времето за изпълнение на една транзакция с 50 наносекунди от 450 на 400 и това според него била много голяма работа. Тия PhD-та почват с 250к годишна заплата и с тримесечните бонуси го докарват до около 1 млн на година. Та правете си сметката на къде да си насочите усилията, особено тези от вас, дето още не са се осъзнали какво искат да правят :D .

Вто Май 06, 2014 1:14 am
Профил

А ти носиш тоците с кофите за глупавите военни ..... несправедливост.

Вто Май 06, 2014 1:06 pm
Профил
Аватар

к'ви 50нс, к'ви 5 лева...

у нас все още като пуснеш нормален превод идва в най-добрия случай на другия ден.
може и веднага, но е 12 кинта, щото реално се ползва SWIFT

някои неща опират до естествения интелект, без значение колко ядра е изкуствения

Вто Май 06, 2014 5:56 pm
Профил

Зависи. В ПИБ преводи от чужбина са ми се бавили по 2 седмици. Това беше, когато си купуваха Кримиковци. Така, като забавиш няколко милиона, все едно имаш няколко милиона печалба.

Вто Май 06, 2014 6:04 pm
Профил

Абе .... бавенето на преводи в чужбина рядко има общо с банките в БГ, особено с ПИБ. Много често проблема е в банката кореспондент. Тук в БГ ПИБ имат бързи преводи, то вътрепнобанкови ясно, но и между банкови, не помня каква е таксата. ike ако поработиш малко с банки в чужбина ще установиш че и тма се бавят, и то в общият случай повече. Тук в БГ стандартно банковия превод минава за 24 часа, на много места по света изобщо не е така, говоря за развитите страни, та не плю много по нашата система.

Дедо, той Димитър говори за транзакции на фондовата борса а не банкови. Сега дали и какъв е смисъла от цепене на наносекунди не знам, но ако има разлики от 10-20 секунди това сигурно може доста объркване да вкара ... и възможности за измами.

Вто Май 06, 2014 6:34 pm
Профил

Не знам дали имат проблеми с кореспондентите си или не, факт е че в ЦКБ на другия ден в 17:00 вече бяха налични.

Вто Май 06, 2014 6:38 pm
Профил

ike няма такъв филм, а банката кореспондендт зависи от получателя, не изпращача. Всички нашенски банки, особенно нашенските, като ПИБ и ЦКБ оперират с транзакциите по един и същ начин, чуждите нашекски имат варианти. В смисъл като влезе в системата, ако има налични пари по сметката превода се нарежда, осчетоводяването за чужбина в ПИБ мисля че става два пъти дневно, но може да са го променили, те сега имат и нова система, нова, нова :) Пазаруваме основно от чужбина, банкираме основно през ПИБ, не помня момент да е имало проблем ако всичко с банката кореспондент е наред, а това е пробелм основно като нареждаме за САЩ, но и там е нямало особенно драми. През повечето банки превод в чужбина стига за 3 дни, освен ако не си си платил за някаква експресна услуга, не знам дали има такава налична.

Вто Май 06, 2014 6:58 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3864 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 258  Следваща