Отговори на тема  [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
И отново... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Re: И отново...
Цецо написа:
Производителите и търговците на подобен род техника, трябва да позлатят чиновниците дето въведоха безоловието...

Вероятно са го направили ;)

Ами аз същото казвам за Gigabyte. На работа от 8 години почти цялата фирма само такова ползва, не съм чул да има някой особено доволен, дори проблемите са доста.

Вкъщи съм със Asus части, няма проблеми. А де...

Вто Май 13, 2014 6:43 pm
Профил
Аватар

Dimitar написа:
Рек, тая карта без да отлепиш целия чип, да му направиш нови топки от оловна паста и да го запоиш отново няма да я бъде. Само дето не знам как това можеш да го направиш лесно в къщи.

Да бе, това е ясно. Дори да е възможен ремонта, труда ще струва повече от самата карта (щото бга чиповете са няколко) :) А и бат' Колю разправя, че изгаряли и жичките в самия чип, което вече няма как да се оправи.

Вто Май 13, 2014 6:58 pm
Профил

Реконструктор написа:
A и бат' Колю разправя, че изгаряли и жичките в самия чип, което вече няма как да се оправи.
Не че изгарят, а се откачат от площадките (нещо подобно на проблема в темата за АBS електрониките) и дори да го реболнеш чипа и да го върнеш обратно пак става мяу. За това ако се стигне до махане на BGA-то направо смяна с чисто нов чип иначе риска е голям... :(

Вто Май 13, 2014 7:12 pm
Профил ICQ

На познат му се разлепи сапире ХД3850 . Така че не е само асус, въпреки че и на мен са ми в черният списък.

Вто Май 13, 2014 7:47 pm
Профил WWW
Аватар

Реконструктор написа:
А и бат' Колю разправя, че изгаряли и жичките в самия чип, което вече няма как да се оправи.

Aз това го подлагам "леко" на съмнение :D .

Вто Май 13, 2014 9:41 pm
Профил
Аватар

Koleto написа:
В повечето случаи от моя опит се оказва, че се прецакват и бонд жичките вътре в чипа. Ако имаш сешоар за тъщи нагрей го по кристала само докато ти запуши флюса отново и го остави да изстине. Гаранция, че като я боднеш пак после ще заработи, но пак ще е за няколко часа, до ден - два... Кофата и следващия боклук... :-(

И един мармот... :D

BGA-то си е сравнително безпроблемен тип корпус за запояване стига да няма резки температурни промени при работата си и огъване на платката.
Единствения начин да се оправи такъв проблем е махане на чипа смяна на топките с оловни и запояване обратно. Но след като се запои с оловни топки трябва да се помисли за по-добро охлаждане. 8)

Вто Май 13, 2014 10:43 pm
Профил ICQ
Аватар

@ velio : Мии преди 8 години нещата бяха точно обратни. Преди 3-4-5г. настъпи промяната.

@ bobihot : че то и без това било за смяна с нещо за 50-60лв :) Вентилаторът бачкал ли е?!

Аз пък друго се сетих: а някой бременен или цъфнал кондер не се ли вижда?

Вто Май 13, 2014 10:43 pm
Профил

Някой оправя ли на нотбук що-годе стабилно. Разлепи ми се и не бачка- Нвидиа 6100. Бяха ми го презапоили, ама пак цъфна.

Сря Май 14, 2014 7:36 am
Профил WWW

Ами те колегите писаха, ребол, това е единствения работещ начин.

Сря Май 14, 2014 8:16 am
Профил

Tisho написа:
Абе те мармотите като се напият и представа си нямаш на какви чудеса са способни.... :D Има доста писано по темата, а и доста експерименти са правени. Лично аз не мога да си обясня следния ефект с друго - ноутбушко дъно - дават го за ребол на видеото - връщат го - поработва месец и пак спира. Грея го с духалката - тръгва и пак спира. Купува си пича новия чип, монтират го и вече година и половина си бачка... Както и да е.. Може и мармотите да са ми скроили номер :P Отдавна се замислям да инвестирам в стабилна BGA rework станция... Някой да има мерак за партия? Загледал съм се в това:
http://eu.finetech.de/advanced-rework/p ... eplus.html
Много ми хареса как са я направили, само дето още не се престрашавам да им пиша за да разбера на каква цена ще ми я продадат... :oops:

Сря Май 14, 2014 9:06 am
Профил ICQ

Цецо написа:
Производителите и търговците на подобен род техника, трябва да позлатят чиновниците дето въведоха безоловието...

не се знае кое е първо - яйцето или кокошката
може въвеждането да е станало след позлатяването...

веднъж и аз се бях заиграл да пека един чип, след 2-3 пъти ми се стори странно да се повтаря едно и също и го свалих - 2-3 площадки се бяха отлепили

Сря Май 14, 2014 10:12 am
Профил

Koleto написа:
...Отдавна се замислям да инвестирам в стабилна BGA rework станция... Някой да има мерак за партия? Загледал съм се в това:
Много ми хареса как са я направили, само дето още не се престрашавам да им пиша за да разбера на каква цена ще ми я продадат... :oops:

35k евро :) . Направо си е брутална инвестиция.
Та по темата - не знам как ви горят видео карти, чипсети и като цяло компютърна техника.. До момента имам все още работеща GF MX440 (Palit) с пасивно охлаждане и HD5670 на Saphir (01/2011). 1 път годишно се почистват от прах и до момента не са ми правили каквито и да е въртели. Същата работа е и с лаптопите - един на 7 и един на 3 години - без признаци на отпояване на кой да е чип в тях (те също лягат под отверката за основно почистване поне веднъж годишно).

Сря Май 14, 2014 10:46 am
Профил

michev написа:
35k евро :) .
Майко мила... Очаквах 15-18к... ама чак 35к... 8O :?

Сря Май 14, 2014 10:53 am
Профил ICQ
Аватар

Koleto написа:
Tisho написа:
Абе те мармотите като се напият и представа си нямаш на какви чудеса са способни.... :D Има доста писано по темата, а и доста експерименти са правени. Лично аз не мога да си обясня следния ефект с друго - ноутбушко дъно - дават го за ребол на видеото - връщат го - поработва месец и пак спира. Грея го с духалката - тръгва и пак спира. Купува си пича новия чип, монтират го и вече година и половина си бачка... Както и да е.. Може и мармотите да са ми скроили номер :P Отдавна се замислям да инвестирам в стабилна BGA rework станция... Някой да има мерак за партия? Загледал съм се в това:

Баце, от реболване на видекарти ше си я избиеш многократно тая станция. :D

Сря Май 14, 2014 4:51 pm
Профил

Да бре ... има да реболва до старини. А за колегата който разказа за реболвания чип, то много зависи кой, къде с какво е реболвал .. дали изобщо е, или само са я опекли ...аз нямам никак вярва, особенно на компютърните сервизи.

Чет Май 15, 2014 1:26 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 56 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща