Отговори на тема  [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
И отново... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: И отново...
Проблемите с тия карти са, че всеки производител се опива да изстиска още малко за да е повече от конкуренцията. Всичките работят на магия само и само да са най-бързи. Ако вземеш един Tseng ET4000 например, има такива които работят вече над 20 години без спирка. Съмнявам се, че някоя карта от тия дето си продават сега би работила и след 10 даже.
Както и да е, не мисля че ще успееш да я съживиш. По-вероятно е да си се бръкнеш като поп за нова. Но моя съвет е, като си купиш да я ъндърклокнеш на някъде 90% от оригиналната й честота. Забележима разлика няма да усетиш, но ще ти спести по-нататъшното бъркане за дълго време.

Нед Май 11, 2014 4:24 am
Профил

Ако трябва да сме честни половината проблем идва от еко простотиите, другата половина от кофти дизайн и производство.

Нед Май 11, 2014 7:11 am
Профил
Аватар

Навремето като казах "Никога повече Asus!" ми се смяхте. Освен това, не знам как е в БГ, но миналата година като ровичках - всичко на Asus беше подозрително по-евтино от конкуренцията.
Нали хобито ми е да сглобявам щайги...

Почти всички карти дето съм виждал "сгорели" е било заради мръсен/запецнат вентилатор и/или прегряване. Затова първата ми работа е да сменя термопастата с най-добрата намираема и после мноого внимавам да не разлепя радиатора, че се държи на някакви пружинки...
Предпочитам с пасивно охлаждане, нищо че обикновено е за сметка на производителността. А шумът на компа?! С подходящо поставени вентилатори (почти винаги с ценерчета) всичко става достатъчно хладно и безшумно.

И за какво ли му беше на Рек геймърска карта?! Ще кажете "CAD и 3D"... Ннам, но последно пущах такива на баби яги и слабото място беше проца, не видеото от среден клас.

Иначе: Рек, слагай печеното! И без това е за боклука.

Нед Май 11, 2014 1:23 pm
Профил

ToHu написа:
Ако трябва да сме честни половината проблем идва от еко простотиите, другата половина от кофти дизайн и производство.

и още толкова от проектирания живот, да се скапе 1 месец след гаранционния срок
на времето си мислех, че е случайност, но вече не мисля така...

Нед Май 11, 2014 2:27 pm
Профил
Аватар

Изпекох я вчера по "новата" (за мен) технология с флюса. :) Самия флюс се опече и в момента около всички БГА-та има засъхнали кафяви лайна. За сега работи, но съдейки по предишния ми опит, няма да е за дълго. :)

Пон Май 12, 2014 10:33 am
Профил

Еми сега я изкъпи с изопропанол и памуче, и лайната (които по принцип не би трябвало въобще да се появят, ако се ползва правлиния флюс) ще се махнат.

Вероятно си ползвал колофон съдържащ флюс. Опитай no-clean без колофон, например това (от което съм много доволен): http://store.comet.bg/Catalogue/Product/27821/

Имам и бурканче китайски гелов флюс, ама е с колофон и оставя въпросните лайна. Съответно почти не го ползвам.

Пон Май 12, 2014 10:42 am
Профил ICQ
Аватар

Еми заебах я така, сега не ми се занимава да я разглабям пак да я чистя. :) Надявам се кафявия боклук не е проводим и няма да прави проблеми.
Иначе флюса е от Конрад, течен, в червена тубичка. :) Май е доста разпространен и като цяло съм доволен от него. Имам и от кометския в шпринцовка, ама е скъп и ми се досвидя да слагам от него. :)

Пон Май 12, 2014 12:40 pm
Профил
Аватар

Сега ми се обади жената, да каже, че е картата умряла окончателно. :) Снощи работеше на 6. Явно критичния период е когато изстива - пукат се спойките.

Вто Май 13, 2014 11:38 am
Профил

В повечето случаи от моя опит се оказва, че се прецакват и бонд жичките вътре в чипа. Ако имаш сешоар за тъщи нагрей го по кристала само докато ти запуши флюса отново и го остави да изстине. Гаранция, че като я боднеш пак после ще заработи, но пак ще е за няколко часа, до ден - два... Кофата и следващия боклук... :-(

Вто Май 13, 2014 12:13 pm
Профил ICQ
Аватар

Еми явно няма спасение... Всичко е боклук.

Вто Май 13, 2014 12:28 pm
Профил
Аватар

А бе, Рек, ти за термопасти и алабала погрижи ли се?
Имай предвид, че тези чипчета са проектирани да се загряват до много повече от професора, а силицият е един и същ.
Това е за кофата, де, ама както писах по-горе: поне на новата карта смени пастата с най-добрата намираема и внимавай, че ако при монтажа разлепиш радиатора - пак отначало.

Вто Май 13, 2014 2:55 pm
Профил
Аватар

Ми в самото начало със старата. :) Ама грееше с около 10 градуса повече та я извадих и смених пастата.

Вто Май 13, 2014 3:20 pm
Профил
Аватар

Рек, тая карта без да отлепиш целия чип, да му направиш нови топки от оловна паста и да го запоиш отново няма да я бъде. Само дето не знам как това можеш да го направиш лесно в къщи.

Бонго, стига ръси умнотии бе човек - бил същия силиции. Ами много ясно, че е същия - ти за колко вида силиций си чувал, че има. Хората правят чипове дето бачкат на 125Ц все от същия силиции, на същата линия от същите маски. Диодите и волтидж регулаторите пак от същия силиции бачкат и пеят даже при 175Ц температура на чипа. Проблема въобще не е в силиция, а в малоумните пасти, дето ги използват за запояване. Отделно ако картата е настроена да си сваля клока като не се използва и ако често се пускат игри/програми, които я товарят се получават едни постоянни температурни цикли, които разказват играта на всичко без значение от какъв материал е направено. Та си мисля, че ако може да се настрои да работи в някакъв постоянен режим, дори да не е нужна през 100% от времето за да може температурата да не играе толкова много нещата би трябвало да се подобрят доста.

Вто Май 13, 2014 4:09 pm
Профил
Аватар

Производителите и търговците на подобен род техника, трябва да позлатят чиновниците дето въведоха безоловието...

Вто Май 13, 2014 4:13 pm
Профил ICQ
Аватар

ASUS ми е в черния списък, и без пари да ми дават ASUS техника не бих я взел.

Вто Май 13, 2014 6:22 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща